Tecoma stans tohumu sarı trompet çiçekli süs bitkisi

Ilıman iklim, çok yıllık süs bitkisi, kökler korunduğunda kısa süreli donlara dayanıklı
FIYAT
:
39,00 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 3,67 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
941 F
Tecoma stans tohumu
sarı trompet
tecoma stans-yellow elder
gönderilecek ürün
pakette ort. +50 tohum
fidesi fidanı

Ilıman iklim, çok yıllık süs bitkisi, kökler korunduğunda kısa süreli donlara dayanıklı.

Sık dallanan, tohumdan ya da çelik alma yöntemi ile üretilen, hızlı gelişen bir bitkidir. Çiçekleri trompet şekilli, demetler halinde açar ve bitki neredeyse Bahar sonundan, sonbahar sonuna dek çiçeklidir. Tohumdan oldukça kolay çimlenip fidelenen bitki, döktüğü tohumlarla yayılabilir. Ilıman iklim bitkisi olup, kök kısmı kış aylarında ağaç kabukları ve saman ile örtülüp korunursa rüzgar ve şiddetli don görmeyen alanlarda -14 dereceye kadar kök kısmı dayanıklıdır ve takip eden bahar, kışın kuruyan üst kısmı hızlıca tamamlayacak şekilde sürgünler verir.

Altın renkli çiçekler, büyük ve dikkat çekicidir. Bitki az bir bakımla sürekli güzel ve temiz bir görüntü verir. Geçirgenliği yüksek süzek toprakta, kuraklığa ve uzun süreli susuzluğa dayanıklı olup, tuzluluğa karşıda hassas değildir. Bilinen bir zararlısı yoktur. Yapraklarından damıtılan özütü ise mantar hastalıklarına iyi gelir.

Kıyı Ege, Marmara ve Akdeniz'de gerçek performansını sergiler. Kolaylıkla 15 - 20 litrelik saksılarda yetiştirilebilen Tecoma stans, budamaya gelir ve rahatlıkla kontrol edilebilir.

Satışta olan varyete budanmaz ise ortalama 1.5 - 2 metre boylanma yapar. Budama ile top, baston ve çalı formu verilebilir.
 
Dikim Yeri: Saksı yetiştiriciliğine uygundur. Bordürler, çiçek tarhlarına arka plan ya da merkez bitkisi olarak fidesi dikilir.
Toprak: Geçirgen havalandırılmış bahçe toprağında sağlıklı gelişim gösterir. Güneşli, açık alanda güzel çiçeklenir. Drenajı yüksek toprak ister. Aşırı nemden hoşlanmaz.
Ekim: Bahar aylarında tohumdan ekimi yapılır. Doğrudan toprağa ekimi tavsiye edilmez. Üretim saksılarında fidelenmesi ve daha sonra toprağa alınması önerilir.
Çimlenme: Saksıda ya da bahçede doğrudan güneş alan ya da yarı gölge alanda yetiştirilebilir. Bol güneş çiçeklenmeyi artıracaktır. Geçirgen, toprak sever fazla toprak ayırt etmeyen bir bitkidir. Kuraklığa dayanıklı, uzun süreli donlara ise hassastır. Saksı yetiştiriciliğinde kış aylarında ısıtılmayan kapalı ortamda +5°C de kışı uykuda geçirmesi iyi olur. Dış mekânda 0 dereceye ve kısa süreli donlara dayanıklıdır. Kışı soğukta geçirirse sezonda çiçeklenmesi artar.

Tohumları nemli çimlendirme torfu yüzeyine ekip, üzerlerine 2-4 mm elenmiş torf serpip sulayın. Tohumları ekmeden 2-3 saat temiz suda bekletmek çimlenmeyi hızlandırır. 21-24°C de nemli toprakta 20-24 günde çimlenme gerçekleşecektir. Elle alınabilir boya gelen 4 yaprak vermiş filizler, daha geniş ayrı saksılara tek tek şaşırtılmalı serin ve yarı gölge alanda, son donların geçmesine dek fidelenmelidir.

Fideleri, don tehlikesi geçtikten sonra 30 derinliği olan geniş saksı ya da bahçenizde güneş gören kalıcı yerlerine dikin. Çiçeklenme 2 yıldan az sürede başlayacaktır.

Bahar girişi ve sonbahar aylarında toprak organik gübre ile zenginleştirilebilir.
teşekkür
siparişlerim eksiksiz geldi teşekkürler ve hediye tohumlar içinde teşekkür ederim hediyelerden biri bu çiçekti önümüzdeki yıl toprakla buluşturacağım ....
Lale Korur | 26/06/2020
Tecoma stans tohumu sarı trompet çiçekli süs bitkisi Tecoma stans tohumu çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online satış websitesi ile sipariş et 941 F
Tecoma stans tohumu sarı trompet çiçekli süs bitkisi

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.