Katlı beyaz brugmansia fidanı parfüm kokulu melek borazanı

FIYAT
:
193,35 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 18,21 TL den başlayan taksitlerle!!
Yoğun parfüm kokulu
katlı çiçekli brugmansia fidanı
meleklerin borazanı
Brugmansia X candida - double white angels trumpet
gönderilecek ürün
9 cm saksıda fidan
fidesi fidanı

Gelişimi diğer brugmansialar gibidir. İri koyu yeşil yapraklı tropik görüntü sergileyen bu varyetenin bahar ve yaz çiçekleri beyaz tam katlıdır. Sonbahardaki 2. çiçeklenme döneminde çiçeklerini bu kez katlı değil ama yalın açan brugmansia, hızlı boylanır ve güzel dallanma yapar.

Bitki sıcak bölgelerde yarı gölgede, serin bölgelerde ise tüm gün güneş gören yerlerde daha güzel gelişir. Anavatanı Peru olan brugmansia çok az ve kısa süreli don gören, örneğin İzmir gibi bölgelerde neredeyse yıl boyu çiçeklenir. Daha sıcak bölgelerde sıkıntısız gelişir ancak çiçeklenmesi daha az olur. Soğuk bölgelerde ise kışın mutlaka donlardan koruma ister. Saksı performansı çok yüksek olduğu için kışın donlardan korumak, saksıyı korunaklı bir yere alarak kolaylıkla yapılabilir.

Burgmansialar hakkında genel:

Yarı dayanıklı, ağaçlaşan çalı formunda bir bitkidir brugmansia. Çiçekler ılıman bölgelerde bahar ortasından yaza ve yaz sonundan sonbahar sonuna dek yılda 2 kez açarlar. Zengin aromalı yoğun bir parfüm kokusu vardır. Metrelerce öteden kokusu alınabilir. Bakımı çok kolay brugmansia’lar daturalarla aynı aileden olmalarına rağmen, çiçekleri yere bakan çanlar olarak açarlar. Çiçek boyu kimi zaman 20 cm’i geçebilir. Gösterişli dev çiçekler özellikle akşam saatlerinde yoğun bir parfüm kokusu yayarlar.

Çok hızlı gelişim gösterip kısa zamanda ağaçlaşan bitki, dikildiği ilk yıl çiçeklenebilir. Budamayla ağaç formu verildiğinden, yol kenarlarına ya da bahçede merkez ağaç olarak dikilerek kullanılabilinir. Diğer akrabaları daturalar gibi, saksıda da kolayca yetişebilen brugmansia, sadece soğuğu sevmez. Kuraklığa çok yüksek mukavemet gösterir. Bununla beraber süzek toprakta düzenli sulandığında gelişimi hızlanır. Böcek yapmaz ve bilinen pek bir zararlısı yoktur. İlaçlamaya gerek kalmaz. Verimsiz toprakları sevdiğinden gübreleme istemez. Ancak bahar başı gübrelenmeye de iyi tepki verir.

Kokulu çiçekleri, gösterişli yaprakları, ekildiği ilk yıl çiçeklenmesi brugmansia’ yı bahçenizin baş tacı yapmanıza yetecektir.

Dikim Yeri: Yarı gölge ve tüm güneş alan yerlerden hoşlanır.
Önerilen: Çiçek tarhları, geniş saksılar, bordürler, küçük ya da geniş bahçe yetiştiriciliğine uygun.
Toprak: Drenajı yüksek toprak sever.
Büyüme Hızı: Çok hızlı
Çiçeklenme Dönemi: Bahardan başlayarak yaz ve sonbahar boyunca. Çiçeklenme bölgeye göre değişir verilen tarihler Akdeniz iklim kuşağı için geçerlidir.
Bitkinin Maks. Eni: 3 m
Bitkinin Maks. Boyu: 3 m
Dona Dayanıklılık: Donlara yarı dayanıklı. Kısa süreli donlardan dahi koruyunuz.
İklim Kuşağı: 9-10
Ömrü: Çok yıllık kalıcı bitki
Bakım: Verimsiz toprakları sevdiğinden gübreleme istemez. Ancak bahar başı gübrelenmeye de iyi tepki verir. 2 yılda bir bahar ayının başında, kökten 15 cm bırakıp budayarak, gençleştirme yapabilirsiniz. Daha güçlü, daha sağlıklı büyüyüp, kısa sürede gelişecektir. Ağaç - odunsu gövde yaptıktan sonra budama tepe kısmında top şekli verme, dallanmayı artırma ve genel şekil budaması olarak, uzayan sürgün uçlarının alınması ile yapılır. Budama gelişim döneminden önce yani kış çıkışında yapılmalıdır.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Katlı beyaz brugmansia fidanı parfüm kokulu melek borazanı brugmansia fidanı çeşitleri online sipariş satış websitesi www.zengardentr.com brugmansia-6
Katlı beyaz brugmansia fidanı parfüm kokulu melek borazanı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.