Spartacus dahlia yıldız çiçeği soğanı dalya

FIYAT
:
96,68 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 9,10 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
dalya-54

XXL Dev çiçekli dahlia yıldız çiçeği soğanı
Spartacus

dahlia dinnerplate

yıldız çiçeği dalya
XXL çiçekler
çiçek büyüklüğü  20-25  cm.
 
110 - 120 cm. boylanır
XXL dev çiçekli
1 adet yumru soğan gönderilecektir

Dev çiçekli dahlia yıldız çiçekleri yaz boyu çiçeklenen, patates soğanlı bitkilerdir. Geçirgen, kumlu, süzek ve verimli topraklarda çok güzel gelişirler. Bir kaç püf noktasına dikkat ederseniz bol ve iri çiçekler yetiştirmeniz çok kolay olacaktır. Çiçekleri görkemli, uzun ömürlü ve gösterişli olan dahlialar yazın en renkli çiçekleridir. Bu gösterişli çiçekler her açtıklarında ortalama 3 hafta boyunca bitkiyi süslerler. Yetiştiricilik püf noktaları için aşağıdaki "Bakımı" bölümüne tıklayınız.

Dikkat: Bu ürün ön siparişli ürün olabilir. Dağıtım tarihleri ve daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.

Dahlia soğanı dikimi

dahlia soğanıDalyaları son don tehlikeside geçtikten sonra dış mekana dikin. Alternatif olarak don görmeyen kapalı aydınlık mekanda üretim saksılarına dikip, fideleyebilir ve haziran başında bahçeye alabilirsiniz. Dikim toprağını hazırlarken, toprağın geçirgen olmasına dikkat edin. Her metre kareye 1-1.5 su bardağı toz kompost gübre döküp bunu toprağınıza bir tırmık yardıyla karıştırın. Her yumru kökü yaklaşık 12-15 cm derine gömün. Sulayın. Dikim yeri bol güneş alan bir yer olmalı ve toprak yaz ayları boyunca nemli tutulmalıdır. Ayda bir 1 tepeleme yemek kaşığı organik toz kompost gübre 1 litre suya karıştırılarak hazırlanan şerbet kök çevresine dökülürse, çiçeklenme kalitesi artacaktır.

Bakım ve istekleri

Kolay. Çiçeklenme döneminde uzun çiçek saplarını vazolarınızı süslemek için kesmekten çekinmeyin. Bu bitkiye zarar vermez. Tam açmamış ancak açmaya hazır goncaların bulunduğu sürgünleri seçin bunlar, vazolarınızda uzun süre çiçekli kalacaklardır.

Sezon bitiminde bitki kendi kendine geçene dek yapraklı yeşil kısmı kesmeyiniz. Bekleyin, tüm yapraklar doğal olarak geçip, kuruyunca topraktan 4 parmak yukarısından keserek geçen bitkiyi temizleyiniz. Aşırı soğuk bölgelerde, ilk donlardan sonra soğanları sökün, havadar bir yerde 2-3 hafta kurumalarına izin verin. Soğanlarınızı bu halde, kese kağıtlarında ya da kuru ( tamamen kurumuş ) torf içinde kışın 5-10 derece ısıda serin, nem almayan, karanlık bir yerde saklayabilirsiniz.

yıldız çiçeği soğanıPüf noktası: Dikimi yaptınız ve Dalyanız sürgün verdi. İlk yapraklar sonrasında 3. ve 4. yapraklar da çıktı. İşte bu noktada karar vermelisiniz. Çok iri büyük bir çiçek mi yetiştirmek istiyorsunuz yoksa sayıca çok fakat daha az iri çiçekler mi? 

Eğer dev bir çiçek yetiştirmek istiyorsanız dahlianızdan uzayan sürgünü ellemeyin. Gelişirken mutlaka yan sürgünler ve dallanmalar yapacaktır. Sizin amacınız dev çiçekse bu sürgünlerden en güçlü ve gelişkin olanlarından en fazla 3 tanesini bırakın ve diğerlerini budayarak bitkiden ayırın. En güçlü sürgün sonunda bir çiçek başı verecektir. Tek bıraktığınız bu sürgünün verdiği çiçek en iri dev bir çiçek olacaktır.

Eğer amacınız sayıca çok ama daha az irilikte çiçek yetiştirmek ise, dahlia nızın verdiği ilk sürgün 10-15 cm e ulaşınca, yukarı doğru süren filizin tepesini korkmadan kesin. Bu onun dallanmasını, çalı formu kazanmasını ve her daldan bol bol çiçeklenmesini sağlayacaktır. Bu uygulama erken dönemde yapılmalı ve geciktirilmemelidir. Daha çok dallanma ve çiçek için: İlk kestiğiniz sürgün yanlardan sürgün verdiğinde onların 15 cm uzamasına izin verin. Baktınız bu sürgünlerde yanlarından yeni sürgünler verecek gibi onlarıda tam tepeden kesin. Her ucunu kestiğiniz sürgün ucu, size daha fazla ucunda çiçek açacak sürgün geliştirmenize olanak verecektir.

Gelişme dönemi boyunca düzenli gübreyle hazırlayacağınız şerbetlerle besleyin. Erken dönem budamasını atlamayın. Uzun varyeteler, geliştikçe desteğe ihtiyaç duyabilir ihmal etmeyin. Geçen çiçeklerini toplayın bu çiçeklenmeyi hızlandıracaktır. Sonbaharın ilk donu gelip, soğukları başlayıp, bitki geçince derhal yumruları topraktan sökün. Üzerlerindeki toprağı yıkayarak temizleyin ve gerekli budamayı yapın .Baş aşağı, gölge serin bir yerde kurutun. Bu dönemde mantar ilacıda uygulayabilirsiniz. Kışı geçirmesi için şerit helinde kesilmiş gazetelerden yapacağınız karışım içine yada tamamen kurumuş torf ve perlit karışımı içine yerleştirip, serin 5-10 derece, nem asla almayan , karanlık bir yerde bir sonraki sezon için saklayın. Saksılardakileri ise kapalı serin balkona yerleştirip, kış ayları boyunca sulamadan saklayın. Baharla birlikte havaların ısınması sulamanın hafif hafif başlayacağı dönemdir.

Tüm soğanlı bitkilerde sezonluk gübreleme için verimi ve etkisi kanıtlanmış Pro-granule akıllı gübre öneriyoruz. Sadece sezon boyu gübreleme için 4 aylık yıl boyu bitki bakım ve beslemesi için 9-12 aylık akıllı gübre satış sayfalarına ulaşmak için tıklayınız.

Nerede yetiştirmeye uygun?

Dikine boylanan bitkidir ve çiçek tarhlarında arka planda yer alır ya da merkeze dikilirler ve çevrelerine daha bodur bitkiler yerleştirilir. Kesme çiçek olarak kullanılır. Boylu varyeteler de her kök arası 40-60 cm mesafe bırakın. Saksı varyeteleri saksı performansı yüksek bitkilerdir, saksı yetiştiriciliğine uygundur.

Çiçek soğanlarının kargosu ve dağıtım takvimi

Çiçek soğanlarının dağıtımı toprağa dikim tarihlerine göre yapılmaktadır. Çiçek soğanlarını satın alırken mutlaka "Ön Siparişli Ürünler " sayfamızı inceleyiniz.

Ön siparişli ürünler sayfamızda satın aldığınız çiçek soğanının size ne gün kargolanacağı yazılmıştır. Her sezon belli tarihler arasında dağıtım yapıldığından, satın aldığınız soğanlar size sadece o dağıtım tarihleri arasında kargolanacaktır.

Daha detaylı bilgi edinmek için Ön siparişli ürünler sayfamıza aşağıdaki resme tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ön siparişli ürünler

Satışta olan tüm çiçek soğanları paketlenmeden önce tek tek kontrol edilmiş, mümkün olan en iyi kalite ve kalibrede verimli soğanlar paketlenmiştir.   
 Her alışveriş zarar görmeyecekleri şekilde paketlenmiş olarak adresinize kargolanır. Soğanlı bitkiler ÖN SİPARİŞLİ ÜRÜNLER kategorisinde olduklarından, yılın belli dönemlerinde dağıtıma çıkarlar. Sipariş vermeden önce dağıtım tarihlerini lütfen öğreniniz. Bu sezonun dağıtım tarihi bilgileri için lütfentıklayınız.
Satın aldığınız ürünlerin detaylı kargo bilgileri için lütfen *KARGO * sayfamızı ziyaret ediniz.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Spartacus dahlia yıldız çiçeği soğanı dalya Dev çiçekli dahlia yıldız çiçeği soğanı online sipariş uygun fiyat ile www.zengardentr.com dalya-54
Spartacus dahlia yıldız çiçeği soğanı dalya

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.