Zafer papatyası tohumu rudbeckia hirta gloriosa daisy

Atalık bahçe tipi zafer papatyası rudbeckia tohumu. 15 cm çapında göz alıcı çiçeklerle bezeli sürgünler 60 cm kadar boylanır. Kadmiyum sarısı çiçekler maun kırmızı renge dönüşen yaprakları ile tatlı çikolata renkli göbek kısmına bağlıdır. Ekildiği ilk yıl çiçeklenir ve 2 yıl daha çiçeklenmeye devam eder. Her türlü toprakta rahat gelişim gösteren, kolayca çimlenip fidelenen ama tüm bunlara rağmen eşsiz güzellikte çiçeklerle yazı karşılayan Zafer Papatyası rudbeckia yı kaçırmayın. Çok uzun süre ka
FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
1072 F

Zafer papatyası tohumu

rudbeckia hirta - gloriosa daisy

RUDBEKYA TOHUMU
atalık tohumu alınabilir
pakette ort. 100 tohum

Atalık bahçe tipi zafer papatyası rudbeckia tohumu. 15 cm çapında göz alıcı çiçeklerle bezeli sürgünler 60 cm kadar boylanır. Kadmiyum sarısı çiçekler maun kırmızı renge dönüşen yaprakları ile tatlı çikolata renkli göbek kısmına bağlıdır. Ekildiği ilk yıl çiçeklenir ve 2 yıl daha çiçeklenmeye devam eder. Her türlü toprakta rahat gelişim gösteren, kolayca çimlenip fidelenen ama tüm bunlara rağmen eşsiz güzellikte çiçeklerle yazı karşılayan Zafer Papatyası rudbeckia yı kaçırmayın. Çok uzun süre kalıcı çiçekleri ile vazolarınızı süsleyin.

Tohum ekimi

Ocak - Mayıs, Kasım - Aralık ayları arası ekimi yapılır. Tohumlar ekim öncesi her hangi bir uygulama istemez. 12 - 20°C de 2 - 3 haftada çimlenirler.

Nasıl çimlendirilir ?

 Çimlendirme için ön uygulama istemez. Hızlı ve kolay çimlenir.

Ortalama +20 C derece civarında, sürekli nemli torfta tohumlar hızla ve büyük bir yüzde ile kısa sürede çimlenir. Çimlendirme torfu çimlenme gerçekleşene dek nemli kalmalı asla çamur gibi ıslak olmamalıdır. Büyüklüklerine göre tohumlar ortalama kendi kalınlıklarının 3 katı torfla örtülmeli, ince ve toz tohumlar ise hiç örtülmeden torf yüzeyine ekilip, elle hafifçe bastırılmalıdır. Çimlenme gerçekleşir gerçekleşmez filizler serince aydınlık bir ortamda fidelenmelidir.

 Bakımı ve diğer bilgiler

Geçirgen, humuslu ve tınlı topraklarda kolaylıkla yetişir. Fazla gübreleme çiçeklenmeyi azaltır.

Nerede yetiştirilir ?

Açık alan kır bahçeleri, sınırlandırılmış çiçek tarhlarında yetiştirilmeye uygundur. Saksı yetiştiriciliği az olsa da derin toprak saksılarda iyi gelişim gösterir.

Diğer

Bitki atalık tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Bitkiden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız. Bu aldığınız tohumları dikim öncesi yetiştirebilecek kişilerle paylaşınız ve onlara tohumun geleneksel olduğunu, sezon sonunda yetiştireceği bitkiden neslin devamı için tohum alması gerektiğini anlatınız. Ancak bu şekilde ülkemizde geleneksel tohumları kaybetmeden koruyabileceğimizi unutmayınız.

Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Aralık
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Kır bahçesi
Özelliği : Çok yıllık, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yaz kış yeşil, Şifalı, Az bakım ister
İklim ve konumu : Güneşli, Dona dayanıklı, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : Yaz, Sonbahar
Çiçek rengi : Turuncu
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı
ZAFER PAPATYASI
Tohumlar gelir gelmez plastik bardaklara on kadar tohum attım iki yaprak oldu. Çok mutlu oldum teşekürler.
Arzu Eker | 28/10/2012
Zafer papatyası tohumu rudbeckia hirta gloriosa daisy Rudbeckia tohumu çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online satış websitesi ile sipariş et 1072 F
Zafer papatyası tohumu rudbeckia hirta gloriosa daisy

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.