Parsnip all American Yaban havucu tohumu Atalık

Atalık doğal parsnip yaban havucu tohumu. Beyaz renkli doğal yaban havucu parsnip varyetesidir. 30 cm e kadar uzayan havuç benzeri kökleri yenerek tüketilir. Lezzetli, doğal ve sağlıklı bir besin olup, sonbahar hasadında tadı daha tatlı olur. 90 nın üzerinde yemekte ana ya da yardımcı malzeme olarak kullanılır.
FIYAT
:
7,45 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 0,70 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
348 V
Kategori
Yaban havucu tohumu
Amerikan Yaban Havucu Parsnip
pastinaca sativa - heirloom parsnip all american
gönderilecek ürün
paketteki tohum adedi: ort: 120 tohum
fidesi fidanı

Atalık doğal parsnip yaban havucu tohumu. Beyaz renkli doğal yaban havucu parsnip varyetesidir. 30 cm e kadar uzayan havuç benzeri kökleri yenerek tüketilir. Lezzetli, doğal ve sağlıklı bir besin olup, sonbahar hasadında tadı daha tatlı olur. 90 nın üzerinde yemekte ana ya da yardımcı malzeme olarak kullanılır.

Parsnip yaban havucunu:
1- Patates kızarması gibi kızartarak
2- Kek ve turta yapımında tıpkı havuç gibi kullanarak
3- Fırında kereviz ya da kabak ile
4- Çorba yapımında
5- Salatalarda
6- Et ve balık yemekleri ile ya da bu yemeklere sos hazırlarken kullanabilirsiniz. Sağlıklı olduğu kadar lezzetli olan parsnip yaban havucu kullanım yerine göre de farklı bir tat sunar. Örneğin patates kızartması gibi pişirildiğinde hafif baharlı tadı neredeyse patatesten ayırt edilmez ancak dokusu daha yumuşaktır. Haşlandığında ise yumuşayıp dağılmazlar. Tatlı bir tatları vardır.

Dikim Yeri: Tarla ve bahçe yetiştiriciliğine uygundur.
Ekim: Ekim için Mart ayından Haziran ayı sonuna dek olan dönem idealdir. Tohumlar birbirinden 20-30 cm mesafeli olarak 1 cm derine tırmıkla düzlenip, işlenmiş toprağa ekilir. Her 1 cm lik tohum çukuruna 3-4 tohum atılmalı aralarında en güçlü olan bitki gelişmek için tutulmalı, zayıflar sökülmelidir. Çimlenme gerçekleşene dek toprak nemli tutulmalıdır. Hortumla sulama da tohumun akıp gitmesi olasılığına karşı sulama sprey yardımıyla yapılmalıdır. Çimlenmesi oldukça yavaştır. Bu nedenle tecrübeli bahçıvanlar yaban havuçları çimlenip filizlenene dek, aynı sebze tarhında aralara marul ekerler. Marullar söküme geldiklerinde yaban havuçları da çimlenmiş ve yavaş yavaş yerlerini doldurmaya başlamış olacaklardır. Bu aynı sebze tarhını daha verimli kullanmanızı sağlar.
Çimlenme: Yaban Havucu serin iklim sebzesidir. Özellikle çimlenme ve sonrasındaki erken dönemde soğuklara karşı dayanıklı olması nedeniyle serin bölgelerimizde erken ilkbahar aylarında ılıman bölgelerimizde ise kış aylarında rahatça yetiştirilebilmektedir. Havuç derin bünyeli, serin, besin maddelerince zengin iyi işlenmiş toprak ister. pH 6-6.5 arasında değer taşıyan topraklar havuç yetiştiriciliği için ideal topraklardır.
Bakım: İri ve gelişmiş parsnip - yaban havuçları için toprağı derinlemesine çapalayın. Fide dikiminden 3-4 ay önce gübrelenmiş ve dinlenmiş toprakta gelişimleri gözle görünür oranda hızlanır ve ürün kalitesi artar. Buna rağmen her türlü bahçe toprağında da gelişim gösterir.
Yavaş yarayışlı Kompost hayvan gübresi, peletli gübreler ve organik gübrelerle desteklenen toprakta yetişen bitki iyi hasat vermesinin yanı sıra lezzeti de kimyasal gübrelerle beslenen sebzelere göre daha aromatik ve üstün olur. Hasat genelde sonbaharda başlar ve devam eder. Çok yıllık bir bitkidir ve toprakta kalanlar yeni havuç kökler oluştururlar.
Diğer: Bitki Atalık tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyveden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız.
Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs
Yetiştirme yeri : Saksı, Bahçe
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : İlkbaharda hasat, Sonbaharda hasat
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Parsnip all American Yaban havucu tohumu Atalık Havuç tohum çeşitleri satışı, dikim, ekim, bakım, üretim bilgisi uygun fiyat, hızlı kargo, kapıya teslim Türkiyenin en büyük lider fidanlığı Zengarden 348 V
Parsnip all American Yaban havucu tohumu Atalık

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.