Yoğun parfüm kokulu nicotiana tohumu only the lonely

Nicotiana tohumu size gösterişli çiçekler açan bitkiler sunmakla kalmaz, ekildiği ilk yıl baş döndüren kokulu çiçekler açan bir bitki yetiştirmenize olanak sağlar.
FIYAT
:
9,28 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 0,87 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
1094 F

Yoğun parfüm kokulu
nicotiana tohumu
only the lonely

nicotiana sylvestris

Kar beyazı çok yoğun kokulu çiçekler
yasemin kokulu
her bahçe sever bir kez kokusunu duymalıdır
1.2-1.8 metre boylanan dev varyete
paketteki tohum adedi:  +350  tohum

Nicotiana tohumu size gösterişli çiçekler açan bitkiler sunmakla kalmaz, ekildiği ilk yıl baş döndüren kokulu çiçekler açan bir bitki yetiştirmenize olanak sağlar.

Modası geçmeyen en eski bahçe bitkilerinden biridir. Tütün ile aynı aileden gelen bitkinin bahçeler için geliştirilmiş, hem daha iri hem de daha yoğun kokulu çiçekli varyeteleridir. Uzun çanlar misali aşağıya doğru sarkan çiçekler, yaz aylarını yasemin kokuları ile doldurur. En yoğun kokulu bitkilerden biri olduğundan kokulu bahçe severlerin istisnasız her sezon en çok tercih ettikleri tohumlardan birisidir.

Nicotianalar döktükleri tohumlardan her sezon aynı yerden yeniden bittiklerinden kalıcı bitki statüsündedirler. Kolayca yetişirler, ihtişamlı büyürler ve kokuları ile büyülerler. Çiçeklerinin güzelliği sadece havaya yayılan parfümlerinin yanında hoş bir hediyedir. Kokulu bahçe severin bahçesinden eksik etmemesi gereken bir bitki. Saksı bahçecileri de hiç tereddütsüz derince bir saksılarını nicotianaya ayırabilirler.

Tohum ekimi

Bahar ortasından itibaren tohumu ekiniz. Şubat sonundan Mayısa dek bölgenize göre ekim ayını ayarlayınız.

Nasıl çimlendirilir ?

Çimlendirme için ön uygulama istemez. Hızlı ve kolay çimlenir.

Tohumları çok küçük olduğundan boş ve temiz bir tuzluğu yarısına kadar derekumu - ya da ekim kumu - ile doldurup tohumların bir kısmını karıştırın. İyice çalkalayın ve nemli torf doldurduğunuz üretim saksılarınıza toprak yüzeyine tohumları yemeğe tuz serper gibi kumla karışık halde ekiniz.

Bu tohumların birbirine çok yakın düşmelerini engeller. Çok sık olmadıklarından da çimlenen filizler hastalık kapmadan daha sağlıklı gelişirler. Tohumların üzerini başka bir torf ya da toprakla örtmeden bol aydınlık bir yere alın. Asla doğrudan öğle güneşi görmesin.

Çimlenme gerçekleşene kadar toprak nemli kalmalıdır. 16-21°C de 1-3 hafta arasında aydınlık ortamda çimlenme gerçekleşir. Çimlenmeden sonra ilk gerçek yapraklar, yani 4 çift yaprak oluştuğunda, kökler zedelenmeden, filizleri daha geniş saksılara ya da bahçede çiçek tarhlarına taşıyarak şaşırtın. Her fide arası 10-20 cm mesafe bırakırsanız gelişimleri hızlanacaktır.

Bakımı ve diğer bilgiler

Toprak ayırt etmeden kolayca, tam güneşli ya da yarı gölge ortamlarda sağlıklı gelişim gösterir. Toprağın geçirgen olması önemlidir. Köklerinin sürekli suda kalmasını sevmez. Kuraklığa yüksek mukavet gösterir.

Nerede yetiştirilir ?

Saksı ve çiçek yataklarına ekilebilir.

Ek bilgiler

Aşırı gübrelemeden kaçınırsanız, çiçekleri daha iri, daha yoğun kokulu ve sayıca fazla olur. Aşırı verimli toprakta yeşil aksamı gelişir, çiçekler küçülür kokuları zayıf olur. Kısaca verimsiz toprakta yüksek performans sergiler.


Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Kır bahçesi
Özelliği : Mevsimlik, Kokulu, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Az bakım ister
İklim ve konumu : Yarı gölge, Güneşli, Sahil kesimi, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : Yaz, Sonbahar
Çiçek rengi : Beyaz
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Yoğun parfüm kokulu nicotiana tohumu only the lonely Nicotiana tohumu çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online satış websitesi ile sipariş et 1094 F
Yoğun parfüm kokulu nicotiana tohumu only the lonely

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.