Lavender perfection dahlia yıldız çiçeği soğanı çiçek çapı 20 cm

FIYAT
:
96,68 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 9,10 TL den başlayan taksitlerle!!

Lavender perfection dahlia soğanı
ithal yıldız çiçeği
Dinnerplate dahlia çiçek çapı: 20+cm

dahlia 

fidesi fidanı
gönderilecek ürün bitki boyu
bitki eni 40 cm
1 adet yumru soğan gönderilecektir bitki boyu 120 cm

Yaz aylarının vazgeçilmez çiçeğidir dalya, yıldız çiçekleri. Görkemli, rengarenk ve gösterişli çiçeklerini cömertçe sergiler. Yetiştirmesi, bakımı çok kolaydır. Çiçeklerini siz toplayıp saksılarınızı doldurdukça o çiçek verir. Üstelik kalıcı ve her yıl yeniden yerinden süren ve geliştikçe de güzelleşen bir bitkidir. Çiçekleri hafif kokulu olup bazı varyeteleri ise gerçekten de yoğun kokulu olabilir.

Zengarden püf noktası:

Bodur dalyaların bol çiçek vermesi makbuldür. Bunun için ilk çıkan sürgünü 1 karış uzayınca tepesinden kesin ki alttan dallanıp bol bol çiçeklensin. Aynı uygulamayı dev çiçekli dinnerplatelere yaparsanız onlarda çok çiçeklenir ama çiçek çapı küçülür. Eğer futbol topu kadar büyük, yarışma çiçekleri yetiştirmek istiyorsanız dinnerplate XXL çiçekli dalyaların en güçlü sürgününü bırakın. Çiçek başı verince, yeni çiçek başlarını gelişmeden kesip tek bir çiçek başının sürekli büyümesini sağlayın. Sonuç; fotoğrafını çekeceğiniz dalyanızla instagram ve facebookta en çok paylaşılıp beğenilen fotoğrafın sahibi olun. Bilgiyi paylaşması bizden.:)

Dikim yeri : Işık alan güneşli ve yarı gölge alanlar

Önerilen: Tüm dalyaların saksı performansı en az bahçe performansı kadar iyidir. İster çapı 17 cm ve daha büyük saksılarda ister bahçede yetiştirin.

Toprak :  Besince zengin, humuslu, drenajı yüksek toprak

Büyüme hızı :   Çok hızlı

Çiçeklenme dönemi :  Yaz

Dona dayanıklılık : Donlara yarı dayanıklı.

İklim kuşağı :   8-10 

Ömrü :  Çok yıllık

Dikim, bakım ve gübreleme :

Dahlia soğanı dikimi

Saksıda ve bahçede kolaylıkla yetişirler.

dahlia dikimi soğanıDalyaları son don tehlikesi de geçtikten sonra dış mekana dikin. Alternatif olarak don görmeyen kapalı aydınlık mekanda üretim saksılarına dikip, fideleyebilir ve haziran başında bahçeye alabilirsiniz. Dikim toprağını hazırlarken, toprağın geçirgen olmasına dikkat edin. Her metre kareye 1-1.5 su bardağı toz kompost gübre döküp bunu toprağınıza bir tırmık yardımıyla karıştırın. Her yumru kökü yaklaşık 12-15 cm derine gömün. Sulayın. Dikim yeri bol güneş alan bir yer olmalı ve toprak yaz ayları boyunca nemli tutulmalıdır. Ayda bir 1 tepeleme yemek kaşığı organik toz kompost gübre 1 litre suya karıştırılarak hazırlanan şerbet kök çevresine dökülürse, çiçeklenme kalitesi artacaktır.

dahlia tırnak budama

Bakım ve istekleri

Kolay. Çiçeklenme döneminde uzun çiçek saplarını vazolarınızı süslemek için kesmekten çekinmeyin. Bu bitkiye zarar vermez. Tam açmamış ancak açmaya hazır goncaların bulunduğu sürgünleri seçin bunlar, vazolarınızda uzun süre çiçekli kalacaklardır.

Sezon bitiminde bitki kendi kendine geçene dek yapraklı yeşil kısmı kesmeyiniz. Bekleyin, tüm yapraklar doğal olarak geçip, kuruyunca topraktan 4 parmak yukarısından keserek geçen bitkiyi temizleyiniz. Aşırı soğuk bölgelerde, ilk donlardan sonra soğanları sökün, havadar bir yerde 2-3 hafta kurumalarına izin verin. Soğanlarınızı bu halde, kese kağıtlarında ya da kuru ( tamamen kurumuş ) torf içinde kışın 5-10 derece ısıda serin, nem almayan, karanlık bir yerde saklayabilirsiniz.

Püf noktası: Dikimi yaptınız ve Dalyanız sürgün verdi. İlk yapraklar sonrasında 3. ve 4. yapraklar da çıktı. İşte bu noktada karar vermelisiniz. Çok iri büyük bir çiçek mi yetiştirmek istiyorsunuz yoksa sayıca çok fakat daha az iri çiçekler mi? 

Eğer dev bir çiçek yetiştirmek istiyorsanız dahlianızdan uzayan sürgünü ellemeyin. Gelişirken mutlaka yan sürgünler ve dallanmalar yapacaktır. Sizin amacınız dev çiçekse bu sürgünlerden en güçlü ve gelişkin olanlarından en fazla 3 tanesini bırakın ve diğerlerini budayarak bitkiden ayırın. En güçlü sürgün sonunda bir çiçek başı verecektir. Tek bıraktığınız bu sürgünün verdiği çiçek en iri dev bir çiçek olacaktır.

Eğer amacınız sayıca çok ama daha az irilikte çiçek yetiştirmek ise, dalyanızın verdiği ilk sürgün 10-15 cm e ulaşınca, yukarı doğru süren filizin tepesini korkmadan kesin. Bu onun dallanmasını, çalı formu kazanmasını ve her daldan bol bol çiçeklenmesini sağlayacaktır. Bu uygulama erken dönemde yapılmalı ve geciktirilmemelidir. Daha çok dallanma ve çiçek için: İlk kestiğiniz sürgün yanlardan sürgün verdiğinde onların 15 cm uzamasına izin verin. Baktınız bu sürgünlerde yanlarından yeni sürgünler verecek gibi onlarıda tam tepeden kesin. Her ucunu kestiğiniz sürgün ucu, size daha fazla ucunda çiçek açacak sürgün geliştirmenize olanak verecektir.

Gelişme dönemi boyunca düzenli gübreyle hazırlayacağınız şerbetlerle besleyin. Erken dönem budamasını atlamayın. Uzun varyeteler, geliştikçe desteğe ihtiyaç duyabilir ihmal etmeyin. Geçen çiçeklerini toplayın bu çiçeklenmeyi hızlandıracaktır. Sonbaharın ilk donu gelip, soğukları başlayıp, bitki geçince derhal yumruları topraktan sökün. Üzerlerindeki toprağı yıkayarak temizleyin ve gerekli budamayı yapın .Baş aşağı, gölge serin bir yerde kurutun. Bu dönemde mantar ilacıda uygulayabilirsiniz. Kışı geçirmesi için şerit helinde kesilmiş gazetelerden yapacağınız karışım içine yada tamamen kurumuş torf ve perlit karışımı içine yerleştirip, serin 5-10 derece, nem asla almayan , karanlık bir yerde bir sonraki sezon için saklayın. Saksılardakileri ise kapalı serin balkona yerleştirip, kış ayları boyunca sulamadan saklayın. Baharla birlikte havaların ısınması sulamanın hafif hafif başlayacağı dönemdir.

Tüm soğanlı bitkilerde sezonluk gübreleme için verimi ve etkisi kanıtlanmış osmocote akıllı gübre öneriyoruz. Sadece sezon boyu gübreleme için 4 aylık yıl boyu bitki bakım ve beslemesi için 9-12 aylık  akıllı gübre satış sayfalarına ulaşmak için tıklayınız.

 

fide fidan dikimi faydalı bilgiler fide fidan kargo bilgileri
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Lavender perfection dahlia yıldız çiçeği soğanı çiçek çapı 20 cm Dalya bakımı, yıldız çiçeği yetiştirilmesi, dahlia budaması, dahlia bakımı bilgilerini bulabileceğiniz ve online olarak sipariş edebileceğiniz zengardentr.com dalya-6
Lavender perfection dahlia yıldız çiçeği soğanı çiçek çapı 20 cm

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.