Prunella vulgaris tohumu şifalı yara otu self heal

Ana vatanı Avrupa olan kalıcı, perenyal bir şifalı bitkidir. Boyu 20-30 cm olup yaz aylarından sonbahara doğru çiçeklenir. Ağustos ve Ekim ayları arası tohumları olgunlaşır. Donlara dayanıklı kalıcı bir bitkidir. Çayı yapılarak tüketilebilir. Soğuk algınlığı, boğaz iltihabı gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarında kullanıldığı bilinmektedir. Yaprakları taze ve pişirilerek yenebilen bitki aynı zamanda doğal bir yer örtücüdür. Prunella Nane ailesi ile yakındır. Bu nedenle nemli topraklarda daha gü
FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!

prunella vulgaris tohumu yara otu
self heal

prunella vulgaris

Çayı yapılabilen
yaprakları yenilebilen
şifalı bitki
yerörtücü
paketteki tohum adedi: ort. 50 tohum

Ana vatanı Avrupa olan kalıcı, perenyal bir şifalı bitkidir. Boyu 20-30 cm olup yaz aylarından sonbahara doğru çiçeklenir. Ağustos ve Ekim ayları arası tohumları olgunlaşır. Donlara dayanıklı kalıcı bir bitkidir. Çayı yapılarak tüketilebilir. Soğuk algınlığı, boğaz iltihabı gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarında kullanıldığı bilinmektedir. Yaprakları taze ve pişirilerek yenebilen bitki aynı zamanda doğal bir yer örtücüdür. Prunella Nane ailesi ile yakındır. Bu nedenle nemli topraklarda daha güzel gelişir.

Bitki boyu: 20-30 cm

Bitki arası mesafe: 30 cm

İklim zonu:   3-7

Tohum ekimi

Sonbahar ve İlkbahar aylarında ekim yapılabilir.

Nasıl çimlendirilir ?

Nemli verimli ve geçirgen toprak yüzeyine ekim yapılır. Işık çimlenmeyi tetiklediğinden, tohumların üzerini ince bir tabaka toprakla örtmek ya da örtmeden ekmek uygun olur. Çimlenme gerçekleşene dek toprak nemini kaybetmemelidir. Saksıyı streç filmle sarmak ya da mini sera içine yerleştirmek sık başvurulan yöntemlerden biridir. Şeffaf plastik bir koruma kabı ile hem nemi kaybetmemesini hem de dış etkilerden korunmasını sağlamış olursunuz.

Tohumlar çimlendikten sonra ki 2 hafta boyunca toprağının kurumaması için özen gösterin. İlk gerçek yapraklarını çıkarttıktan sonra azot ağırlıklı sıvı bir gübreyi, üzerinde yazanın 2 katı sulandırarak dikkatlice çimlendirme saksısına verin. Bu şekilde aydınlık, oda sıcaklığında bir yerde 2 hafta daha gelişmeye bırakın. 

Elle alınabilir fideleri daha fazla gelişmesi için 7 cm çaplı saksılara alabilir ya da doğrudan kalıcı yerlerine dikerek şaşırtabilirsiniz. Kalıcı yerlerine; Sonbahar dikimlerinde donlar gelmeden bahar dikimlerinde ise son donlardan sonrası tercih edilmelidir.

Bakımı ve diğer bilgiler

Her türlü nemli, geçirgen bahçe toprağında gelişir. Doğal tür olduğundan hızlı yayılma gösterir mutlaka genişlemesi kontrol edilmelidir. Sınırlandırılmış baharat tarhları ya da açık alan kır bahçeleri için çok uygundur.

Nerede yetiştirilir ?

Saksı, sınırlandırılmış baharat tarhları, bahçe yetiştiriciliğine uygundur.

Diğer

Yetiştirme yeri : Bahçe, Konteyner
Özelliklerine göre : Şifalı, Geleneksel tohum
Türüne göre : Şifalı bitki
Hasat sezonu : Sonbaharda hasat
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Prunella vulgaris tohumu şifalı yara otu self heal Prunella vulgaris self heal şifalı bitkisi tohumu ve daha pek çok çeşit bitki tohumu için www.zengardentr.com 876 HERB
Prunella vulgaris tohumu şifalı yara otu self heal

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.