Vates karalahana tohumu Atalık collard green vates

Atalık kompakt baş yapmayan vates karalahana tohumu. Bu karalahana baş yapmaz, daha uzun süre raf ömrü vardır. 75 günde fideden hasat imkanı sağlar. Oldukça bereketli olup dona dayanıklıdır. Taze olarak tüketilmesi, salatalarda ya da dolmalık ve yemeklik olarak pişirilerek de kullanılabilir olması yanı sıra dondurucuda ya da konservesi yapılarak ta saklanabilir.
FIYAT
:
53,33 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,02 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
341 V

Karalahana tohumu
Kompakt vates karalahana

brassica olearacea - collard green vates

gönderilecek ürün
paketteki tohum adedi: ort. 100 tohum


Atalık kompakt baş yapmayan vates karalahana tohumu. Bu karalahana baş yapmaz, daha uzun süre raf ömrü vardır. 75 günde fideden hasat imkanı sağlar. Oldukça bereketli olup dona dayanıklıdır. Taze olarak tüketilmesi, salatalarda ya da dolmalık ve yemeklik olarak pişirilerek de kullanılabilir olması yanı sıra dondurucuda ya da konservesi yapılarak ta saklanabilir.
 
Dikim Yeri: Tarla ve bahçe yetiştiriciliğine uygun.
Toprak: Organik maddece zengin, killi-tınlı ve milli topraklarda bol ürün verir. Erken ürün almak için kumlu, kumlu-tınlı topraklar tavsiye edilir.
Ekim: Serin iklim sebzesi olan lahana memleketimizde sonbahar ve ilkbahar arasında kış sebzesi olarak tüketilir. Hasadı ise genellikle sonbahar erken donları başlamadan yapılır. Lahana yetiştiriciliği için en uygun sıcaklık 15-21 C derece arasıdır. 15 C derecenin altında ve 21 C derecenin üstünde gelişme oldukça yavaşlar. -2, -3 C derece ve altındaki sıcaklıklarda fideler zarar görür. Baş bağlama devresinde fazla olmayan düşük sıcaklıklara dayanıklıdırlar. Tohum çimlenme sıcaklığı 8-11 C derecedir.

Fide yetiştirirken sıcaklık 12 C derecenin altına düşmemelidir. Yastığa sık ekim yapılmamalıdır. Çimlenme 10 C derecede 15 gün içinde, 20 C derecenin üzerindeki sıcaklıklarda 1 haftada meydana gelir. Fide üretim süresi 35-60 gün kadardır. Dikim zamanına kadar yabancı ot temizliği, sulama, hastalık ve zararlılarla mücadele yapılmalıdır.
Fideler tohum ekiminden 5-7 hafta sonra 5-10 yapraklı olarak dikilmeye hazırdırlar. Fide dikilirken aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir.

- Fide sökümü için yastıklar bir gün evvel sulanmalıdır.
- Fidelerin kök ve yaprakları seyreltilmelidir.
- Fide; en alt yaprağın 1-2 cm altından toprağa dikilmelidir.
Bakım: Lahananın gelişme devrelerinde hasada kadar yapılacak başlıca bakım işleri; çapa, sulama, gübreleme, bozulmuş yaprakların alımı ile hastalık ve zararlılarla mücadeleden ibarettir.
Sulama: Fide dikiminden sonra kurak şartlarda en geç iki gün ara ile 2-3 defa arka arkaya su vermek iyi gelişme sağlar. Bitki; gelişme dönemine girdikten sonra toprak ve iklim şartlarına göre normal olarak bir hafta arayla sulama yapılmalıdır. Yavaş yarayışlı Kompost hayvan gübresi, peletli gübreler ve organik gübrelerle desteklenen toprakta yetişen soğan yüksek kalitede ve bol hasat verir.
Bitkinin gelişme durumuna göre azotlu gübreler şerbet şeklinde çapalamadan sonra verilmelidir. Ancak bunun yerine ahır gübresinden hazırlanmış şerbetin verilmesi de iyi netice verir.

1- Azot noksanlığında; yapraklarda sararma ve kızarma olur, başlar küçük kalır.
2- Fosfor noksanlığında yapraklar koyu yeşil renklidir. Alt tarafta damarlar morlaşır. Yapraklar dökülebilir.
3- Potasyum noksanlığında yaprak damar aralarında kıvırcıklaşma başlar, yaprak rengi açılır, sararır, kahverengine döner, zamanla yaprak kurur.
Diğer: Bitki Atalık tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyveden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız.
Yetiştirme yeri : Bahçe
Özelliklerine göre : Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : Yaz aylarında hasat, Sonbaharda hasat, Kış aylarında hasat
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Vates karalahana tohumu Atalık collard green vates Kabak tohum çeşitleri satışı, dikim, ekim, bakım, üretim bilgisi uygun fiyat, hızlı kargo, kapıya teslim Türkiyenin en büyük lider fidanlığı Zengarden 341 V
Vates karalahana tohumu Atalık collard green vates

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.