Pelinotu tohumu wormwood artemisia absinthium

Pelin otu (Artemisia absinthium, papatyagiller (Asteraceae) familyasından Anadolu'da doğal olarak bulunan bir bitki türüdür. 120 cm'ye kadar uzayabilen bu bitki, grimsi ya da beyazımsı yeşil renkli, parçalı yapraklıdır. Itırlı bir bitkidir. Hekimlikte kullanılır. Çok yıllık ve donlara dayanıklı bitki Türkiye genelinde yetiştirmeye uygundur.
FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
828 H
Kategori

Pelinotu tohumu

artemisia absinthium - wormwood

Şifalı
Geleneksel
her pakette ort. 100 adet tohum

KENDİ ŞİFALI BİTKİLER BAHÇENİZİ KURUN
İSTER SAKSILARDA İSTER BAHÇENİZDE

Pelin otu (Artemisia absinthium, papatyagiller (Asteraceae) familyasından Anadolu'da doğal olarak bulunan bir bitki türüdür. 120 cm'ye kadar uzayabilen bu bitki, grimsi ya da beyazımsı yeşil renkli, parçalı yapraklıdır. Itırlı bir bitkidir. Hekimlikte kullanılır. Çok yıllık ve donlara dayanıklı bitki Türkiye genelinde yetiştirmeye uygundur.

Genel Faydaları:

Bitkinin, içerdiği acı maddeler nedeniyle bedeni uyarıcı, iştah açıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı etkileri vardır. Sindirim salgılarının nitelik ve nicelik yönünden yetersiz kaldığı durumlarda kullanılır.
Yüksek ateş ve enfeksiyon durumlarında güçlü bir iyileştiricidir.
Bedeni güçlendirici tonik etkisi vardır.
İdrar söktürücüdür.

Böceklerden kurtulun:

Pelinotu içinde barındırdığı uçucu yağ sayesinde yaydığı koku ile böcekleri uzaklaştırır. Pelinotunun genç filizlerini budayın ve demetler halinde böceklerin yanına yaklaşmamasını istediğiniz yerlere yerleştirin. Dolap içine yerleştireceğiniz bir demet pelinotu sezon boyu güveleri uzak tutmaya yeter üstelik kötü kokulu kimyasalları da kullanmanıza gerek kalmaz.
Bahçenizde kurutulmuş demetlerini sebze tarhlarınıza yerleştirin. İçerdiği absentin maddesi sayesinde sebzelere dadanan böceklerin o alana yaklaşmayacaklarını göreceksiniz. Pelinotu yapraklarından kaynatılarak yapılan bir çay, soğutulup spreye doldurulabilir ve püskürtülerek uygulanabilir.
1 avuç pelinotu yaprağını 1 litre suya koyup 30 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın ve içine 1 tatlı kaşığı arapsabunu karıştırın. Hazırladığınız bu karışım ile bitkilerinizi: Güvelerden, sineklerden, sümüklü böceklerden, salyangozlardan ve kurtlardan koruyabilirsiniz.

Aynı şekilde sebze tarhı çevresine ekili bulunan pelinotları da kök kısımlarındaki absentin sayesinde pek çok toprak altı zararlısını sebze tarhından uzak tutar.

Diğer İsimleri:

Acı pelin, Ak pelin, Acı yavşan

***Tüm şifalı bitkileri kullanırken doktorunuza danışınız.


Şifalı otları kurutma ve muhafaza etme:

İnternet üzerinde ki sayısız websitesinde şifalı bitkilerin hangi dönemde, hangi hastalığa iyi geldiklerini ve hangi dönemde hasada uygun olduklarını kolaylıkla bulabilirsiniz. Ancak internet üzerinde arama yaptırırken, şifalı bitkinin Türkçe ismi yerine kesinlikle satış sayfalarımızda bulunan Latince ismi ile arama yapınız. Türkçe isimleri yöreden yöreye değişse de, şifalı bitkiler konusunda bilgi veren güvenilir websiteleri bitkinin Latince adını kesinlikle kullanmaktadırlar. Şifalı bitkilerin özelliklerini kaybetmeden, muhafaza edilebilmesi için bazı koşullara uyulması gerekmektedir. Demetler halinde baş aşağı asarak, havadar bir yerde kurutmak en tercih edilen yöntemdir. Saklama sırasında bitkinin bozulmasına sebep olan üç etken vardır. Rutubet, ısı ve ışık. Bu etkenlerin tesirini önlemek için, genel olarak bitkilerin serin, kuru ve karanlık yerde saklanması gerekir. Bitkiler kese kağıdı, bez torba, mukavva kutu, teneke kutu veya cam kavanoz içinde saklanmalıdır. Plastik torbalar bitkilerin muhafazası için uygun değildir. Plastik torba içine konan bitkiler kısa zamanda küflenir. Işık geçiren cam kavanozlar ise dolap içinde saklanmalıdır. Genellikle bitkiler ancak bir yıl saklanabilir. Toplanma tarihinden bir yıl sonra bitkiler etkilerinden mühim miktarda kaybetmeye başlarlar. Aktarlarda kötü koşullarda saklanan, açıkta gün ışığına maruz alanlarda, havalandırması yetersiz mekanlarda satılan şifalı bitkiler ne yazık ki yarardan çok üzerlerinde oluşan küf nedeni ile zarar verirler. Şifalı otların bünyesinde barındırdıkları uçucu yağ ve alkoller, bazı bitkilerde günler içerisinde etkilerini kaybedebilmektedir. Bazı şifalı otlar ise sadece tazeyken işe yaramakta, kurutulmuş olarak satılan bitkilerin ise hiçbir faydası olmamaktadır. Bunun en güzel örneklerinden biri kurutulmuş fesleğendir. Zengarden'dan alacağınız fesleğen ve reyhan tohumlarından, kısa sürede yetiştirebileceğiniz bu şifa kaynağı bitkinin, neredeyse tüm süpermarketlerde paketler halinde kurutulmuşu satılmaktadır. Yemeklerinize tat katmak için satın aldığınız bu baharın paketini açınca farkına varırsınız ki ne kokusu ne de aroması vardır. Oysa küçük bir saksıda dahi kolaylıkla yetiştireceğiniz tür tür fesleğenleri kuruttuğunuzda, üzerinden 1 yıl geçse dahi, içine koyduğunuz kabı her açtığınızda mutfağınızı hoş kokusuyla dolduracak kadar kalıcıdır aroması. Lezzetinden burada hiç bahsetmiyoruz. Siz de gerçekten sağlık ve deva bulacağınız şifalı bitkiler yetiştirmek istiyorsanız, kendi şifalı bitkiler bahçenizi şimdiden kurmaya başlayın. Kurutun, karıştırın kendi çaylarınızı, kendi pomad hatta mis kokulu sabunlarınızı yapın.

Tohum ekimi

Neredeyse her mevsim ekim yapabilirsiniz.

Nasıl çimlendirilir ?

Detaylı çimlendirme ve fideleme bilgileri tohum ile birlikte gönderilmektedir.

Bakımı ve diğer bilgiler

Bol güneş ve ortalama düzeyde su isterler. Sulama sabah çok erken ya da gece güneş batmasına yakın dipten yapılmalıdır. Taze ya da kurutulmuş olarak, ilk çiçeklerini verdikten sonra hasat edebilirsiniz.

Nerede yetiştirilir ?

Saksı, çiçek tarhı ve bahçe yetiştiriciliğine uygundur.

Diğer

Bitki geleneksel tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyveden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız. Bu aldığınız tohumları dikim öncesi yetiştirebilecek kişilerle paylaşınız ve onlara tohumun geleneksel olduğunu, sezon sonunda meyveden neslin devamı için tohum alması gerektiğini anlatınız. Ancak bu şekilde ülkemizde geleneksel tohumları kaybetmeden koruyabileceğimizi unutmayınız.

Satışta olan tüm tohumların çimlenme testi yapılmış ve taze olarak paketlenmiştir.   
Tohumla birlikte size ücretsiz olarak ayrıntılı Türkçe yetiştirme ve detaylı tohumdan çimlendirme bilgileri gönderilecektir. Her alışveriş, derlediğimiz hediye tohumlar ilave edilmiş ve zarar görmeyecekleri şekilde paketlenmiş olarak adresinize kargolanır.
Satın aldığınız ürünlerin detaylı kargo bilgileri için lütfen *KARGO * sayfamızı ziyaret ediniz.
Ekim zamanı : Her mevsim, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık
Yetiştirme yeri : Bahçe
Özelliklerine göre : Şifalı, Böcek uzaklaştıran, Geleneksel tohum
Türüne göre : Şifalı bitki
Hasat sezonu : İlkbaharda hasat, Yaz aylarında hasat, Sonbaharda hasat, Kış aylarında hasat, Dört mevsim hasat
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Pelinotu tohumu wormwood artemisia absinthium Pelinotu tohumu çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik alısveriş internet sitesi zengardentr.com 828 H
Pelinotu tohumu wormwood artemisia absinthium

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.