Tatume kabak tohumu Atalık summer squash

Atalık Tatume kabak tohumu. Diğer tüm kabaklar ya yazlık ya da kışlık olarak yetiştirilebilirken, Tatume yetiştirenler hem yazlık hem de kışlık olarak bitkiyi yetiştirebilirler. Atalık Tatume kabak fideden ilk hasada 45 günde gelir. Yeşil oval ilk meyveler bu halleri ile yazlık yemeklik kabak olarak ister dolmalık ister kızartmalık isterseniz de yemeklerde tüketime hazırdır. Bu kabaklar eğer kabak üzerinde olgunlaşmaya bırakılırlarsa kabukları kalınlaşır ve yeşil kabukları; portakal sarısı...
FIYAT
:
65,85 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 6,20 TL den başlayan taksitlerle!!
Tatume Kabak tohumu
Yazlık ya da kışlık olarak tüketilebilir
cucurbita pepo
tatume summer squash
gönderilecek ürün
paketteki tohum adedi: 10 tohum
fidesi fidanı

Atalık Tatume kabak tohumu. Diğer tüm kabaklar ya yazlık ya da kışlık olarak yetiştirilebilirken, Tatume yetiştirenler hem yazlık hem de kışlık olarak bitkiyi yetiştirebilirler. Atalık Tatume kabak fideden ilk hasada 45 günde gelir. Yeşil oval ilk meyveler bu halleri ile yazlık yemeklik kabak olarak ister dolmalık ister kızartmalık isterseniz de yemeklerde tüketime hazırdır. Bu kabaklar eğer kabak üzerinde olgunlaşmaya bırakılırlarsa kabukları kalınlaşır ve yeşil kabukları; portakal sarısı bir renk almaya başlar. Bu haliyle Tatume fırınlanarak kışlık kabak olarak da tüketilebilir. Anavatanı Meksikadır.
 
Dikim Yeri: Tarla ve bahçe yetiştiriciliğine uygun.
Ekim: Çok ağır ve kumlu topraklar haricinde tüm topraklarda yetiştiriciliği yapılabilir. Derin, geçirgen, su tutma kabiliyeti çok iyi, organik ve mineral maddelerce zengin tınlı topraklarda en iyi ürün alınır. Kumlu topraklarda çiftlik gübresi kullanılarak kabak yetiştiriciliği yapılabilir. Bu topraklarda erkencilik sağlanır. Toprak pH'sı 6-7 civarında olmalıdır.
Toprak sıcaklığı 10-12 °C bulduğunda ekim ve dikim yapılır. Yetiştirme kaplarına birer tohum ekilir. Tohum ekimden 4-8 gün sonra çimlenme olur. Bitkiler büyümeye başlayınca, özellikle dallanan kışlık çeşitlerde ilk sürgünün 5-6 yapraklı olduğu dönemde sürgün ucu kesilerek dallanmaya teşvik edilir. Dikimden bir gün önce fidelerin topraklı olarak dikilebilmeleri için yetiştirme kapları sulanmalıdır. 4-5 yapraklı oldukları dönemde esas yerlerine dikilir.
Bakım: Yabancı ot durumuna göre ilk çapa yapılır. İlk çapadan itibaren 2-3 hafta aralar ile 3-4 çapa tekerrür edilir. Çapa işleri hem yabancı ot temizliği hem de toprağın havalandırılması ve bitkilerin boğaz doldurması amacı ile yapılır. İlk meyveler görüldükten sonra sulama işi büyük önem taşır. Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için sulamayı oldukça sık aralarla ve mümkünse 3-4 gün aralarla yapmak bitkinin gelişmesi ve verim bakımından çok faydalıdır. Kabaklarda susuzluk sabah ve akşam saatlerinde yapraklarının anormal olarak pörsüyüp aşağıya doğru sarkmalarıyla kolayca anlaşılır. Bitkilerde bu belirtiler görülmeden, zamanında sulama yapılmalıdır.
Kabaklar toprakta organik besin maddelerinin fazla olmasından hoşlanır. Yavaş yarayışlı Kompost hayvan gübresi, peletli gübreler ve organik gübrelerle desteklenen toprakta yetişen bitki bol hasat verir. Yanmış çiftlik gübresi sonbaharda ya da ekim ve dikimden bir ay önce toprağa verilmelidir.
İdeal: Yazlık kabaklarda türe ve tüketim tercihine göre değişsede hasat iriliği 15-20 cm uzunluğundadır. Hasat günlük yapılmalıdır. Sabah veya akşam saatlerinde yapmaya dikkat edilmelidir.
Hasat süresini uzatmak istiyorsak yaşlı yapraklar çıkartılarak normal bakım işlemlerine devam edilmelidir.
Hasat olgunluğuna gelmiş kışlık bal ve kestane kabakları bitki üzerinde yapraklar kuruyup sararıncaya kadar bekletilir. Mevsim sonunda sonbaharın ilk donları başlamadan ve meyve üzerine kırağı düşmeden hasat edilir.
Diğer: Bitki Atalık tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyveden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız.
Yetiştirme yeri : Bahçe
Özelliklerine göre : Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : Yaz aylarında hasat, Sonbaharda hasat
tatume kabak
Bu kabaktan ektim geçen yıl son derece lezzetli kabaklar verdi. Hiç ilaçlamadım bu nedenle hastalık yaptı ama o süreye kadar çok bol ürün verdi. Hastalanınca üzerindeki kabakları büyüttü ve tamamen sararıp sapları kuruyunca topladım ve kışlık kabak olarak sakladım. Kasım ayında ilk kabağı kestim ama bir avuç çekirdek çıktı. Kabağın tadı çok lezzetliydi
A... B... | 01/11/2015
çok lezzetli bir kabak
Adana'da Üç kök yetiştirdim bu yıl bu kadar bol meyvesi olacağını düşünmüyordum. Hiç bir ilaç ya da suni gübre vermedim. Şimdi yapraklarında mantar oldu ama o kadar hızlı büyüyor ki, hastalık kabağı saramıyor. Yeni sürgünler kabak vermeye devam ediyor. O kadar çok kabak verdi ki biz komşulara dağıtıyoruz. Çok lezzetli bir varyete. Kış kabağı olarak bırakacağız bir kaç tane. Tamamen sararınca ve sürgün ve yaprakları kuruyunca yerinden alıp serin bir yerde bekletiliyormuş.
Alp Boydak | 25/06/2015
Tatume kabak tohumu Atalık summer squash Kabak tohum çeşitleri satışı, dikim, ekim, bakım, üretim bilgisi uygun fiyat, hızlı kargo, kapıya teslim Türkiyenin en büyük lider fidanlığı Zengarden 303 V
Tatume kabak tohumu Atalık summer squash

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.