Uzun fasulye tohumu koyu kırmızı makarna fasulyesi

"Red noodle yard long bean" koyu kırmızı, spagetti makarnalar gibi uzun fasulyeler yetiştirmenize olanak verir. Taze olarak tüketiniz. Kızartılarak ya da soteleyerek pişirildiğinde parlak kırmızı kabuk rengini kabetmez ve renk katar. Etnik ve geleneksel yani tohumu da alınabilen bir varyetedir. Erkenci ve oldukça bereketli olup kucak dolusu fasulye toplamanıza olanak verir.
FIYAT
:
95,06 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 8,95 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
404 V
Kategori

Uzun koyu kırmızı makarna fasulyesi tohumu

vigna unguiculata subsp sesquipedalis - red noodle yard long bean

45 cm uzayabilen
geleneksel tohumu da alınabilen
kırmızı uzun fasulye tohumu
kabuk rengini sotelendiğinde kaybetmez
paketteki tohum adedi:   10  tohum

"Red noodle yard long bean" koyu kırmızı, spagetti makarnalar gibi uzun fasulyeler yetiştirmenize olanak verir. Taze olarak tüketiniz. Kızartılarak ya da soteleyerek pişirildiğinde parlak kırmızı kabuk rengini kabetmez ve renk katar. Etnik ve geleneksel yani tohumu da alınabilen bir varyetedir. Erkenci ve oldukça bereketli olup kucak dolusu fasulye toplamanıza olanak verir.

Tohum ekimi

Yıl Boyu kapalı mekanda ekimi yapılabilir, don teklikesi geçtikten sonra dış mekana kalıcı yerine alınabilir. Bulunduğunuz bölgeye göre don tehlikesi geçmeden 2 hafta önce iç mekanda başlatmanız yeterlidir.

Önerilen ekim: Şubat başı - Mayıs sonu arası

Fasulye çimlendirme

Kolay.7-14 gün. Erken hasat için Şubat sonundan itibaren bahar ayları boyunca tohumları ekebilirsiniz. Son donlar geçtikten 10 gün sonra dış mekâna alacağınızı hesap ederek ekim tarihini bulunduğunuz bölgeye göre belirleyin. Fasulyenin yetişme toprağı, humusça zengin, drenajı yüksek ve nemli topraktır.

 Güneş gören, rüzgâr almayan korunaklı bir köşede kolayca yetişir. Dikimden önce toprağın hazırlanması, ekimden fideleme sürecine dek toprağın hazırlanmış toprağın dinlenmesi yerinde olacaktır. Saksılık varyetelerle, bahçe varyeteleri arasında yetiştirme açısından fark yoktur.

Bahçe tipleri sırıklara sardırılmalı, bodur saksı tipleri ise gerekirse sırıkla desteklenmelidir. Ortalama 15-18 °C de tohumları hazırladığınız ekim saksısına 5 cm derine ekin. Çimlenme gerçekleşene dek toprak nemli olmalıdır. En doğrusu nemli toprağa doğrudan ekim yapmaktır. Bu şekilde fidelenen fasulyeler, dış mekâna kalıcı yerlerine son don tehlikesi geçtikten ve toprak ısınmaya başladıktan sonra alınır.

 Toprak 15 günde bir sıvı gübreyle –organik- desteklenmeli fasulye toprağı kurutulmadan nemli tutulmalıdır. Toprağa karıştıracağınız, kompost nem tutma kabiliyetini arttırırken, kök çevresine yayacağınız saman ya da ağaç kabukları yaz sıcaklarında hızlı buharlaşmayı engelleyecektir. Fasulye kalitesini artırmak için sık sık hasat edin. Siz topladıkça o daha çok fasulye verecektir. Bodur saksılık varyeteler, süs bitkisi olarak ta güzel görünüm sergilerler. Fasulye yüksek oranda A ve K vitamini içeren yüksek lifli bir besindir.

Bakımı ve diğer bilgiler

Kolay.  Fasulye nemli toprak sever, ortalama 40 cm çaplı bir saksı 2 fide alabilir. Bodur olmasna rağmen sarılabileceği, piramit şekilli destek çubukları hasatı kolaylaştıracaktır.

Yavaş yarayışlı Kompost hayvan gübresi, peletli gübreler ve organik gübrelerle desteklenen toprakta yetişen bitki daha bol hasat verir.

Nerede yetiştirilir ?

Teras, güneş gören balkonlar, saksı yetiştiriciliği, bahçe ve açık alan tarla yetiştiriciliği için uygundur.

Geleneksel tohum

Bu ürün geleneksel tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyvesinden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız.

geleneksel sebze tohumuBu topladığınız tohumları dikim öncesi yetiştirebilecek kişilerle paylaşınız ve onlara tohumun geleneksel olduğunu, sezon sonunda meyveden neslin devamı için tohum alması gerektiğini anlatınız. Ancak bu şekilde ülkemizde geleneksel tohumları kaybetmeden koruyabileceğimizi ve gelecek nesillere aktarabileceğimizi unutmayınız.

Zengarden olarak biz geleneksel tohumların serbestçe  üretilmesini, çoğaltılmasını ve paylaşılmasını destekliyoruz. Geleneksel tohumlar tabiatın bize armağanı, insanlığın kültür mirasıdır ve tohum firmalarının tekeli altına giremeyecek kadar değerlidir.

Satışta olan tüm tohumların çimlenme testi yapılmış ve taze olarak paketlenmiştir.   
Tohumla birlikte size ücretsiz olarak ayrıntılı Türkçe yetiştirme ve detaylı tohumdan çimlendirme bilgileri gönderilecektir. Her alışveriş, derlediğimiz hediye tohumlar ilave edilmiş ve zarar görmeyecekleri şekilde paketlenmiş olarak adresinize kargolanır.
Satın aldığınız ürünlerin detaylı kargo bilgileri için lütfen *KARGO * sayfamızı ziyaret ediniz.
Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs
Yetiştirme yeri : Saksı, Bahçe
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : İlkbaharda hasat, Yaz aylarında hasat, Sonbaharda hasat
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Uzun fasulye tohumu koyu kırmızı makarna fasulyesi Uzun koyu kırmızı makarna fasulyesi tohumu, koyu kırmızı, spagetti makarnalar gibi uzun fasulyeler yetiştirmenize olanak verir. Taze olarak tüketiniz. Kızartılarak ya da soteleyerek pişirildiğinde parlak kırmızı kabuk rengini kabetmez ve renk katar. 404 V
Uzun fasulye tohumu koyu kırmızı makarna fasulyesi

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.