Yeşil enginar tohumu atalık artichoke green globe

Geleneksel yeşil baş enginar tohumu. Enginar çok yıllık bir sebzedir. Bulunduğu yerde 8-10 yıl kalarak ürün vermeye devam eder. Bitki yaprak koltuklarından 2-5 adet yan dal oluşturabilir. Ana gövde ve yan dallar bir çiçek tablası ile son bulur. Bir enginar ocağından 10-15 adet ayrı gövde oluşabilir. Ancak kalite ve verim yükseltilebilmesi için bunlardan 2-3 adedinin gelişmesine izin verilir.
FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
247 V
Kategori
Yeşil enginar tohumu
Yeşil baş enginar
artichoke green globe
gönderilecek ürün
Paketteki tohum adedi: ort. 20 tohum
fidesi fidanı

Atalık yeşil baş enginar tohumu. Enginar çok yıllık bir sebzedir. Bulunduğu yerde 8-10 yıl kalarak ürün vermeye devam eder. Bitki yaprak koltuklarından 2-5 adet yan dal oluşturabilir. Ana gövde ve yan dallar bir çiçek tablası ile son bulur. Bir enginar ocağından 10-15 adet ayrı gövde oluşabilir. Ancak kalite ve verim yükseltilebilmesi için bunlardan 2-3 adedinin gelişmesine izin verilir.
Tohumla üretimde genellikle önce fidelerin yetiştirilmesi gerekir. Bunun için tohumlar, Mart-Nisan aylarında genelde toprak harcı dolu saksı veya tüplere ekilir. Her saksıya 2-3 adet tohum ekmek yeterlidir. Doğrudan bahçe toprağına ekimlerde her ocağa 2-3 tohum ekilir ve çimlenmenin ardından seyreltme yapılır. Seyreltmede sökeceğiniz fideleri ayrı bir yere taşıyabilirsiniz. Çimlenme toprak ısındıktan sonra gerçekleşir ve çimlenme gerçekleşene dek toprak nemli tutulmalıdır.
Dikim Yeri: Bahçe ve tarla yetiştiriciliğine uygun.
Ekim: Son donlardan itibaren İlkbahar döneminde ekim yapılır.
Çimlenme: Tohumları toprağı iyi hazırlanmış, yabancı tohum ve hastalık bulunmayan ekim tarhlarına , tohum kalınlığının 3 katı derine ekin. Sulayın. Çimlenme 18-22 derecede nemli toprakta gerçekleşir. Enginar ilk yıl fidelenir 2. yıl ise fidelenen bitkiler çiçeklenerek hasat imkanı sağlar. Tek bir kökten 8-10 yıl boyunca enginar toplayabilirsiniz.
Bakım: Genç fideler ilk yıl dondan korunmalıdır. Daha sonra bitki dondan etkilenmez. Kök kısmına malçlama yapmak hem yabani otu engeller hem de toprağın nemini korumaya yardımcı olur. Malçlama için organik maddece yüksek ağaç kabukları gibi malzemeler seçin. Yaz boyu düzenli sulama yapın. Hasat genelde yaz aylarında olur.
Diğer: Bitki atalık tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyveden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız.
Yetiştirme yeri : Bahçe
Özelliklerine göre : Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : Yaz aylarında hasat, Sonbaharda hasat
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Yeşil enginar tohumu atalık artichoke green globe Enginar tohum çeşitleri satışı, dikim, ekim, bakım, üretim bilgisi uygun fiyat,hızlı kargo, kapıya teslim Türkiyenin en büyük lider fidanlığı Zengarden 247 V
Yeşil enginar tohumu atalık artichoke green globe

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.