Yayılıcı papatya tohumu chrysanthemum northern lights

FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
863 F

Yayılıcı papatya tohumu

creeping daisy - chrysanthemum pallidosum
northern lights

YAYILICI PAPATYA
KUZEY IŞIKLARI
her sürgünde çiçek buketi
yayılarak çiçek kümeleri oluşturur
pakette: ortalama 100 tohum

İster dış mekanda, çiçeklenmesini istediğiniz yere doğrudan ekin ister iç mekanda filizlendirip yaz sonunda çiçeklenmeleri için saksılarınıza taşıyın.

Yetiştirmesi oldukça kolay, yayılıcı ve çiçek kümeleri oluşturan kompakt bodur bir papatyadır Kuzey Işıkları. Yaz sonundan itibaren çiçeklenmeye başlayan bu tek yıllık varyetenin tohumları sonbahar aylarında ekilir. Maksimum 15 cm boya erişirler ve güneş sarısı göbekler etrafında bembeyaz taç yapraklarla çiçeklenirler.

Donlara dayanıklı olan tür, kış boyu kök geliştirir. Çiçeklenme döneminde öyle yoğun çiçeklenir ki, çoğu zaman yaprakları dahi gözükmez. Küçük oval zümrüt yeşili yapraklar sezon boyu taze ve temiz bir görüntü sergiler.
Doğayı evinize davet etmek için en güzel seçim. Tek yıllık olduğuna sakın üzülmeyin zira döktüğü tohumlarla her yıl yeniden size merhaba diyecektir.

Drenajı yüksek, bol güneş alan topraklarda mutlu olur. Çalı formu - çiçek kümeleri oluşturmak için, erken gelişme döneminde tepe sürgün uçlarını kesin, alttan dallanma yapmasına imkan sağlayın.

Nasıl çimlendirilir ?

İlkbahar ekimlerinde Şubat ayı – Mayıs ayı başına dek tohum ekimi yapılabilir. Kaliteli geçirgenliği yüksek nemli çimlendirme torfu doldurulmuş ekim saksılarınızı iyici suladıktan sonra, fazla suyun tahliye olup, akıp gitmesi için 15-20 dakika bir süre bekleyiniz. Sonrasında yüzeye ekim yapıp, üzerine 1-2 mm ince bir tabaka elenmiş torf serpip tekrar sulayın. 18-25 °C de tohumlar 14-20 gün arası çimlenirler. Filizler elle tutulabilir duruma geldiklerinde, dikkatlice 8 cm çaplı saksılara köklerini oynatmadan taşıyarak, şaşırtın. İyice geliştiklerinde alıştıra alıştıra dış mekâna kalıcı yerlerine taşıyın. Bunun için 1 hafta kadar gündüzleri dışarıda tuttuğunuz fideleri geceleri iç mekâna geri alın. Son donlar geçtikten sonra 30 cm aralıklarla fideleri kalıcı yerlerine dikebilirsiniz. 

İlkbaharda doğrudan dış mekan ekimlerinde, Nisan ayında hazırladığınız ve havalandırdığınız bahçe toprağını tırmıkla düzeltip, yüzeye ektiğiniz tohumların üzerine 5-6 mm kalınlıkta elenmiş bahçe toprağı serpin. Daha sonra her filizin arası 30 cm kalacak şekilde fideleri ayırarak yayın. Geçirgen bahçe toprağında bol güneş alan yerde sağlıklı gelişim gösterirler.

Bakımı ve diğer bilgiler

Çok kolay, hastalıklara karşı dirençli.

Nerede yetiştirilir ?

Saksı, bordür ve geniş alan ekimlerine müsait. Güneşli alanlarda yer örtücü olarak ekilebilir

Diğer

Ekim zamanı : Her mevsim, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Kaya bahçesi, Yerörtücü, Kır bahçesi
Özelliği : Çok yıllık, Hızlı kapatan, Kokulu, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yayılıcı örtücü, Böcek uzaklaştıran, Şifalı, Az bakım ister
İklim ve konumu : Yarı gölge, Güneşli, Dona dayanıklı, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : Yaz, Sonbahar
Çiçek rengi : Beyaz
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı, Yerörtücü
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Yayılıcı papatya tohumu chrysanthemum northern lights krizantem tohum çeşitlerini bulabileceğiniz online tohum satışı web sitesi zengardentr.com 863 F
Yayılıcı papatya tohumu chrysanthemum northern lights

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.