Sultan fasulye tohumu oturak çalı tipi

Kılçıksız olan sultan fasulyesi 18-20 cm boylarında ve 1,5-2 cm genişilği bulunan yeşil renkli erkenci bir fasulyedir. Çok lezzetli olan sultan fasulyesi konserve ve taze tüketim olarak kullanılmaktadır. Oturak tipli olmasından dolayı küçük bahçe ve saksı yetiştiriciliğine uygundur.
FIYAT
:
36,22 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 3,41 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
425 V
Kategori
Kılçıksız sultan fasulye
Oturak yer tipi uzun baklalar, yeşil renk ve kılçıksız
bean phaseolus
gönderilecek ürün
Paketteki tohum adedi: 20 tohum
fidesi fidanı

Kılçıksız olan sultan fasulyesi 18-20 cm boylarında ve 1,5-2 cm genişilği bulunan yeşil renkli erkenci bir fasulyedir. Çok lezzetli olan sultan fasulyesi konserve ve taze tüketim olarak kullanılmaktadır. Oturak tipli olmasından dolayı küçük bahçe ve saksı yetiştiriciliğine uygundur.
Dikim Yeri: Teras, güneş gören balkonlar, saksı yetiştiriciliği, bahçe ve açık alan tarla yetiştiriciliği için uygundur.
Önerilen: Şubat başı-Mayıs sonu arası
Ekim: Yıl boyu kapalı mekanda ekimi yapılabilir, don tehlikesi geçtikten sonra dış mekana kalıcı yerine alınabilir. Bulunduğunuz bölgeye göre don tehlikesi geçmeden 2 hafta önce iç mekanda başlatmanız yeterlidir.
Çimlenme: Kolay. 7-14 gün. Erken hasat için Şubat sonundan itibaren bahar ayları boyunca tohumları ekebilirsiniz. Son donlar geçtikten 10 gün sonra dış mekâna alacağınızı hesap ederek ekim tarihini bulunduğunuz bölgeye göre belirleyin. Fasulyenin yetişme toprağı, humusça zengin, drenajı yüksek ve nemli topraktır.
Güneş gören, rüzgâr almayan korunaklı bir köşede kolayca yetişir. Dikimden önce toprağın hazırlanması, ekimden fideleme sürecine dek toprağın hazırlanmış toprağın dinlenmesi yerinde olacaktır. Saksılık varyetelerle, bahçe varyeteleri arasında yetiştirme açısından fark yoktur.
Bahçe tipleri sırıklara sardırılmalı, bodur saksı tipleri ise gerekirse sırıkla desteklenmelidir. Ortalama 15-18 °C de tohumları hazırladığınız ekim saksısına 5 cm derine ekin. Çimlenme gerçekleşene dek toprak nemli olmalıdır. En doğrusu nemli toprağa doğrudan ekim yapmaktır. Bu şekilde fidelenen fasulyeler, dış mekâna kalıcı yerlerine son don tehlikesi geçtikten ve toprak ısınmaya başladıktan sonra alınır.
Toprak 15 günde bir sıvı gübreyle -organik- desteklenmeli fasulye toprağı kurutulmadan nemli tutulmalıdır. Toprağa karıştıracağınız, kompost nem tutma kabiliyetini arttırırken, kök çevresine yayacağınız saman ya da ağaç kabukları yaz sıcaklarında hızlı buharlaşmayı engelleyecektir. Fasulye kalitesini artırmak için sık sık hasat edin. Siz topladıkça o daha çok fasulye verecektir. Bodur saksılık varyeteler, süs bitkisi olarak ta güzel görünüm sergilerler. Fasulye yüksek oranda A ve K vitamini içeren yüksek lifli bir besindir.
Bakım: Kolay. Fasulye nemli toprak sever, ortalama 40 cm çaplı bir saksı 2 fide alabilir. Bodur olmasna rağmen sarılabileceği, piramit şekilli destek çubukları hasatı kolaylaştıracaktır.
Yavaş yarayışlı Kompost hayvan gübresi, peletli gübreler ve organik gübrelerle desteklenen toprakta yetişen bitki daha bol hasat verir.
Yetiştirme yeri : Saksı, Bahçe
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : İlkbaharda hasat, Yaz aylarında hasat, Sonbaharda hasat
Harikabu
Harika bunlar
Hava Kandin | 28/01/2021
Sultan fasulye tohumu oturak çalı tipi Fasulye tohum çeşitleri satışı, dikim, ekim, bakım, üretim bilgisi uygun fiyat, hızlı kargo, kapıya teslim Türkiyenin en büyük lider fidanlığı Zengarden 425 V
Sultan fasulye tohumu oturak çalı tipi

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.