Şifalı ayni safa çiçeği tohumu calendula officinalis

Ayni Safa, Latince adıyla Calendula Officinalis. Tıbbi bir bitkidir. Ülkemizde de neredeyse hepimizin gördüğü sıkça rastladığı, boyundan büyük işlerin çiçeğidir.
FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Şifalı calendula tohumu aynı safa çiçeği
çiçekleri yenilebilir, şifalı, zararlı böcekleri kovar
atalık
calendula officinalis - pot marigold
gönderilecek ürün
paketteki tohum adedi: ort. 30 tohum
fidesi fidanı

Ayni Safa, Latince adıyla Calendula Officinalis. Tıbbi bir bitkidir. Ülkemizde de neredeyse hepimizin gördüğü sıkça rastladığı, boyundan büyük işlerin çiçeğidir.

Şifalı ot olarak yararları ise herkesçe malum; bedeni güçlendiren, sindirimi kolaylaştıran Ayni Safa, kadınlarda ay başlarını düzenleyen, safra söktüren, yara iyileştirici antiseptik bir bitkidir. Çiçeklerinin yenilebilir olması nedeni ile salatalara renk katmak amaçlı kullanılmaktadır.

Çiçek tarhlarınızı düzenlerken nasıl mı kullanacaksınız? İşte onu da sizlere bırakıyoruz. Zira Ayni Safa her toprakta kolaylıkla yetişen, çiçek açmaya doymayan, güneş seven ortalama 30 - 40 cm boylanma yapan ve kesme çiçek olarak da kullanılan hem de hoş kokulu bir bitkidir. Ayni Safa mucizelerle dolu bir hediyedir. Bu hediyeyi bahçenizden eksik etmeyiniz.

Bahçe ve Sebzeliklerde zararlılarla mücadelede kullanımı:

Güller gibi zararlılarca cazip bulunan süs bitkileri ve sebze tarhlarının yakınlarına dikeceğiniz aynı safa çiçekleri zararlıları cezbedecek ve gözde çiçekleriniz ve sebze tarhlarınız rahat bir nefes alacak ve bitkileriniz sağlıklı gelişecektir. Çevre bitkilerdeki; Afit, trips, beyaz sinek ve daha bir çok zararlı böceği kendine toplar.

***Tüm şifalı bitkileri kullanırken doktorunuza danışınız.

( Dikkat: * Ektiğiniz Ayni Safa tohumlarının hibrit olmaması gerekir. Zira yaygın kullanılan bir süs bitkisi olduğundan Zengarden satışlarında da pek çok calendula officinalis hibrit varyetelerini bulabilirsiniz. Onlarda calendula officinalis Latince adıyla satılsalar da, şu an şifalı etkilerinden bahsettiğimiz calendula officinalis yani gerçek doğal calendula: bu sayfamızda satışı yapılandır. Bu nedenle satışa sunduğumuz diğer süs bitkisi varyetelerini şifalı bitki kategorisinde düşünerek satın almayınız. )

 
Dikim Yeri: Çiçek tarhları, geniş saksılar, bordürler, küçük ya da geniş bahçe yetiştiriciliğine uygun.
Ekim: Şubat ortasından bahar sonuna dek ekimi yapılabilir. Erken çiçeklenme için ekim sonbahar sonu olup, dondan ve aşırı soğuklardan korumalı ortamda fideleyiniz. Soğukların geçmesi ile birlikte fideleri kalıcı yerlerine taşıyınız.
Çimlenme: Bahar aylarında ya da yaz başında üretim saksılarına, nemli çimlendirme torfu doldurup tohumları yüzeye ekin. Tohumların üstüne ortalama 1 cm kalınlıkta elenmiş torf serperek kapak toprağı yapın. Kışın ya da erken baharda çiçeklenmesini istiyorsanız aynı işlemi, yaz sonunda ya da sonbahar aylarında donlardan korunaklı bol gün ışığı alan ortamda yapın. Filizler elle tutulabilir boya geldiklerinde doğrudan kalıcı yerlerine, topraktan dikkatlice çıkartarak alın. Dış mekana taşırken son donların geçmesini bekleyerek fideleri kalıcı yerlerine dikebilirsiniz.
Bakım: Kolay. En iyi performans için, drenajlı, humusça zengin toprakta tam güneş altında yetiştirin.
Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Kaya bahçesi, Yerörtücü, Kır bahçesi
Özelliği : Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yayılıcı örtücü, Böcek uzaklaştıran, Şifalı, Az bakım ister
İklim ve konumu : Güneşli, Dona dayanıklı, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Yılın büyük kısmı
Çiçek rengi : Turuncu
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Şifalı ayni safa çiçeği tohumu calendula officinalis Aynı sefa çiçeği tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online alışveriş ile satın al 948 F
Şifalı ayni safa çiçeği tohumu calendula officinalis

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.