Sedum ussuriense tohumu kızıl fener ödüllü varyete

Parlak su yeşili yaprakları kırmızı damarlı olan sedum türü özellikle yaz kış güzelliği ile ön plana çıkan yaprakları nedeni ile yetiştirilir. Buna ek olarak Temmuz ve Kasım ayları arasında çiçeklenme dönemine giren bitki, sürgün uçlarında toplar halinde açtığı kızıl mor çiçekleri ile göz doldurur. Yapraklar sonbaharla birlikte bronz kırmızı bir renk alır.
FIYAT
:
49,38 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 4,65 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
1180 F

Sedum tohumu - kızıl fener varyetesi
benzersiz yapraklar kızıl çiçekler

sedum ussuriense - pink beacon

Kırmızı mor çiçekli
yaprakları çift renkli olup sonbaharla renk değiştirir
paketteki tohum adedi:  +100  tohum
Kolay ekim için özel dolgu kumu ile karışmış halde ekime hazır gönderilmektedir.

Parlak su yeşili yaprakları kırmızı damarlı olan sedum türü özellikle yaz kış güzelliği ile ön plana çıkan yaprakları nedeni ile yetiştirilir. Buna ek olarak Temmuz ve Kasım ayları arasında çiçeklenme dönemine giren bitki, sürgün uçlarında toplar halinde açtığı kızıl mor çiçekleri ile göz doldurur. Yapraklar sonbaharla birlikte bronz kırmızı bir renk alır.

Orijin: Orta Avrupa
Çiçek rengi: Skarlet kırmızı-mor
Çiçeklenme dönemi: Temmuz - Ağustos ( bulunduğunuz bölgeye göre farklılık gösterebilir )
Dona dayanıklılık: 4-9
Gelişim: Dikine boylanan, yaz kış yeşil, kuraklığa dayanıklı
Bitki boyu ( çiçeklerle ): 35 cm
Her fide arası mesafe: 30 cm
Toprak isteği / pH: süzek, kurak, pH: 5.5 - 7.2
Işık: Güneşli
Kullanım: Saksı, bordür, kaya bahçesi, çatı, dikey bahçe, uzun süre ihmal edilebilen yazlık bahçeleri, yıl boyu yeşil ve düzenli görülmesi için mezarlıklar

Tohum ekimi

Çok sıcak yaz ayları ve çok soğuk kış dönemi dışında yıl boyu ekimi yapılabilir. Çok sıcak ve soğuk olduğunda kapalı ortamda yıl boyu ekilebilir.

Nasıl çimlendirilir ?

Çimlendirme için ön uygulama istemez. Hızlı ve kolay çimlenir. Ortalama 21 gün.

Tohumları ekmeden önce ekim saksınızı hazırlayınız. Viyollere ya da kasalara ekime uygun bir bitkidir. Ekim saksınızı ince elenmiş çimlendirme torfu ile doldurun. Derinlemesine sulayın ve 15 dakika torfun suyu emip, süzülmesini bekleyin. Sedum tohumları çok küçük toz tohumlardır. Bu nedenle üzerlerini ayrıca torf ile örtmenize gerek yoktur. Sulanıp dinlenmiş üretim saksınızın torf yüzeyine tohumları ekin. Elinizle hafifçe bastırın ve birkez daha spray yardımı ile püskürterek sulama yapın.

Ekim saksınızın nemini koruması için üzerini ışık geçiren bir plastik ya da camla örtün. Aydınlık, ama doğrudan gün içinde asla güneş almayan serince bir köşede çimlenmeye bırakın. Çimlenme başladığında üzerini yavaş yavaş açarak filizlerin hava almasını sağlayın. Asla aniden bir kerede açmayınız. Tohumların çoğunluğu çimlendiğinde sulamayı azaltınız. Çimlenme gerçekleştikten 3 hafta sonra yazılı oranın 2 katı sulandırılmış sıvı kaktüs gübresi verebilirsiniz. Bu ilk gelişimi destekleyecektir.

Elinizle köklere zarar vermeden alabileceğiniz boya geldiklerinde dikkatlice kalıcı yerlerine ya da biraz daha geliştirmek için tekli 7-9 cm çaplı saksılara ya da 45 gözlü viyollere alabilirsiniz. Üretim saksı ve viyol çeşitlerimiz için tıklayınız.

Bakımı ve diğer bilgiler

Bakımı en kolay bitkidir zira bakım istemez. Çok soğuklara ve aşırı sıcaklara doğal dayanıklılık gösterdiğinden Türkiye'nin tamamında yetiştirilmeye uygundur. Yüzeysel kök yapısına sahip yaz kış yeşil bitkiler olup, alçak saksılarda, hatta neredeyse yok denecek kadar az toprakla dahi tutunabilir ve gelişim gösterirler.

Gübreleme bitkinin çoşkulu olması amacı ile bahar girişinde çok iyi yanmış çiftlik gübresi (toz kompost gübre ) ile yapılabilir. İyi elenmiş toz gübre ilk sulama ile toprak yüzeyine iyice inecek ve köklere ulaşacaktır.

Sulama sıcak yaz aylarında enderde olsa zaman zaman yapılmalı bitkinin gidişatı takip edilmelidir. Düzenli sulamadan kaçının ancak suladığınızda derinlemesine ve uzun uzun sulayın.

Nerede yetiştirilir ?

Sedum ailesi istisnasız her yerde yetişebilir. Devamlı nemli ve sulak toprakları sevmemekle birlikte, benzersiz bir saksı bitkisidir. Kayabahçesi uygulamalarında yerörtücü ve sarkan bitki olarak kullanılabilir. Diğer saksı bitkilerinde toprak yüzeyini hızlı kapatması ve toprak nemini koruması amacı ile dip bitkisi olarak kullanılabilir.

Son yıllarda popüler olan dikey bahçelerde duvara oluşturulan bir düzek içine ya da çatı kaplamalarında yeşil çatı uygulamalarında kullanılabilir. Şehir iklimine, hava kirliliğine ve ihmale dayanması, bir kez tutundu mu neredeyse hiç bakım istemeden gelişmesi nedeni ile her dem yeşil, bakım istemeyen bitki arayanların gözdesidir Sedumlar.

Ek bilgiler

Sedum uygulama örnekleri için tıklayınız.

Ekim zamanı : Her mevsim, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Eylül, Ekim, Kasım
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Kaya bahçesi, Yerörtücü
Özelliği : Çok yıllık, Hızlı kapatan, Kolay yetişen, Yaz kış yeşil, Sarkan, Yayılıcı örtücü, Yarı sarkan, Az bakım ister
İklim ve konumu : Yarı gölge, Güneşli, Dona dayanıklı, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar, Yaz, Sonbahar
Çiçek rengi : Kırmızı
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı, Yerörtücü, Kaktüs sukkulent
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Sedum ussuriense tohumu kızıl fener ödüllü varyete Sedum tohumu çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik alısveriş internet sitesi zengardentr.com 1180 F
Sedum ussuriense tohumu kızıl fener ödüllü varyete

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.