Peygamber çiçeği tohumu centaurea cyanus cornflower

FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
712 F

Peygamber çiçeği tohumu karışımı tüm renkler
polka dot mix cornflower

centaurea cyanus

donlara dayanıklı
kendi tohumundan her sezon yeniden sürer
peygamber çiçeği
kolay çimlenir çabucak yetişir
30-60 cm boylanır
kurutularak saklandığında uzun süre rengini korur
beyaz, mavi, bordo, kırmızı, pembe, leylak, mor ve geçişli tonlar
paketteki tohum adedi:  ort. 50 tohum

Çok popüler, yetiştirmesi kolay, geçirgen toprak seven ve yaz boyunca çiçeklenen bitkilerdir. Boyuna göre kesme çiçeğe uygun olan türleri olduğu gibi, çiçek yatakları oluşturabileceğiniz hibrit boylanmayan bodur türleride mevcuttur.

Bol güneş altında normal bahçe toprağında çoşan Centaurealar, özellikle çoçuklu ailelerin birlikte bahçe aktivitesi yapmasına da olanak sağlayan bir bitkidir. Çok kolay çimlendiğinden ve kısa sürede geliştiğinden, çoçuklarınıza tohumdan bir çiçek yetiştirmeyi öğreteceğiniz ona tabiat sevgisini aşılayacağınız, sizi yarı yolda bırakmayacak kadar sadık bir bitkidir.

Mezun kol düğmesi,Peygamber çiçeği gibi yerel adlarla da anılan centaurea cyanus özellikle ilk kez tohumdan çiçek yetiştireceklerin sezonda bol bol çiçeklerle keyif alacağı bir bitkidir.

Tohum ekimi

Bahar başında tohumlarını ekmeye başlayabilirsiniz. Şubat - Mayıs, sonbahar dönemi ekimlerinde Ekim- Kasım sonu idealdir.

Nasıl çimlendirilir ?

Nerede çiçeklenmesini istiyorsanız doğrudan çiçeklenecekleri yere ekimini yapabilirsiniz.

Temiz içinde yabancı ot barındırmayan bir yer seçin. Gerekirse yabani otları sökerek temizleyin. Hafifçe toprağı havalandırıp gevşetin. Tohumları ekim alanınıza seyrek bir şekilde serpin ve üzerlerine yarım cm kadar elenmiş torf toprak karışımı serip elinizle bastırın. Yağmurlama yöntemi ile tohumları da yerineden oynatmayacağınız şekilde sulayın. Çimlenme gerçekleşene dek toprağın kurumasına izin vermeyin. Çimlenme 10-20 gün içinde gerçekleşir. Uygun ortamda çimlenme 5 günde bile gözlenebilir.

Elle alınabilir boya geldiklerinde araları çok sıkışık olan filizleri dikkatlice sökün ve araları açın. Her bitki arası 15 cm mesafe idealdir.

Bakımı ve diğer bilgiler

Daha çok çiçek mi istiyorsanız geçen çiçek başlarını toplayın. Göreceksiniz yerini doldurmakta sabırsız davranacaktır.

Nerede yetiştirilir ?

Saksı ve çiçek yataklarına ekilebilir.

Ek bilgiler

Her sezon sonu tohumlarını toplayın. Topladığınız tohumları bu kez dondan korunaklı, bahçenizin fazla rüzgar almayan bir köşesinde üretim saksılarına sonbahar ortasında havalar soğumaya ve serinlemeye yakın dikin. Kışı sert rüzgar ve don görmeden geçirtin. Baharla birlikte bol güneş gören çiçek tarhlarına dikeceğiniz bu fideler, 2 ay erken çiçeklenir ve çiçekleri hem renk hem de büyüklük olarak daha iri, daha parlak ve canlı olurlar.

Çiçek tarhlarınızda bu güzelliklerin kalıcı olmasını istiyorsanız sezon sonu dökülen tohumlarını ellemeyin. Her son yeniden ve çoğalarak süreceklerdir.

 

Satışta olan tüm tohumların çimlenme testi yapılmış ve taze olarak paketlenmiştir.   
Tohumla birlikte size ücretsiz olarak ayrıntılı Türkçe yetiştirme ve detaylı tohumdan çimlendirme bilgileri gönderilecektir. Her alışveriş, derlediğimiz hediye tohumlar ilave edilmiş ve zarar görmeyecekleri şekilde paketlenmiş olarak adresinize kargolanır.
Satın aldığınız ürünlerin detaylı kargo bilgileri için lütfen *KARGO * sayfamızı ziyaret ediniz.
Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Eylül, Ekim, Kasım
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Kaya bahçesi, Kır bahçesi
Özelliği : Mevsimlik, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Az bakım ister
İklim ve konumu : Yarı gölge, Güneşli, Dona dayanıklı, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar, Yaz
Çiçek rengi : Karışık renkli
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı
bekletmeyen çiçek
çarşamba günü toprakla buluşturduğum tohumlar cuma sabahı güne merhaba dediler. Cimlenme döneminde sıcağı seviyorlar sanırım. Sizden aldığım viyollerin içindeler. Paketin yarısını baharda dikmek için saklamıştım. Yaklaşık yarısıda • kadarı çimlendi hemen.
ŞEBNEM OZTUNCA | 22/01/2010
Peygamber çiçeği tohumu centaurea cyanus cornflower Peygamber çiçeği tohumu çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online satış websitesi ile sipariş et 712 F
Peygamber çiçeği tohumu centaurea cyanus cornflower

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.