Delonix regia tohumu dünyanın en güzel ağacı flamboyant

Anavatanı Madagaskar olan, pek çoklarına göre Dünya üzerinde çiçeklenen ağaçların en güzeli Delonix Regia. Bahar aylarında başlayarak yaz aylarına sarkan ve haftalarca çiçekli kalan Delonix, bir ılıman iklim bitkisi. Soğuğa dayanıklılığı olmamasına rağmen budama ile kolaylıkla kontrol edilebilen boyu nedeni ile sadece çiçekleri için dahi soğuktan korumalı ortamda yetiştirmesi mümkün olan bir tür. Delonix tohumdan çok hızlı gelişir. Ağaç olgunluk evresine kadar, tohumdan çimlendikten sonra yılda
FIYAT
:
49,38 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 4,65 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
927 BON

Delonix regia tohumu

delonix regia - flamboyant tree

ROYAL FLAMBOYANT AĞACI
MADAGASKAR ATEŞ AĞACI
bir pakette 3 tohum
tohumlar çok iri ve tazedir

Anavatanı Madagaskar olan, pek çoklarına göre Dünya üzerinde çiçeklenen ağaçların en güzeli Delonix Regia. Bahar aylarında başlayarak yaz aylarına sarkan ve haftalarca çiçekli kalan Delonix, bir ılıman iklim bitkisi. Soğuğa dayanıklılığı olmamasına rağmen budama ile kolaylıkla kontrol edilebilen boyu nedeni ile sadece çiçekleri için dahi soğuktan korumalı ortamda yetiştirmesi mümkün olan bir tür. Delonix tohumdan çok hızlı gelişir. Ağaç olgunluk evresine kadar, tohumdan çimlendikten sonra yılda ortalama 1.5 metre boylanır.

Alev kırmızı, lillium ve zambakları hatırlatan ve ortalama 12 cm çapa ulaşabilen dev çiçekler ağacı kapladıklarında oluşturdukları görüntü gerçektende bu tabiat harikasını Dünya'nın en güzel bitkilerinden biri yapmakta. Oysa çiçeksiz zamanında dahi, genişleyerek oluşturduğu ve Meşe ağaçlarına çok benzerlik gösteren dallanması, Gülibrişim ya da eğreltileri anımsatan şekilli ve zarif yaprakları, Ficus ağaçları gibi toprak yüzeyine yakın ve heykel benzeri görüntüler oluşturan kök yapısı ile Delonix, gerçektende her mevsim göz alıcı, büyülü bir ağaçtır.

Tohumdan kolayca çimlenen ve hızla gelişen bu ılıman iklim ağacını kışın soğuklardan koruyun. İzmir'den başlayarak Güney illere doğru Kıyı Ege ve Akdeniz sahil bölgesinde donlardan koruyarak dış mekanda rahatlıkla gelişim gösteren bitki, kışı uzun ve serin geçiren bölgelerimizde ancak sera ortamında tutularak geliştirilebilir. Ağaç kısa süreli dona dayanıklı olsa da genel olarak ısının 6 - 7 derecenin üstünde seyretmesi gerekmektedir.

Delonix Regia Flamboyant ağacı, aynı zamanda çok popüler bir bonsai ağacıdır. Yüzeyden ilerleyen ve kolay şekil verilebilen kök yapısı, budama ile boyunun kolaylıkla kontrol edilebilmesi ve doğrudan gün ışığı alan iç mekanda saksı içinde gelişebilmesi, sık ve küçük yapılı yaprakları, Delonix'in bu kadar popüler olmasında sayılabilecek sebeplerden sadece bir kaçıdır .

Tohum ekimi

Bahar aylarında dış mekanda doğrudan, kapalı mekanda yıl boyu +18 derecede ekimi yapılabilir.

Nasıl çimlendirilir ?

Tohum kabuğu suyu ve nemi dışarıda tutacak şekilde kalındır. Bu nedenle tohum dikkatlice bir kenarından zımparalanarak ya da iç çekirdeğe asla zarar vermeden çentik atılarak kabuğu zayıflatılır. Bu şekilde zayıflatılmış kabuklu tohumlar, içme suyu dolu bir kapta içlerine su almaları için 24 saat bekletilirler. Şişen tohumlar ekilmeye hazırken şişmeyen tohumların su alması için suda bekletmeye devam edebilir ya da zayıflatma işlemini tekrarlayıp tekrar suya koyabilirsiniz. İçine su almış tohumları asla 24 saatten fazla suda bekletmeyin.

Ekim toprağı nemli, arınık, kaliteli ve çimlendirmeye uygun havalandırılmış olmalıdır. Tohumu kalınlığının 1 katı derine ekerek son bir kez daha toprağı sulayın. Çimlenme ancak 18-22°C de gerçekleştiğinden bol ışık alan, sıcak bir yerde üretim saksınızın nemini de koruyarak çimlenmeyi gerçekleştirin. Çimlenme 10 gün içinde gerçekleşir. (çimlenme gerçekleşmez ise toprak ısısını ve tohumu tekrar kontrol edin- Mayıs ve Ağustos aylarında toprak ısısının arttığı dönemlerde çimlenme daha yüksek oranda olmaktadır) Genç filizi aydınlık ancak doğrudan öğle güneşi almayan bir yerde gelişmeye bırakın. Toprak nemli asla fazla sulu olmamalıdır. Elle alınabilir boya geldiğinde, kök kısmına asla zarar vermeden dikkatlice daha geniş ve ortalama en az 20 cm derinlikte bir saksıya alarak fideleme için yetiştirin. Genç fideyi don görmeyen kalıcı yerine dış mekâna, bonsai üretimi için ise eğitim saksısına taşıyın.

Geçirgenliği yüksek her türlü toprakta gelişim gösterir. Kuraklığa dayanıklıdır. Bol güneş alan, don görmeyen alanda ortalama en düşük sıcaklık +5°C yerde yetiştirin.

Bakımı ve diğer bilgiler

Bol ve doğrudan gün ışığı ister. Geniş ölçüde geçirgen olması kaydıyla pek çok toprak türüne adapte olabilir. Kuraklığa yüksek mukavemet gösterir. Kışın uykuya yatan ağacı çok az sulayın buna karşın bahar yağmurlarından ve sulamadan gelişim dönemlerinde ağaç büyük fayda sağlayacaktır.

Nerede yetiştirilir ?

Bonsai tekniklerine uygun, bahçe yetiştiriciliğine uygun, tuza dayanıklılığı yüksek, sahil şeridinde (kumsal alanlar hariç) yetiştirmeye uygun.

Diğer

Ekim zamanı : Her mevsim, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık
Dikim yeri : Saksıya uygun
Özelliği : Bonsai yapımına uygun
İklim ve konumu : Güneşli, Dona dayanıksız, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar, Yaz
Çiçek rengi : Kırmızı
Türüne göre : Ağaç
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Delonix regia tohumu dünyanın en güzel ağacı flamboyant Ateş ağacı tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online alışveriş sitesi www.zengardentr.com 927 BON
Delonix regia tohumu dünyanın en güzel ağacı flamboyant

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.