Kochia tohumu yanan çalı kırmızı kochia trichophylla

Tek yıllık olduğundan tohumdan ekimlerde hızla gelişen ve yemyeşil, oval ve simetrik çalı formunda büyüyen bir bitkidir.
FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
1012 F
Kategori

Kochia tohumu
yanan çalı kırmızı kochia

kochia trichophylla - burning bush

YANAN ÇALI
YAZ SERVİSİ KOÇİYA
TEK YILLIK
bir pakette +130 tohum
** çok sınırlı sayıda **

Çok kolay çimlenir, kısa sürede fidelenir.

Tek yıllık olduğundan tohumdan ekimlerde hızla gelişen ve yemyeşil, oval ve simetrik çalı formunda büyüyen bir bitkidir.

Tohumları Bahar ayları boyunca ekilir ve yazı yeşil geçiren bitki, sonbaharla birlikte bakır kırmızısı bir renk alır. Yeşil hali kadar, sonbaharla birlikte kırmızıya dönen hali görülmeye değerdir. Popüler bir peyzaj bitkisidir.

Yanan çalı bitkisinin sezon sonu dallarına bağlı tohumlarını toplamak isteyebilirsiniz. Hafifçe ıslattığınızda tohumlar kendilerini salacaklardır. Tek yıllık bu bitkinin, tohum bankası ne yazık ki yoktur. Yani toprağa düşen tohumlar takip eden sezon çimlenir. Çimlenme şansı bulamayan tohumlar ise o sezon ölürler. O nedenle Yanan çalı bitkisinin tohumları sadece 1 yıl çimlenebilir özelliklerini korurlar. Taze tohum bu bitkide çok önemlidir.

Tohum ekimi

İdeal ekim ayları Şubat ayından Mart ayına kadar olan süredir.

Nasıl çimlendirilir ?

Havalandırılmış, geçirgen her türlü toprakta hızla gelişim gösterir.

Ekim saksısını nemli çimlendirme torfu ile doldurun ve tohumları, yüzeye ekin. Üzerlerine elenmiş torf ya da vermikülit serpin. Çok ince bir tabaka olmasına gayret gösterin zira tohumların çimlenmesi için gün ışığı görmeleri şarttır.

Çimlenme kısa sürede 20-25°C de gerçekleşir. Gerçekleşene dek toprak nemli tutulmalı birkaç günde bir sprey yardımıyla üstten sulanmalıdır.

Tohumların saklama süresi çok kısa olduğundan sezonda alınan tohumlar derhal ekilmeli, takip eden sezona saklanmamalıdır. Zira tohumun toplandıktan sonra ömrü sadece 1 yıldır.

Bakımı ve diğer bilgiler

Kuraklığa dayanıklı olan bitki yaz sonunda kırmızı renk alır ve tohumları bu dönemde toplanır. Toplanan tohumlar oda sıcaklığında ışık ve nem almayan bir çekmece içinde serin yerde takip eden sezon ekmek için saklanabilir. Toprağa düşen tohumlarından da takip eden sezon çoğalabilir.

Nerede yetiştirilir ?

Saksı yetiştiriciliğine uygundur. Bordürler, çiçek tarhlarına ekimi yapılır.



Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Kır bahçesi
Özelliği : Mevsimlik, Kolay yetişen, Az bakım ister
İklim ve konumu : Güneşli, Dona yarı dayanıklı, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : Yaz
Çiçek rengi : Kırmızı, Yaprağı renk değiştiren
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı
harika
bir peyzaj mimarı olarak zen garden favorim oldu diyebilirm.cok güzel uygulamalar olmuş, bu tohumları ne zamana kadar temin etmemiz gerekir ?
kübra özkara | 09/12/2011
yanan çalı
harika bir görüntü
Nuray Fikirdeşici | 13/07/2011
Kochia tohumu yanan çalı kırmızı kochia trichophylla Kochia tohumu çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online satış websitesi ile sipariş et 1012 F
Kochia tohumu yanan çalı kırmızı kochia trichophylla

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.