Yıldız petunya tohumu karışımı petunia stars mix

Grandiflora tipi çok iri çiçekli, kokulu petunya varyetesidir. Her rengi içinde dengeli barındıracak şekilde hazırlanan karışımdan yetiştireceğiniz petunyalar;
FIYAT
:
49,38 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 4,65 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
1199 F

Stars petunya tohumu karışımı
yıldız petunya

petunia stars mix

kokulu
çok iri dev çiçekli grandiflora
paketteki tohum adedi:  ort. 100 tohum

Grandiflora tipi çok iri çiçekli, kokulu petunya varyetesidir. Her rengi içinde dengeli barındıracak şekilde hazırlanan karışımdan yetiştireceğiniz petunyalar;

Mor, kırmızı, mavi, fuşya, mürdüm ana rengi üzerine beyaz yıldız lekeli olacaktır. Bodur ve kompakt varyete saksılarınızı doldurur ve yaz ayları boyunca geçen çiçeklerini temizledikçe açmaya devam eder.

Türkiye genelinde yetiştirilmeye uygun.

 Tohum ekimi

Şubat sonundan itibaren bahar ayları boyunca tohumdan yetiştirebilirsiniz.

Nasıl çimlendirilir ?

Çimlendirme için ön uygulama istemez. Hızlı ve kolay çimlenir.

Geçirgenliği yüksek, steril içinde yabancı tohum barındırmayan ekim toprağını havalandırarak, üretim saksılarına doldurun. Dış mekân ekimlerde aynı uygulamayı, ekim tarhında düzgün bir ekim alanı hazırlayarak bahçe toprağında yapın.

Ekim toprağını sulayarak 15 dakika suyun süzülmesini bekleyin. Tohumları yüzeye serperek ekin. Elinizle hafifçe bastırın ve tohumların üzerini örtmeyin zira çimlenmek için gün ışığına ihtiyaç duyarlar. Çimlenme gerçekleşene kadar toprak nemli kalmalıdır. 16-21°C de 1-2 hafta arasında aydınlık ortamda çimlenme gerçekleşir.

Çimlenmeden sonra ilk gerçek yapraklar, yani 4 çift yaprak oluştuğunda, kökler zedelenmeden, filizleri daha geniş saksılara ya da bahçede çiçek tarhlarına taşıyarak şaşırtın. Her fide arası 10-15 cm mesafe bırakırsanız gelişimleri hızlanacaktır. Dallanma yapması ve daha bol çiçek için bitkinin yukarı uzayan sürgününü kesin.

Bakımı ve diğer bilgiler

Daha çok çiçek mi istiyorsanız geçen çiçek başlarını toplayın. Göreceksiniz yerini doldurmakta sabırsız davranacaktır. İyi dallanması için işin sırrı, fideniz 3-4 haftalıkken tepe sürgününü kesiniz. Bunu yaparken yaprak yanlarından yeniden sürgün vererek bitkinizin daha iyi dallanma yaparak daha fazla çiçek açacağını unutmayınız.

Nerede yetiştirilir ?

Saksı ve çiçek yataklarına ekilebilir.

Ek bilgiler

Çiçek tarhlarınızda bu güzelliklerin kalıcı olmasını istiyorsanız sezon sonu çiçek başlarının tamamen kurumasını bekleyin. Kuruduklarında tohum başlarını toplayın. Temiz bir gazeteye tohumları dökerek toplayın. Işık almayan, nem ve rutubetten uzak bir çekmece içinde ortalama 3-4 yıl saklayabilirsiniz.

 


Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Yerörtücü
Özelliği : Mevsimlik, Kokulu, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yayılıcı örtücü, Yarı sarkan, Az bakım ister
İklim ve konumu : Yarı gölge, Güneşli, Sahil kesimi, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : Yaz, Sonbahar
Çiçek rengi : Çift renk, Karışık renkli
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı, Yerörtücü
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Yıldız petunya tohumu karışımı petunia stars mix Petunya tohumu çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online satış websitesi ile sipariş et 1199 F
Yıldız petunya tohumu karışımı petunia stars mix

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.