Red cored chantenay havuç tohumu Atalık

1932 den bu yana geleneksel yöntemlerle üretilen, defalarca Dünya'nın en lezzetli Havucu seçilen "Geleneksel Red Cored Chantenay Havucu". Piyasaya ilk kez Dupou & Ferguson firmasınca tanıtılan bu lezzetli havuç, ağır topraklarda en iyi yetişebilen varyete. Düzgün, bodur ve konik şekilli olan Red Cored Chantenay, düzgün yüzeyli, gözsüz ve yan köklenmesi çok az olan bir havuç. Göbek kısmı da havucun et kısmı gibi tatlı ve yenmesi kolay.
FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
956 V
Kategori
Red cored chantenay havuç tohumu

heirloom carrot red cored chantenay - daucus carota
gönderilecek ürün
paketteki tohum adedi: ort: 100 tohum
fidesi fidanı

1932 den bu yana geleneksel yöntemlerle üretilen, defalarca Dünya'nın en lezzetli Havucu seçilen "Atalık Red Cored Chantenay Havucu". Piyasaya ilk kez Dupou & Ferguson firmasınca tanıtılan bu lezzetli havuç, ağır topraklarda en iyi yetişebilen varyete.
Düzgün, bodur ve konik şekilli olan Red Cored Chantenay, düzgün yüzeyli, gözsüz ve yan köklenmesi çok az olan bir havuç. Göbek kısmı da havucun et kısmı gibi tatlı ve yenmesi kolay. Zengin bir turuncu renge sahip iç kısım, normal Chantenay varyetesine nazaran daha koyu kırmızı. Ortalama 10-12 cm uzayan havuç silindirik, üst kısmı daha geniş bir çapta ve ucu yuvarlanmış gibi küt.
Salatalara, konserveye, çorbalara her diliminde lezzetini anında farkedebileceğiniz kadar fark katan Red Cored Chantenay Havucu, gerçektende satışlarımızda olan en lezzetli havuç. Üstelik genetiği ile oynanmamış, tohumu alınabilen geleneksel varyete Ev Bahçeciliğine uygun 70 günde hasat imkanı sağlayan ve yetiştirmesi oldukça kolay bir havuç türü. Yerel market üretimine, köy pazarları için açık hava tarla üretimini de atlamamak gerekir. Kendi tohumunuzu sezon sonunda rahatlıkla alabilir ve her sezon yeniden ekim yapabilirsiniz.
** ZenNoktası: Red Cored Chantenay 3-4 hafta raf ömrü olan, depolamaya uygun bir varyetedir. Öne çıkan özelliklerinden biride bekledikçe tadının daha da tatlı olması giderek lezzetlenmesidir.
 
Dikim Yeri: Bahçe ve tarla ekimleri için ideal.
Ekim: Doğrudan yetiştirmek istediğiniz yere 1 cm'lik delikler açıp tohumu ekin. Bahar aylarından başlayarak, yaz ortasına dek bulunduğunuz bölgenin iklim koşullarına bağlı olarak ekimini yapabilirsiniz. En doğru ekim tarihiniz için yerel ziraatçınıza danışabilirsiniz. Hasat ekim tarihine göre yaz aylarından başlayarak, sonbahar sonuna dek devam eder.
Bakım: Batı tipi havuçta yüksek oranda beta-karoten ve zengin anti-oksidanlar bulunur. Değerli bir A vitamini kaynağıdır. Bahçe üretimlerinde gübreleme organik yapılmalı, kök sebzelerin kimyasal gübreleri bünyelerine çektikleri unutulmamalıdır. Kimyasalları içine alan kök sebzeleri yıkayarak bu hormon ve zararlı kimyasallardan arındırmanız mümkün değildir. Ekim yapmadan önce organik kompost gübreyle toprağınızı zenginleştirip, ekim öncesi 2-3 hafta dinlendirdikten sonra ekim yapın.
Diğer: Bitki Atalık tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyveden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız.
Yetiştirme yeri : Saksı, Bahçe
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : İlkbaharda hasat, Yaz aylarında hasat, Sonbaharda hasat, Kış aylarında hasat, Dört mevsim hasat
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Red cored chantenay havuç tohumu Atalık Havuç tohum çeşitleri satışı, dikim, ekim, bakım, üretim bilgisi uygun fiyat, hızlı kargo, kapıya teslim Türkiyenin en büyük lider fidanlığı Zengarden 956 V
Red cored chantenay havuç tohumu Atalık

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.