Sandersonia aurantiaca soğanı yumrusu

FIYAT
:
270,69 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 25,49 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
Sandersoni-1

Sandersonia aurantiaca soğanı
Turuncu fener
I. kalite kalibrede soğan

sandersonia aurantiaca

çiçek soğanı
gönderilecek ürün bitki boyu
bitki eni 40 cm
1 adet yumru soğan gönderilecektir bitki boyu 90 cm

Ender güzellikte , zarif ve görenleri kendine hayran bırakan bir bitkidir Sandersonia. Güney Afrika kökenli bitki, 3 haftaya varan vazo ömrü ve nadide çiçekleri ile kuşkusuz popüler olduğu kadar değerlidirde. Bahçelerde görmeye alışkın olmadığımız bu kokulu çiçekler, pahalı çiçek aranjmanlarında ancak karşımıza çıkmaktalar.

Ilıman iklim bitkisi olmasına rağmen, son donlardan sonra sıcakların başlaması ile her yerde , yaz ayları boyunca yetiştirilebilir. Yaz sonunda yumrular sökülerek 2-3 gün kadar gölge ve serin yerde kurutulup temizlendikten sonra takip eden sezon yeniden dikilmek üzere kesekağıtları içine yerleştirilen talaş ya da şerit gazete içinde saklanır.

Dikine boylanan zarif bitki, yanına bir destek çubuğu isteyebilir. Eşi benzeri görülmemiş " V " şekilli yumru kökleri toprağa girdikten 1-2 hafta içinde sürmeye başlar. Soğuğa karşı hassas bitkinin yumruları , havalar ısındıktan sonra ve don tehlikesi tamamen geçtikten sonra dikilmelidir. 

Soğan dikim toprağını hazırlarken dikim harcınıza hem toprağı sağlamlaştırmak hem de geçirgenliği artırmak için dişli derekumu katın. Dişli dere kumu ülkemizde genelde inşaat malzemesi satan yerlerde harç kumu olarakta satılmaktadır. 10 litre torfa 1 litre yeterli gelir. 

Dikim yeri : Işık alan güneşli ve yarı gölge alanlar

Önerilen: Saksı yetiştiriciliği ülkemizde tercih edilmelidir. 

Toprak :  Besince zengin, humuslu, drenajı yüksek toprak

Büyüme hızı :   Çok hızlı

Çiçeklenme dönemi :  Bahar sonu yaz başı

Dona dayanıklılık : Donlara dayanıksız

İklim kuşağı :   8-10 

Ömrü :  Çok yıllık

Dikim, bakım ve gübreleme :

Sandersonia soğanı dikimi

Saksıda kolaylıkla yetişirler.

Soğanı patates yumrusu yapıda ve parmak gibi ince uzun şekillidir. Soğanı yatık vaziyette dikilir. Toprağın 7-10 cm altına dikmek yeterlidir. Unutulmaması gereken toprağın geçirgen olması gerektiğidir. Dikim sonrası toprak derinlemesine sulanır. 17-22 derecede filizlenmeye başlayacağından sıcak bir yere alınır. İlk sulamadan sonra sulama ancak toprağın üstü kurudukça yapılmalıdır. Sürgün verdikten sonra çiçeklenme dönemine dek sulama kontrollü yapılmalı daima aşırı sulamadan kaçınılmalıdır.

Sandersonia hem bol çiçeklenmesi hem de sağlıklı gelişmesi için sezon boyu 2 hafta da bir sıvı dengeli gübrelerle beslenmesinde fayda vardır.

Bakım ve istekleri

Çiçeklenme dönemi sonrası sulamaya devam edin ancak giderek azaltın. Bitki üst aksamını kuruttuğunda soğanı sökün ve temiz kuru bir yerde talaş içinde takip eden bahara dek saklayın. Dikili olduğu saksıda bırakacaksanız sulamadan kaçının.

Tüm soğanlı bitkilerde sezonluk gübreleme için verimi ve etkisi kanıtlanmış osmocote akıllı gübre öneriyoruz. Sadece sezon boyu gübreleme için 4 aylık yıl boyu bitki bakım ve beslemesi için 9-12 aylık  akıllı gübre satış sayfalarına ulaşmak için tıklayınız.

 

fide fidan dikimi faydalı bilgiler fide fidan kargo bilgileri
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Sandersonia aurantiaca soğanı yumrusu Sandersonia çiçek soğanı çeşitleri online sipariş ile satın al kredi kartına taksit ve yetiştiricilik bakım bilgileri için websitesi Zengarden ziyaret et Sandersoni-1
Sandersonia aurantiaca soğanı yumrusu

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.