St. valery havuç tohumu Atalık

Süper atalık bir havuç varyetesi St. Valery havucu. İlk kez vilmorin tarafından 1885 yılında üretimi yapılan tür, 100 yılı aşkın süredir geleneksel yöntemlerle yetiştirilmeye devam etmektedir.
FIYAT
:
7,45 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 0,70 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
414 V
Kategori
St. valery havuç tohumu
1885 yılından bu yana yetiştirilmektedir
daucus carota
gönderilecek ürün
paketteki tohum adedi: ort: 300 tohum
fidesi fidanı

Süper atalık bir havuç varyetesi St. Valery havucu. İlk kez vilmorin tarafından 1885 yılında üretimi yapılan tür, 100 yılı aşkın süredir geleneksel yöntemlerle yetiştirilmeye devam etmektedir.
30 cm. e ulaşan boyu ile uzun, yakışıklı, turuncu portakal renkli, gevrek ve lezzetli bir havuçtur. Zengarden favorisi St. Valery oldukça aromatik olup gerçek havuç tadını özleyenlere tavsiye edilir. Yetiştirmesi çok kolay olan varyeteyi bir kez tattınız mı bir daha sebze tarhınızdan eksik etmeyeceksiniz.
Fide dikiminden hasada 60-80 gün
 
Dikim Yeri: Saksı ve geniş sebze konteynırlarında da yetiştirilebilir. Tarla ve bahçe yetiştiriciliğine uygun.
Ekim: Ağır ve killi topraklara ekimi tavsiye edilmez. Yabancı otlardan temizlenmiş alanlarda, hafif, milli, geçirgen, ince topraklarda ekimi daha uygundur. Tohumlar 10 derecenin üstünde sıcaklıkta çimlenirler. Tohumlar uzun süre toprakta çimlenmeden bekleyebilir ve zamana yayılmış olarak çimlenebilirler. Bu nedenle yabani ot temizliği ihmal edilmemelidir.
Dikim: Havuç bir serin iklim sebzesidir. Özellikle çimlenme ve sonrasındaki erken dönemde soğuklara karşı dayanıklı olması nedeniyle serin bölgelerimizde erken ilkbahar aylarında ılıman bölgelerimizde ise kış aylarında rahatça yetiştirilebilmektedir. Havuç derin bünyeli, serin, besin maddelerince zengin iyi işlenmiş toprak ister. pH 6-6.5 arasında değer taşıyan topraklar havuç yetiştiriciliği için ideal topraklardır.
Bakım: Havuç düzenli sulanan nemli topraklarda iyi gelişim gösterir.
Diğer: Bu ürün atalık tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyvesinden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız.
Ekim zamanı : Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos
Yetiştirme yeri : Saksı, Bahçe
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : İlkbaharda hasat, Yaz aylarında hasat, Sonbaharda hasat, Kış aylarında hasat, Dört mevsim hasat
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
St. valery havuç tohumu Atalık Havuç tohum çeşitleri satışı, dikim, ekim, bakım, üretim bilgisi uygun fiyat, hızlı kargo, kapıya teslim Türkiyenin en büyük lider fidanlığı Zengarden 414 V
St. valery havuç tohumu Atalık

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.