Hodan otu tohumu borage doğal afrodizyak

FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
829 H
Kategori

Hodan otu tohumu

sifali-6
borago officinalis - borage

Şifalı
Geleneksel
Doğal Afrodizyak
pakette 20 adet tohum

KENDİ ŞİFALI BİTKİLER BAHÇENİZİ KURUN
İSTER SAKSILARDA İSTER BAHÇENİZDE

Hodanotu, turşu otu, neşe otu olarak da bilinen hodangillerden çok yıllık donlara dayanıklı şifalı bir bitkidir. Sıkça turşu yapımında kullanılan yaprakları, taze olarak tüketildiğinde insana neşe verdiğinden dolayı Neşe otu olarak da bilinir. Etkili bir afrodizyak olan bitkinin cinsel gücü arttırdığı tespit edilmiştir.

Bahçenize ekeceğiniz birkaç kökü dahi sezon boyunca bir ailenin ihtiyacını karşılayacak oranda salata yapmak için yaprak verir.

Mayıs ayından Ekim ayına dek yaprak ve çiçeklerini toplayarak hasadını yapabilirsiniz. Zembil çiçeği de denilen Hodan, adını parlak mavi aşağı sarkan çiçeklerinden almıştır.

Genel Faydaları:

Hodan otu idrar söktürücü, ateş düşürücü, terletici, kan temizleyici ve iltihapları önleyici özelliklere sahiptir. Yağlı alerjik, kaşıntılı, sulu, kabarcıklı ve iltihaplı deri hastalıklarına ve hormon bozukluklarına karşı kullanılır.
Cinsel gücü artırır ve taze olarak tüketilen yaprakları insana mutluluk ve neşe verir.

Diğer İsimleri:

Sığırdili, Hıyar otu, Neşe otu, Zembil çiçeği, Turşu otu

***Tüm şifalı bitkileri kullanırken doktorunuza danışınız.

geleneksel-tohum

Şifalı otları kurutma ve muhafaza etme:

İnternet üzerindesifali-1 ki sayısız websitesinde şifalı bitkilerin hangi dönemde, hangi hastalığa iyi geldiklerini ve hangi dönemde hasada uygun olduklarını kolaylıkla bulabilirsiniz. Ancak internet üzerinde arama yaptırırken, şifalı bitkinin Türkçe ismi yerine kesinlikle satış sayfalarımızda bulunan Latince ismi ile arama yapınız. Türkçe isimleri yöreden yöreye değişse de, şifalı bitkiler konusunda bilgi veren güvenilir websiteleri bitkinin Latince adını kesinlikle kullanmaktadırlar. Şifalı bitkilerin özelliklerini kaybetmeden, muhafaza edilebilmesi için bazı koşullara uyulması gerekmektedir. Demetler halinde baş aşağı asarak, havadar bir yerde kurutmak en tercih edilen yöntemdir. Saklama sırasında bitkinin bozulmasına sebep olan üç etken vardır. Rutubet, ısı ve ışık. Bu etkenlerin tesirini önlemek için, gsifali-3enel olarak bitkilerin serin, kuru ve karanlık yerde saklanması gerekir. Bitkiler kese kağıdı, bez torba, mukavva kutu, teneke kutu veya cam kavanoz içinde saklanmalıdır. Plastik torbalar bitkilerin muhafazası için uygun değildir. Plastik torba içine konan bitkiler kısa zamanda küflenir. Işık geçiren cam kavanozlar ise dolap içinde saklanmalıdır. Genellikle bitkiler ancak bir yıl saklanabilir. Toplanma tarihinden bir yıl sifali-2sonra bitkiler etkilerinden mühim miktarda kaybetmeye başlarlar. Aktarlarda kötü koşullarda saklanan, açıkta gün ışığına maruz alanlarda, havalandırması yetersiz mekanlarda satılan şifalı bitkiler ne yazık ki yarardan çok üzerlerinde oluşan küf nedeni ile zarar verirler. Şifalı otların bünyesinde barındırdıkları uçucu yağ ve alkoller, bazı bitkilerde günler içerisinde etkilerini kaybedebilmektedir. Bazı şifalı otlar ise sadece tazeyken işe yaramakta, kurutulmuş olarak satılan bitkilerin ise hiçbir faydası olmamaktadır. Bunun en güzel örneklerinden biri kurutulmuş fesleğendir. Zengarden'dan alacağınız fesleğen ve reyhan tohumlarından, kısa sürede yetiştirebileceğiniz bu şifa kaynağı bitkinin, neredeyse sifali-5tüm süpermarketlerde paketler halinde kurutulmuşu satılmaktadır. Yemeklerinize tat katmak için satın aldığınız bu baharın paketini açınsifali-4ca farkına varırsınız ki ne kokusu ne de aroması vardır. Oysa küçük bir saksıda dahi kolaylıkla yetiştireceğiniz tür tür fesleğenleri kuruttuğunuzda, üzerinden 1 yıl geçse dahi, içine koyduğunuz kabı her açtığınızda mutfağınızı hoş kokusuyla dolduracak kadar kalıcıdır aroması. Lezzetinden burada hiç bahsetmiyoruz. Siz de gerçekten sağlık ve deva bulacağınız şifalı bitkiler yetiştirmek istiyorsanız, kendi şifalı bitkiler bahçenizi şimdiden kurmaya başlayın. Kurutun, karıştırın kendi çaylarınızı, kendi pomad hatta mis kokulu sabunlarınızı yapın.

Tohum ekimi

Tüm Türkiye genelinde yetiştirilebilir. Kış aylarından İlkbahar aylarına kadar ekimini yapabilirsiniz.

Nasıl çimlendirilir ?

Bahar başında havalandırıp, tırmıkla düzelttiğiniz açık alan bahçe toprağına ya da geniş üretim saksılarının yüzeyine tohumları ekip, üzerlerine 6 mm elenmiş toprak+torf karışımı serpip sulayın. Her bitki arasında 30 cm mesafe kalacak şekilde filizleri şaşırtın.

Bakımı ve diğer bilgiler

Geçirgen bahçe toprağında bol güneş alan yerde sağlıklı gelişim gösterirler. Yaz, Sonbahar ve İlkbahar'da hasat yapılır.

Nerede yetiştirilir ?

Bahçe yetiştiriciliğine uygundur.

Diğer

Bitki geleneksel tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyveden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız. Bu aldığınız tohumları dikim öncesi yetiştirebilecek kişilerle paylaşınız ve onlara tohumun geleneksel olduğunu, sezon sonunda meyveden neslin devamı için tohum alması gerektiğini anlatınız. Ancak bu şekilde ülkemizde geleneksel tohumları kaybetmeden koruyabileceğimizi unutmayınız.

Satışta olan tüm tohumların çimlenme testi yapılmış ve taze olarak paketlenmiştir.   
Her alışveriş, derlediğimiz hediye tohumlar ilave edilmiş ve zarar görmeyecekleri şekilde paketlenmiş olarak adresinize kargolanır.
Satın aldığınız ürünlerin detaylı kargo bilgileri için lütfen *KARGO * sayfamızı ziyaret ediniz.
Ekim zamanı : Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Aralık
Yetiştirme yeri : Bahçe
Özelliklerine göre : Aromatik baharat, Şifalı, Geleneksel tohum
Türüne göre : Aromatik Baharat
Hasat sezonu : İlkbaharda hasat, Yaz aylarında hasat, Sonbaharda hasat
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Hodan otu tohumu borage doğal afrodizyak Hodan otu tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik alısveriş internet sitesi zengardentr.com 829 H
Hodan otu tohumu borage doğal afrodizyak

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.