Piramit kampanula tohumu campanula pyramidalis mixed

Kampanulalara özel muhteşem çan şekilli çiçekler, uzun ve zarif sürgünleri süslüyor. Piramit varyetesi beyaz ve mavi çiçekler açacak harika ve kalıcı bir varyete. Biliyoruz böyle güzel bitkileri her sezon tohumdan ekmek istemiyorsunuz. Bu kadar emekten sonra kalıcı olmalarını ve her daim bahçenizi süslemelerini istiyorsunuz ki işte piramit varyetesi de bunlardan biri.
FIYAT
:
65,85 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 6,20 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
1100 F
Kategori

piramit çan çiçeği kampanula tohumu karışımı

campanula pyramidalis

mavi beyaz çan çiçekleri
kalıcı çok yıllık bitki
dona ve kuraklığa dayanıklı
paketteki tohum adedi:  ort.120 tohum

Kampanulalara özel muhteşem çan şekilli çiçekler, uzun ve zarif sürgünleri süslüyor. Piramit varyetesi beyaz ve mavi çiçekler açacak harika ve kalıcı bir varyete. Biliyoruz böyle güzel bitkileri her sezon tohumdan ekmek istemiyorsunuz. Bu kadar emekten sonra kalıcı olmalarını ve her daim bahçenizi süslemelerini istiyorsunuz ki işte piramit varyetesi de bunlardan biri.

Her sezon toprak altında oluşturduğu yumru kökünden yeniden sürer ve her defasında daha çok sürgün ve çiçekle geri gelir.

Bu varyete kuraklığa muazzam dayanıklılık gösterir ve ihmal edilmeye tahammüllüdür.

Tohum ekimi

Yılın 2 döneminde campanula tohumu ekimi yapılabilir.

1. dönem Şubat ayının başında başlayıp Nisan başına kadar olan bahar dönemi, 2. dönem ise Ekim ayı gibi başlayıp Kasım sonuna dek olan sonbahar dönemidir.

Bunun haricinde uygun ortam sağlandığı takdirde yıl boyu kapalı ortamda çimlendirilip fidelenebilir.

Nasıl çimlendirilir ?

Son donların geçmesinden 6-8 hafta önce iç mekânda ya da dış mekanda bahar sonu ya da yaz sonu olmak üzere iki dönemde ekebilirsiniz. Çimlenme pyramidalis türünde 4-12 haftada gerçekleşir. Nemli verimli ve geçirgen toprak yüzeyine ekim yapılır. Işık çimlenmeyi tetiklediğinden, tohumların üzerini ince bir tabaka toprakla örtmek ya da örtmeden ekmek uygun olur. Çimlenme gerçekleşene dek toprak nemini kaybetmemelidir. Saksıyı streç filmle sarmak ya da mini sera içine yerleştirmek sık başvurulan yöntemlerden biridir.

Şeffaf plastik bir koruma kabı ile hem nemi kaybetmemesini hem de dış etkilerden korunmasını sağlamış olursunuz. Yaz ortası ya da sonbahar başında fideleri, 30 cm aralıklı kalıcı yerlerine taşıyın. Diğer bitkilerden sağlıklı gelişmeleri için ayrı tutun. Bahçede hazırlayacağınız ayrı, sınırlandırılmış yarı gölge bir yer ya da genişçe bir saksı onları mutlu edecektir. Tohum çimlendirirken steril çimlendirme torfu kullanmanız, başarı yüzdenizi artıracaktır.

Bakımı ve diğer bilgiler

Kampanulalar kıyı bölgelerimizdeki aşırı sıcaklardan etkilenirler. Bu nedenle bitkiyi daima serin, havadar bir yerde tutmakta, doğrudan yakıcı öğle güneşine maruz bırakmamakta fayda var. Her bahar başı yavaş yarayışlı gübrelerle toprağını zenginleştirmek bitkinin sağlıklı gelişimi açısından önemlidir. Donlardan etkilenmediğinden ayrıca dondan ko  rumak için bir tedbir almanıza gerek yoktur.

Kışı soğuk dış mekanda geçiren kampanulaların baharda çiçeklerini daha canlı ve parlak açtığı hem çiçek adedinde hem de büyüklüğünde iyi yönde fark olduğu gözlenmiştir.

Nerede yetiştirilir ?

Saksı ve çiçek yataklarına ekilebilir. Saksı seçiminde derin saksılar seçin. Yaz sonuna doğru bu saksıları bozmayın ve işaretleyin. Zira toprağın altında oluşan yumru kök oluşturacaktır.

Ek bilgiler

Kampanulalar çok geniş bir aileye sahip bitki türleridir. Bazı türleri ülkemizde endemik olarakta yetişir. Serin ve soğuk seven bir bitki olarak tanınmasına karşın Kıyı Egede sahile yakın kesimlerde ve Akdeniz havzasında aşırı sıcaklara ve kuraklığa dayanıklı pek çok türünü görmek mümkündür doğada. Bu nedenle satış sayfalarında genel yetiştirme ve bakım bilgileri haricinde, satışı yapılan bitkinin tanıtım bölümünde sıcaklığa dayanıklı olup olmadığına dikkat ediniz. Sıcaklığa dayanıklı türleri rahatlıkla bu bölgelerde dış mekanda bahçenizdeki çiçek tarhlarında yetiştirebileceğinizi unutmayınız.

Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Ekim, Kasım
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Kaya bahçesi, Kır bahçesi
Özelliği : Çok yıllık, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Az bakım ister
İklim ve konumu : Gölge, Yarı gölge, Güneşli, Dona dayanıklı, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar, Yaz
Çiçek rengi : Beyaz, Mavi, Karışık renkli
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Piramit kampanula tohumu campanula pyramidalis mixed Campanula tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online alışveriş sitesi www.zengardentr.com 1100 F
Piramit kampanula tohumu campanula pyramidalis mixed

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.