Şifalı karakafes otu tohumu symphytum officinale comon comfrey

8.yy'da İngiltere'de Kraliçe emrinde çalışan Rus bir bahçıvanın iki doğan kafes otunu çaprazlaması ile elde edilen ve o günden sonra geliştirilerek üretilen şifalı, donlara dayanıklı çok yıllık ömürlü bir bitkidir. Yunanca'da perçinlemek kelimesinden, bugünkü latince adını alır. Kırılan kemikleri birbirine kaynatmak için eskiden kullanılan şifalı ot bu nedenle kemik otu olarak da bilinir. Tüm Türkiye genelinde tohumundan üretimi yapılabilen bitkinin, Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun nem
FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
844 H
Kategori

Karakafes otu tohumu

symphytum officinale - common comfrey

Şifalı Kafes Otu
GELENEKSEL VE DEĞERLİ TOHUMLAR
her pakette ort. 10 adet tohum

KENDİ ŞİFALI BİTKİLER BAHÇENİZİ KURUN
İSTER SAKSILARDA İSTER BAHÇENİZDE

18.yy'da İngiltere'de Kraliçe emrinde çalışan Rus bir bahçıvanın iki doğan kafes otunu çaprazlaması ile elde edilen ve o günden sonra geliştirilerek üretilen şifalı, donlara dayanıklı çok yıllık ömürlü bir bitkidir. Yunanca'da perçinlemek kelimesinden, bugünkü latince adını alır. Kırılan kemikleri birbirine kaynatmak için eskiden kullanılan şifalı ot bu nedenle kemik otu olarak da bilinir.

Tüm Türkiye genelinde tohumundan üretimi yapılabilen bitkinin, Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun nemli çimenliklerinde doğal olarak yetişen farklı varyeteleri de vardır.

Ekimi genelde Mart ayı gibi yapılan tohumlardan elde edilen fideler, Nisan ayı gibi 30 cm. mesafeli olarak şifalı ot tarhlarına taşınır.

Genel Faydaları:

Diz ve eklemlerdeki zayıflık, burkulma, ezilme gibi akut ve kronik rahatsızlıkların tedavisinde; omuz ağrıları ve açık yara tedavisinde sıkça kullanılır. Yaraların iyileştirilmesinde ve yeni doku oluşmasında çok faydalıdır. Bitkiden elde edilen merhem birkaç günde büyük hasar görmüş ve açık yara almış deriyi hızla tedavi edebilmektedir. Bitkinin kök kısmı uygun şekilde kurutulduktan sonra demlenerek yapılan çayı içilir.

Diğer İsimleri:

Karakafes, kafes otu, eşekkulağı, mayasılotu, kara kök, bacak kökü, kemik kökü, yara kökü.

***Tüm şifalı bitkileri kullanırken doktorunuza danışınız.

Şifalı otları kurutma ve muhafaza etme:

İnternet üzerinde ki sayısız web sitesinde şifalı bitkilerin hangi dönemde, hangi hastalığa iyi geldiklerini ve hangi dönemde hasada uygun olduklarını kolaylıkla bulabilirsiniz. Ancak internet üzerinde arama yaptırırken, şifalı bitkinin Türkçe ismi yerine kesinlikle satış sayfalarımızda bulunan Latince ismi ile arama yapınız. Türkçe isimleri yöreden yöreye değişse de, şifalı bitkiler konusunda bilgi veren güvenilir websiteleri bitkinin Latince adını kesinlikle  kullanmaktadırlar.


Şifalı bitkilerin özelliklerini kaybetmeden, muhafaza edilebilmesi için bazı koşullara uyulması gerekmektedir. Demetler halinde baş aşağı asarak, havadar bir yerde kurutmak en tercih edilen yöntemdir. Saklama sırasında bitkinin bozulmasına sebep olan üç etken vardır. Rutubet, ısı ve ışık. Bu etkenlerin tesirini önlemek için, genel olarak bitkilerin serin, kuru ve karanlık yerde saklanması gerekir. Bitkiler kese kağıdı, bez torba, mukavva kutu, teneke kutu veya cam kavanoz içinde saklanmalıdır. Plastik torbalar bitkilerin muhafazası için uygun değildir. Plastik torba içine konan bitkiler kısa zamanda küflenir. Işık geçiren cam kavanozlar ise dolap içinde saklanmalıdır. Genellikle bitkiler ancak bir yıl saklanabilir. Toplanma tarihinden bir yıl sonra bitkiler etkilerinden mühim miktarda kaybetmeye başlarlar. Aktarlarda kötü koşullarda saklanan, açıkta gün ışığına maruz alanlarda, havalandırması yetersiz mekanlarda satılan şifalı bitkiler ne yazık ki yarardan çok üzerlerinde oluşan küf nedeni ile zarar verirler. Şifalı otların bünyesinde barındırdıkları uçucu yağ ve alkoller, bazı bitkilerde günler içerisinde etkilerini kaybedebilmektedir. Bazı şifalı otlar ise sadece tazeyken işe yaramakta, kurutulmuş olarak satılan bitkilerin ise hiçbir faydası olmamaktadır. Bunun en güzel örneklerinden biri kurutulmuş fesleğendir. Zengarden'dan alacağınız fesleğen ve reyhan tohumlarından, kısa sürede yetiştirebileceğiniz bu şifa kaynağı bitkinin, neredeyse tüm süpermarketlerde paketler halinde kurutulmuşu satılmaktadır. Yemeklerinize tat katmak için satın aldığınız bu baharın paketini açınca farkına varırsınız ki ne kokusu ne de aroması vardır. Oysa küçük bir saksıda dahi kolaylıkla yetiştireceğiniz tür tür fesleğenleri kuruttuğunuzda, üzerinden 1 yıl geçse dahi, içine koyduğunuz kabı her açtığınızda mutfağınızı hoş kokusuyla dolduracak kadar kalıcıdır aroması. Lezzetinden burada hiç bahsetmiyoruz. Siz de gerçekten sağlık ve deva bulacağınız şifalı bitkiler yetiştirmek istiyorsanız, kendi şifalı bitkiler bahçenizi şimdiden kurmaya başlayın. Kurutun, karıştırın kendi çaylarınızı, kendi pomad hatta mis kokulu sabunlarınızı yapın.

Tohum ekimi

Ekimini İlkbahar ve Sonbahar mevsimlerinde yapabilirsiniz.

Nasıl çimlendirilir ?

Ocak sonundan Mart sonuna dek ekimini yapabilirsiniz. Üretimi kasada ya da geniş saksılarda yapılır zira tohumlar düzensiz çimlenirler. Bu nedenle üretim saksısı bozulmaz ve çimlenme gerçekleştikçe, büyüyen filizler elle alınarak kalıcı yerlerine ya da 8’ cm çaplı saksılara taşınır. Tohumlar gevşek toprak doldurulmuş üretim saksılarında 1 cm derine 20 cm mesafeli olarak dikilir. Çimlenme gerçekleşene dek toprağın nemini muhafaza etmesi sağlanır. İdeal ekim Şubat sonundan Haziran ayı ortasına kadar olan bahar dönemidir. Elle alınabilir boya gelen filizler kalıcı yerlerine dikilir, Her türlü bahçe toprağında gelişim gösterir. Bitki köklerini salıp yerleşene kadar düzenli sulama yapın ve susuz bırakmayın. Bir kez yerleştikten sonra kuraklığa dayanıklıdır.

Yaz aylarından sonbahar aylarına dek yapraklarını düzenli olarak hasat edebilirsiniz. Şifalı ot olduğundan bu konuda Latince adı ya da KARAKAFES-MAYASIL OTU adıyla araştırınız.

Bunun yanı sıra yaprakları içerdikleri asitler nedeni ile bahçe toprağınıza karıştırılmalıdır. Derhal bir iyileşme sağlar. Toprak içindeki humusun karışmasını, bitkilerin yararlı minerallere ulaşımını kolaylaştırır. Hem insan hem de bahçe sağlığınız için mükemmel bir bitkidir.

Bakımı ve diğer bilgiler

Bol gübreli toprak seven bitki, sık sık gübrelenmeli ve toprağı havalandırılmalıdır. Yarı gölge nemli toprak sever. Çok güneş alan alanlarda, toprağı iyi ve derin sulanmış olmalıdır.

Nerede yetiştirilir ?

Bahçe ve saksıda yetiştirmeye uygundur.

Diğer

Bitki geleneksel tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyveden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız. Bu aldığınız tohumları dikim öncesi yetiştirebilecek kişilerle paylaşınız ve onlara tohumun geleneksel olduğunu, sezon sonunda meyveden neslin devamı için tohum alması gerektiğini anlatınız. Ancak bu şekilde ülkemizde geleneksel tohumları kaybetmeden koruyabileceğimizi unutmayınız.

Satışta olan tüm tohumların çimlenme testi yapılmış ve taze olarak paketlenmiştir.   
Tohumla birlikte size ücretsiz olarak ayrıntılı Türkçe yetiştirme ve detaylı tohumdan çimlendirme bilgileri gönderilecektir. Her alışveriş, derlediğimiz hediye tohumlar ilave edilmiş ve zarar görmeyecekleri şekilde paketlenmiş olarak adresinize kargolanır.
Satın aldığınız ürünlerin detaylı kargo bilgileri için lütfen *KARGO * sayfamızı ziyaret ediniz.
Yetiştirme yeri : Saksı, Bahçe
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Şifalı, Geleneksel tohum
Türüne göre : Şifalı bitki
Hasat sezonu : İlkbaharda hasat, Yaz aylarında hasat, Sonbaharda hasat, Kış aylarında hasat, Dört mevsim hasat
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Şifalı karakafes otu tohumu symphytum officinale comon comfrey Karakafes otu tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik alısveriş internet sitesi zengardentr.com 844 H
Şifalı karakafes otu tohumu symphytum officinale comon comfrey

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.