Sagina subulata tohumu irish moss tohumu ekime hazır halde

Orta hızda yayılarak ilerleyen yaz kış yeşil, kadife benzeri, halı gibi ekildiği alanı kaplayan yer örtücüdür. Her bahar üzeri sayısız, inci tanesi gibi beyaz çiçeklerle kaplanan, biçilmesi gerekmeyen bir yer örtücüdür.
FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!

Sagina subulata tohumu

sagina subulata - pearlwort
IRISH MOSS

İrlanda Yosun Çimi
-taze hasat-
kompakt varyete
bir pakette ort. 250-300 tohum
kolay ekim için özel dolgu kumu ile karışmış halde ekime hazır
gönderilmektedir. 20 cm çapında 4 saksıya ya da ort. 80 cm kare alana yeterlidir.

Orta hızda yayılarak ilerleyen yaz kış yeşil, kadife benzeri, halı gibi ekildiği alanı kaplayan yer örtücüdür. Her bahar üzeri sayısız, inci tanesi gibi beyaz çiçeklerle kaplanan, biçilmesi gerekmeyen bir yer örtücüdür.

Irish moss hakkında pek söz söylemeye gerek yok aslında. Bir masaldan çıkmış gibi su yeşili asla fazla boylanmayan örtücü bir bitkidir. Moss yani yosun olarak adlandırılan Sagina belki de en değerli tohumlara sahip bitkilerden de biridir.

Tohumları Zengarden satışlarımızda olan en küçük tohumlardan biri olmasına karşın kolay çimlenen bitkiyi, fidelemek özel ilgi ve bakım ister. Bir kez yerini beğendi mi, zahmetsizce yanlara doğru genişleyerek ekildiği alanı kaplayan bitkiyi ekerken, dolgu malzemesi dediğimiz dere kumu gibi ekimi kolaylaştıracak malzemelere ihtiyacınız olacaktır.

Bu nedenle Zengarden Sagina subulata tohumları ekim rahatlığı için özel ekim kumuna karışmış halde satışa sunulmuştur.

Yürüme yollarında üzerine basılabilir. Orta yoğunlukta trafiğe uygun. Tohumlar yıllarca tazeliklerini korudukları halde taze tohumu daha hızlı çimlenip gelişmektedir. Geniş alan kaplamasında ziraatçinize danışarak bulunduğunuz bölgenin yetiştirmeye uygun olup olmadığını öğrenin. Çimden farklı olarak, fideledikten sonra parça parça kaplanan alan, bitkinin yayılması ile dolar. 260 tohum ortalama 20 cm çapında 4 saksıyı kaplar.

Tohum ekimi

Yılda iki dönem, Kış sonundan -Bahar ortasına; Yaz sonundan - Sonbahar sonuna ekim yapılır.

Nasıl çimlendirilir ?

Kış sonu-Bahar ya da Yaz sonu- Sonbahar döneminde ekimi gerçekleştirilir. Saksılık bitki 8 hafta, fidelik 6 haftada tohumdan yetişir. Üretim saksılarına, ıslatılmış ve süzülmüş nemli kaliteli çimlenme torfunu doldurun. Tohumları ya elle ya da dere kumu karıştırarak tuzluk vasıtası ile seyrek bir şekilde toprağa serpin. Tohumları örtmeyin zira çimlenmek için gün ışığına ihtiyaç duyarlar. Üretim saksılarını şeffaf plastik ile nemlerini korumaları için kaplayıp, 5-8 gün 18-22°C de aydınlık bir yerde tutun. Gerektiğinde dip sulaması yapın asla toprağı üstten sulamayın. Tohumlar filizlenmeye başlar başlamaz plastik kılıfı açın. Saksıları serin 15-18°C aydınlık ancak doğrudan güneş görmeyen bir yere taşıyın. Alabileceğiniz boya gelen filizleri dikkatlice daha geniş saksılara taşıyarak toplu halde şaşırtın. Son donlardan sonra dış mekana fideleri taşıyabilirsiniz.  Sagina sürekli nem ister, bahar başı ve yaz aylarında normalin 4 katı sulandırılmış sıvı gübreyle 3 haftada bir gübreleyebilirsiniz. Sagina güneş altında yaşayabilir ancak sıcak bölgelerimizde değil. Yaz ayları serin geçen tüm bölgelerde güneşte alan, yaz ayları kurak ve sıcak bölgelerde sadece serin ve yarı gölge yerlerde sürekli nemli tutulursa gelişim gösterebilir.

Bakımı ve diğer bilgiler

Nemli toprak ve serin hava ister. Kısıtlı alanda ya da kaya bahçelerinde bu bölgelerimizde yetiştirmesi yapılabilir. Karadeniz, istanbul, Trakya ve İç bölgelerde doğrudan güneş altında yetiştirilebilir. Kıyı Ege ve Kıyı Akdeniz'de öğle güneşi almayan, nemli toprakta yarı gölgede sağlıklı bir şekilde yetişir ve çiçeklenir. -15 dereceye ve donlara dayanıklı bir bitkidir.

Nerede yetiştirilir ?

Kaya bahçeleri, patikalar, konsept saksılar, bordürler, sıcak bölgelerde serin ve yarı gölge alanlar, Japon bahçeleri

Diğer

Ekim zamanı : Her mevsim, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Kaya bahçesi, Yerörtücü
Özelliği : Çok yıllık, Hızlı kapatan, Kolay yetişen, Yaz kış yeşil, Sarkan, Yayılıcı örtücü, Az bakım ister
İklim ve konumu : Gölge, Yarı gölge, Dona dayanıklı, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar, Yaz, Kış, Yılın büyük kısmı
Çiçek rengi : Beyaz
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı, Yerörtücü
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Sagina subulata tohumu irish moss tohumu ekime hazır halde Sagina subulata yer örtücü bitki tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik alısveriş internet sitesi zengardentr.com 796 F
Sagina subulata tohumu irish moss tohumu ekime hazır halde

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.