Kırmızı corymbia tohumu süs ağacı corymbia ficifolia

Avustralya’dan Dünya’ya yayılan ve en fazla çoğaltılarak peyzaj uygulamalarında kullanılan süs ağacıdır. Ne yazık ki çelik alma yöntemi ile üretilemediğinden tohumdan yetiştirilir. Tohumdan yetiştirmede akla ilk gelen soru kaç yılda gelişeceğidir? Ancak Kırmızı çiçeklenen Korimbiya uygun ortamda hızla gelişen ve erken yaşta çiçeklenen bir bitkidir. Küçük bahçelerde hatta derin saksılarda dahi gelişip çiçeklenir. Asla şikayet etmez, kaldı ki tek isteği zaten bir an evvel güzel çiçekleri ile etraf
FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
961 BON

Süs korimbiya ağacı tohumu

corymbia ficifolia - red flowering gum

sadece tohumdan üretilir
saksıda dahi gelişip
kısa sürede çiçeklenir
pakette 5 adet tohum
yeni hasat

Avustralya’dan Dünya’ya yayılan ve en fazla çoğaltılarak peyzaj uygulamalarında kullanılan süs ağacıdır. Ne yazık ki çelik alma yöntemi ile üretilemediğinden tohumdan yetiştirilir. Tohumdan yetiştirmede akla ilk gelen soru kaç yılda gelişeceğidir? Ancak Kırmızı çiçeklenen Korimbiya uygun ortamda hızla gelişen ve erken yaşta çiçeklenen bir bitkidir. Küçük bahçelerde hatta derin saksılarda dahi gelişip çiçeklenir. Asla şikayet etmez, kaldı ki tek isteği zaten bir an evvel güzel çiçekleri ile etrafa renk katmaktır onun.

Okaliptüs ailesinin bir ferdi olsa dahi sadece 6-8 metre boylanır. Ağaç içinde bulunduğu alana uygun geliştiğinden küçük bahçe dikimlerinde çok ender 3 metreden fazla boylanma yapar.

Çiçeklenme tek kelimeyle göz kamaştırıcı olup, ağaç neredeyse kırmızı çiçek buketlerinden oluşmuş toplarla kaplanır ve bakıldığında dev bir kırmızı çiçek buketine benzer.

Soğuğa dayanıklılığı da fena olmayan bitki, tam bir Akdeniz bitkisi iklimidir. Yazları az yağış alan, kışları ılıman geçen kıyı Akdeniz iklimi, anavatanı olan Avustralya iklimine benzer olduğundan, ılıman bölgelerimizde sağlıklı gelişim gösterir. Geçirgen, verimli toprakta sağlıklı gelişen ve sadece tohum ya da gelişmiş bitkiden kök ayırma yöntemi ile üretilebilen Kırmızı Korimbiya, yetiştirildiği alanı, diğer tüm bahçe ve peyzaj uygulamalarından farklılaştıran sembol, anıtsal bir ağaçtır. Dar alanlarda ve küçük bahçelerde, derin saksılar içinde şikayetsiz gelişip çiçeklenmesi de, tüm bu güzelliklerine rağmen ağacın sanki ekstradan hediyesi gibidir.

* Bitki çok yoğun ve nektarlı çiçeklendiğinden, arıcılıkta kullanılan ağaçlardan biridir.

Tohum ekimi

İlkbahar, Yaz ve Sonbahar aylarında ekim yapılır.

Nasıl çimlendirilir ?

Detaylı çimlendirme ve fideleme bilgisi tohum ile birlikte gönderilmektedir.

Bakımı ve diğer bilgiler

Güneş alan, geçirgen, kumlu topraklarda mutlu olan bitki, diğer topraklara da drenajı yükselttikten sonra kolaylıkla uyum sağlar.

Nerede yetiştirilir ?

Saksı, bahçe ve peyzaj düzenlemelerinde kullanıma uygundur.

Diğer

Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Ekim, Kasım
Dikim yeri : Saksıya uygun
Özelliği : Çok yıllık, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yaz kış yeşil, Az bakım ister
İklim ve konumu : Güneşli, Dona dayanıklı, Dona yarı dayanıklı, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar, Yaz
Çiçek rengi : Turuncu, Kırmızı
Türüne göre : Ağaç
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Kırmızı corymbia tohumu süs ağacı corymbia ficifolia Korimbiya ağaç tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online alışveriş sitesi www.zengardentr.com 961 BON
Kırmızı corymbia tohumu süs ağacı corymbia ficifolia

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.