Rhubarb pink victoria pembe ravent tohumu

Geleneksel pembe saplı iri boy ravent tohumu. Kolaylıkla yeni başlayanlar dahi tohumdan yetiştirebilir. Ravent, gübresi ve nemi bol verimli topraklarda yetişir. Çok yıllık bir sebzedir ve her yıl katlayarak ürün verir. 3 yılında artık tüketemeyeceğiniz kadar çok hasat imkanı sunar. Ravent her yönden sağlıklı bir bitkidir. Ancak sadece ama sadece sap kısmı tüketilir. Sap kısmından reçel, pasta ve turta yapılır. Taze olarak da tüketilebilir.
FIYAT
:
76,05 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 7,16 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
271 V
Ravent tohumu
Pembe saplı Atalık Ravent
Sapından tatlılar, reçeller - yaprağında ise "organik böcek ilacı" yapabilirsiniz
rheum x coltorum - rhubarb pink victoria
gönderilecek ürün
Paketteki tohum adedi: 10 tohum
fidesi fidanı

Atalık pembe saplı iri boy ravent tohumu. Kolaylıkla yeni başlayanlar dahi tohumdan yetiştirebilir. Ravent, gübresi ve nemi bol verimli topraklarda yetişir. Çok yıllık bir sebzedir ve her yıl katlayarak ürün verir. 3 yılında artık tüketemeyeceğiniz kadar çok hasat imkanı sunar.
Ravent her yönden sağlıklı bir bitkidir. Ancak sadece ama sadece sap kısmı tüketilir. Sap kısmından reçel, pasta ve turta yapılır. Taze olarak da tüketilebilir. Norveç ve Kuzey İskandinav ülkelerinde sapı çocuklarca tüketilen bizdeki elma şekeri benzeri şeker kaplamalı bir tatlı yapımında kullanılır. Buna rağmen yeşil yaprak kısmı asla tüketilmez. **Yeşil yaprak kısmı ve yaprağa denk gelen sap kısmını kesinlikle tüketmeyiniz. Sadece yaprağın bitiminden köke uzanan sap kısmı tüketime uygundur.
Ravent otunun yaprak kısmı insanlarda toksin etki yaratır ve zehirlidir. Ancak yaprak kısımlarını doğrudan geri dönüşüme göndermenize gerek yok. Zira yaprak kısımlarından doğal ve organik böcek ilacı yapmanız mümkün.
1- Ravent yapraklarını toplayıp bir tencereye yerleştirin.
2- Üzerlerini kaplayacak kadar su ilave edip 20-30 dakika kısık ateşte haşlayın.
3- Çıkan suyu süzüp yapraklardan ayırın ve yaprakları geri dönüşüme gönderin.
4- Süzülmüş 2 litre ravent suyuna 1 çay kaşığı parfümsüz sıvı bulaşık deterjanı ekleyin. İyice çalkalayın ve yaprak bitleri dahil pek çok zararlıdan kurtulmak üzere çiçekli süs bitkilerinize ve meyve vermeyen ağaçlarınıza sprey yardımıyla uygulayınız.
Suda çok kolay çözülmesi ve yıkanıp gitmesine rağmen üzerinde yenilebilir meyve bulunduran sebzelerinize ve meyve ağaçlarınıza uygulamayınız. Ravent doğal ancak çok etkili bir zehir olup, kullandıktan sonra sprey şişesini zehirli olarak mutlaka işaretleyiniz. Daha uzun süre saklayabilmek için, ravent suyunu dondurabilirsiniz. Raf ömrü kısa olduğundan her kullanımda en baştan hazırlamamak için en ideal yol dondurarak saklamaktır. Bu halde hazırladığınız organik böcek ilacınızı tüm yaprak bitleri, miteler, tırtıl ve pek çok zararlıdan kurtulmak için kullanabilirsiniz.
Genel olarak Rhubarb - Ravent taze sapları için yetiştirilir. Bitkinin yenen kısmı bu saplar olup yaprak kısmı toksin maddeler içerdiğinden tüketilmez. Çok değerli ve tarihi 5000 yılı geçkin bir baharat olup, günümüz Avrupası'nda taze sebze olarak tüketilmekte, Kuzey Amerika da ise meyve statüsünde olduğundan tatlı olarak pişirilip, kek dolgusu olarak ya da reçel yapımında kullanılmaktadır.Anavatanının Çin olduğu düşünülen bitki, Orta Asya Türklerince de biliniyor olup Timur döneminde Semerkant'ta ticaretinin yapıldığı kayıtlıdır. Avrupa'ya düzenli ulaşımı ise ilk kez Osmanlılar döneminde İzmir ve Halep limanlarından yapılmış ve uzun süre bitki - Turkish Rhubarb - Türk Ravent i olarak anılmıştır. Orta çağda Avrupa'da en değerli baharatlar arasında sayılan Ravent bitkisinin peşine ipek yolu üzerinde seyahat eden Marco Polo dahi düşmüştür.
 
Önerilen: Bahçe yetiştiriciliğine uygun.
Ekim: Sonbahar ve İlkbahar aylarında ekim yapabilirsiniz. Ekimden itibaren 14-16 günde tohumlar çimlenmelerini tamamlarlar.
Çimlenme: Kaliteli, nemli, havalandırılmış ekim toprağına tohumları 0,5 cm derine ekin. Sulayın. 17-22°C de tohumlar 14-16 günde hızla filizlenir. Tohumlar filizlenene dek toprak nemli tutulmalı ancak aşırı sulanmamalıdır. Sıralı dikimlerde her fide arası 30 her sıra arası 50 cm olmalıdır.
Bakım: Ravent toprak istekleri bakımından seçici bir bitki değildir. Her toprakta yetişir. Önemli olan toprakta yeterli besin maddesi ve nemin bulunmasıdır. Başarılı bir üretim için derin bünyeli humusça zengin, killi topraklar tercih edilmelidir. İyi bir bitki gelişmesi için gerekli toprak pH'sı 6.5-7 olmalıdır. Ravent bitkisinde sulamanın yağmurlama sulama şeklinde yapılması yetiştirmenin daha başarılı olmasını, özellikle yaprakların iyi gelişerek gevrek bir yapı kazanmasını saplar ve kaliteyi arttırır
Diğer: Bitki atalık tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyveden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız.
Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Eylül, Ekim, Aralık
Yetiştirme yeri : Bahçe
Özelliklerine göre : Şifalı, Böcek uzaklaştıran, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : Yaz aylarında hasat
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Rhubarb pink victoria pembe ravent tohumu Ravent tohum çeşitleri satışı, dikim, ekim, bakım, üretim bilgisi uygun fiyat, hızlı kargo, kapıya teslim Türkiye'nin en büyük lider fidanlığı Zengarden 271 V
Rhubarb pink victoria pembe ravent tohumu

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.