Zahter fidesi şifalı baharat kışlık winter savory

FIYAT
:
39,51 TL
49,38 TL (KDV Dahil)
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 3,72 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
zahter-2
Seçenekler
Seçenekler
Zahter fidesi
çok yıllık
Kekik aromalı şifalı baharat - kışlık
satureja montana - perennial winter savory
gönderilecek ürün
seçeneklerden seçiniz
fidesi fidanı

Kışlık zahter olarak bilinir. Hızla gelişen yazlık zahter benzeri bir baharattır. Yazlık varyeteye nazaran daha biberli, kuvvetli bir tadı olup genelde mutfak baharatı olarak kullanılır. Çok yıllık kalıcı bir baharattır. Kekik, adaçayı, biberiye gibi daha yaygın baharatlarla birlikte yemeklerde aroma artırıcı olarak kullanıldığı gibi, salatalarda taze olarak tüketilebilir. Bitkinin kökü hariç tamamı tüketilebilir. Romalılar döneminden bu yana yazılı tarihte geçtiğinden kullanıldığı bilinen zahter özellikle et yemeklerinde etin pişirilmeden önce terbiyesinde kullanılmaktadır ve benzersiz aroması nedeni ile tercih edilmektedir.

Zahter kekik benzeri kokusu ve tadı ile salatalarda taze, yemeklerde ve etlerde ise pişirilerek kullanılır. Zahter tüm aromatik baharatların tadını bir arada kendinde barındıran baharat olarak bilinir. Zengin aroması özellikle kışlık varyetesinde hafif çam kokusu da barındırdığından benzersizdir. Zeytinyağı ve sirke dolu şişelere atılıp bekletildiğinde içlerine işleyen aroması yıl boyu yaz baharatlarının tadı ve kokusunu sofranıza taşır. Kurutularak ta kullanılabilen zahter Dünya'nın bilinen en eskiden beri kullanılan şifalı aromatik baharatlarından biridir.

Günümüzde kan akışını hızlandırması, metabolizmayı kuvvetlendirmesi, iltihap önlemesi nedeni ile adet anormalliklerinden kalp ağrısına kadar pek çok alanda şifalı etkileri bilinmektedir.

Dikim Yeri: Güneşli
Önerilen: Saksı ve çiçek tarhları
Toprak: Geçirgenliği yüksek bahçe toprağı, kuraklığa dayanıklı
Büyüme Hızı: Çok hızlı
Çiçeklenme Dönemi: Temmuz- Kasım arası gül beyazı çiçekler
Bitkinin Maks. Eni: 30 cm
Bitkinin Maks. Boyu: 40-50 cm
Dona Dayanıklılık: Donlara dayanıklı
İklim Kuşağı: 4-9
Ömrü: Çok yıllık kalıcı
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Zahter fidesi şifalı baharat kışlık winter savory Zahter fidesi satışı ve uygun fiyat toptan ve perakende. Online sipariş www.zenfide.com zahter-2
Zahter fidesi şifalı baharat kışlık winter savory

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.