Dorotheanthus tohumu bellidiformis mezem buz çiçeği tohumu

Dorotheanthus Bellidiformis, Türkçe’de bilinen adıyla Mezem geniş bir ailedir. Satışta olan Magic Carpet Mix, Sihirli Halı Karışımı, bahçe düzenlemesi için yetiştirilmiş, üretici tohumlarıdır. Mezem, yoğun, halı gibi ekildiği toprağı kaplayarak, neredeyse fosforlu olarak adlandırılabilecek, parlak çiçekler açar. Fuşya, yavruağzı, karmen kırmızı, beyaz, pembe, şeftali kabuğu, sarı ve portakal akla gelen ilk renklerdir.
FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!

Buz çiçeği tohumu

dorotheanthus bellidiformis
mesembryanthemum

MEZEM
bir pakette ort. 200 tohum

Dorotheanthus Bellidiformis, Türkçe’de bilinen adıyla Mezem geniş bir ailedir. Satışta olan Magic Carpet Mix, Sihirli Halı Karışımı, bahçe düzenlemesi için yetiştirilmiş, üretici tohumlarıdır.

Mezem, yoğun, halı gibi ekildiği toprağı kaplayarak, neredeyse fosforlu olarak adlandırılabilecek, parlak çiçekler açar. Fuşya, yavruağzı, karmen kırmızı, beyaz, pembe, şeftali kabuğu, sarı ve portakal akla gelen ilk renklerdir.

Mezembryathemum, yani Yunancada, Mezembrya =ÖĞLEN ve anthemon=ÇİÇEK kelimelerinin birleşmesinden oluşan adından da anlaşılacağı gibi, öğlen çiçeğidir. Sadece güneş gördüğünde açan bu akıl almaz çiçekler, güneşin gitmesi ile kapanırlar. Bu nedenle bol güneş gören bir yere ekmenizde fayda var. Yapısından dolayı, bahçedeki kot farkından oluşan ya da saksının kenar sınırına geldiğinde yayılıcı olan bu bitki yarı sarkma eğilimi gösterir. Saksı kenarlarından ya da bahçedeki kotlardan sarkan bitki, çiçeklenme döneminde görsel bir şölendir.

Kurak, verimsiz topraklarda hızla gelişen bitki, soğuğa karşıda çetin ve dayanıklıdır. Kapanan çiçekler, gece oluşabilecek donlara dahi dayanıklı olup, bir sonraki gün güneşi görmeleri ile yeniden açacaktırlar.

Tohum ekimi

Ekim için en uygun dönem Eylül - Aralık ya da Şubat Başı - Mayıs aylarıdır. Baharda doğrudan dışarı ekimlerde son donların geçmesini, sonbaharda ise ilk donlardan önce ekimin yapılmasını tavsiye ederiz.

Çimlenmeden sonraki en düşük sıcaklık 10°C olmak zorunda olduğundan, Sonbahar ekimlerinde erken çimlenme olmaması için, açık alan ekimlerinde havaların soğuması beklenmelidir.

Nasıl çimlendirilir ?

 Detaylı çimlendirme bilgisi tohumla birlikte gönderilmektedir.

Bakımı ve diğer bilgiler

Yetişme döneminde Mezemlere fazla su vermeyin. Fazla su boylanmalarına sebep olur. Az su, bitkinin yayılmasına, derli toplu durmasına ama en önemlisi bol çiçeklenmesine neden olacaktır. 20 günde çimlenir, ilk yıl çiçeklenir.

Nerede yetiştirilir ?

Bordürler, yer örtücü, saksı, duvar kenarları, kaya bahçeleri, kuraklığa dayanıklı bitki

Satışta olan tüm tohumların çimlenme testi yapılmış ve taze olarak paketlenmiştir.   
                                           Her alışveriş, derlediğimiz hediye tohumlar ilave edilmiş ve zarar görmeyecekleri şekilde paketlenmiş olarak adresinize kargolanır.
Satın aldığınız ürünlerin detaylı kargo bilgileri için lütfen *KARGO * sayfamızı ziyaret ediniz.
Ekim zamanı : Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Aralık
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Kaya bahçesi, Yerörtücü
Özelliği : Mevsimlik, Hızlı kapatan, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Sarkan, Yayılıcı örtücü, Az bakım ister
İklim ve konumu : Güneşli, Dona dayanıksız, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : Yaz, Sonbahar
Çiçek rengi : Karışık renkli
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı, Yerörtücü
Merhabalar
Siparişlerim hızlı bir şekilde bana ulaştı,Zengarden'e Teşekkür ederim,
Bülent Ongun | 23/01/2014
Dorotheanthus tohumu bellidiformis mezem buz çiçeği tohumu Buz çiçeği mezem tohum çeşitlerini bulabileceğiniz güvenilir internet alışveriş sitesi zengardentr.com 1349 F
Dorotheanthus tohumu bellidiformis mezem buz çiçeği tohumu

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.