Yoğun kokulu yasemin fidesi jasminum azoricum lemon scented jasmine

FIYAT
:
129,13 TL
184,47 TL (KDV Dahil)
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 12,16 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
yasemin-6
Kategori
Yoğun kokulu limon yasemini fidesi
yaz kış yeşil, parlak yapraklı, parfüm kokulu
jasminum azoricum - lemon scented jasmine - azores jasmine
gönderilecek ürün
1 adet 9 cm çaplı saksıda
fidesi fidanı

Kıyı bölgelerimize uyum sağlamış tropik bir yasemindir. Bahar ortasında başlayan çiçeklenme aralıksız sonbahar ortasına dek devam eder. Yaz kış yeşil, etli parlak yaprakları ile oldukça güçlü, hızlı gelişen bir yasemindir. Kokusu baş döndürücü olan limon yasemininin cömertçe verdiği çiçeklerinden bir salkımı tüm evi günlerce kokusu ile kaplar.Çok zarif, kar beyazı ve 5 pedallı çiçeklerinin tam ortasından çıkan su yeşili anter bitkinin diğer yasemin türlerine göre tanımlanmasını kolaylaştırır. Susuzluk, bakımsızlık ve ihmale tam dayanıklı olan varyete, böcek yapmaz ve hastalıklara karşı tam dirençlidir.

Ülkemizde eskiden daha yaygın üretimi yapılmışsa da, üretici fidanlıkların büyük bir çoğunluğunun belediyelere üretim dışında bitki üretimini bırakması sebebi ile unutulmaya yüz tutmuş olan tür neyse ki geçen zaman içinde kaybolmamış ve iyi tarafı bu süre de ülkemiz iklimine uyum sağlamıştır. Zira yarı tropik olan tür aslında donlara dayanıksızken, satışımızda da olan uyum sağlamış varyete -10 dereceye kadar kısa süreli donlara ve kışı ortalama -4 derecede geçiren tüm illerimizde yetiştirme uygun hale gelmiştir. Artık bitkiyi seven ve türlerin değerini bilen bir kaç fidanlıkça üretilen jasminum azoricum bahçelerdeki eski tahtını geri almak istiyor. O eski kokulu yaseminlerden arayanlar için tavsiyemiz, Limon yasemini.

Bitki yaprak dökmez ve yaz kış yeşil, parlak ve etki yapraklara sahiptir. Bu nedenle çit sardırmada ve bahçede paravan yaratıp perdeleme yapmada kullanıma uygun, temiz görünümlü ve çiçekli ender sarmaşık türlerinden biridir.

Dikim Yeri: Güneşli ve yarı gölge
Önerilen: Çitler, giriş kapıları, pergola ve limonluklarda sardırılarak kullanılır.
Toprak: Bahçe toprağı
Büyüme Hızı: Çok hızlı
Çiçeklenme Dönemi: Bahardan itibaren Kasım ayı ortasına dek aralıksız çiçeklenir.
Bitkinin Maks. Eni: 8 m
Bitkinin Maks. Boyu: 5 m
Dona Dayanıklılık: Donlara yarı dayanıklı
İklim Kuşağı: 8-11
Ömrü: Çok yıllık
Dikim: Bol güneş görebileceği yerlerde çiçeklenme yoğun olur. Bahçe toprağında rahatlıkla sıkıntısız gelişir. Çok arsız bitki hem üst aksamından hem de mümkün ise kök kısmından sınırlandırılmalıdır. Çok hızlı yayılma eğilimi gösterir. Kuraklığa, soğuğa ve mevsim koşullarına dayanıklıdır.
Bakım: Bir kez kök attıktan sonra yaz kış bakım ve sulama istemeden gelişmeye devam eder. Budama Şubat ortasında yapılır ise bitkiye şekil vererek yapılmalıdır. Şubat ortası budaması gören bitkide çiçeklenme çok yoğun olur.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Yoğun kokulu yasemin fidesi jasminum azoricum lemon scented jasmine Ülkemiz Akdeniz İklimine uygun, çabucak saran yasemin fidanı. Her renk çiçekli sarmaşık satışını bulabileceğiniz websitesi www.zengardentr.com yasemin-6
Yoğun kokulu yasemin fidesi jasminum azoricum lemon scented jasmine

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.