Sempervivum tohumu tüm türler hens & chicks hybrids

Göz dolduran, bakımı zahmetsiz ancak gösterişli ve ekildiği saksıları dolduran sukkulent bitkidir. Satışta bulunan tüm hibrit karışım tohumları, bugün piyasada bulunan neredeyse tü
FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
785 F

Sempervivum tohumu
tüm türler hibrit karışımı

sempervivum
hens & chicks hybrids

soğuğa, sıcağa ve kuraklığa dayanıklı
bir pakette ort. 100 tohum
kolay ekim için özel dolgu kumu ile karışmış halde ekime hazır
gönderilmektedir.

Göz dolduran, bakımı zahmetsiz ancak gösterişli ve ekildiği saksıları dolduran sukkulent bitkidir. Satışta bulunan tüm hibrit karışım tohumları, bugün piyasada bulunan neredeyse tüm sempervivum türlerini yetiştirmenize olanak sağlayan bir karışımdır. Sempervivumlar muhtelif boy ve yaprak renklerinde kümelenerek yanlara verdikleri sürgünlerle gelişen bitkilerdir. Satış sayfamızda, karışımdan yetiştirebileceğiniz bazı alternatifleri görüntülemeniz adına fotoğraflarını sergiledik.

Yılın değişik aylarında her tür göğe uzattıkları sürgünlerinde rozet şekilli birbirinden farklı, canlı renkler taşıyan çiçekler açar.

Tohum ekimi                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Şubattan-Temmuz sonuna, kapalı mekanda yıl boyu, sezon sonunda Sonbahar ayları boyunca dış mekanda ekimi yapılabilir.

Nasıl çimlendirilir ?

KAKTÜS, LITHOPS VE DİĞER SUKULENT BİTKİ TOHUMLARININ
FOTOĞRAFLI EKİM KILAVUZU İÇİN
AŞAĞIDAKİ BUTONA TIKLAYINIZ

Kaktüs sukulent tohumu çiemlendirme

Nemli, geçirgenliği yüksek kaliteli çimlendirme torfu doldurulmuş, üretim saksı ya da kasalarına, toprak yüzeyine ekimi yapılır. Tohumlar dere kumu, torf ve toprak karışımından elenmiş karışımla çok az, 1-3 mm arası örtülür. Tohumları asla gömmeyiniz, gün ışığı onların çimlenmesine yardımcı olacaktır. Ortam ısısı süreklilik gösteren 18-20°C bir alanda bol gün ışığı alacak şekilde saksıları yerleştirin. Toprak çimlenme gerçekleşene kadar nemli kalmalıdır. ( Eğer 8 hafta boyunca çimlenme olmaz ise, üretim saksılarını oldukları şekilde buzdolabının meyve sebze koyduğunuz en alt kısmına yerleştirin. 3 hafta sonra çıkartarak aynı şekilde 18-20°C olan ve gün ışığı alan ortama geri taşıyın. Çimlenmenin 7-14 gün içinde gerçekleştiğini göreceksiniz. Elle alınabilir boya gelen filizleri 8 cm çaplı saksılara taşıyın. Serin yerde ve yarı gölgede fidelemeye bırakın. Baharla birlikte don tehlikesi geçtikten sonra dış mekana alın. Takip eden yıllarda şiddetli donlardan korumanız yeterli olacaktır. Bol güneş gören, geçirgenliği yüksek toprak onları mutlu etmeye yeter.

Bakımı ve diğer bilgiler

Çok kolay ve zahmetsiz bitki, buna karşılık herdem bakımlı görüntü sergiler. Geçirgen toprak ister.

Nerede yetiştirilir ?

Saksı yetiştiriciliği, pencere önleri, açık dış mekan, sarkan saksı ve sepetler, kaya bahçeleri. Çok yıllık varyeteler 5 cm ile 20 cm arasında boylanan bitkilerden oluşur.

Çimlendirme
aldığım tohumlar 15 gün içinde filizlenmeye başladı ve her geçen gün toprağın üst kısmından 1 er 2 şer yenilerde çıkmaya başlıyor ama sabır isteyen bir yetiştirme dönemi olacak sanırım bir an önce büyümelerini istiyorum.
Umur Tunçer | 04/06/2012
Sempervivum tohumu tüm türler hens & chicks hybrids Sempervivum tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online alışveriş sitesi www.zengardentr.com 785 F
Sempervivum tohumu tüm türler hens & chicks hybrids

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.