Siyah mor domates tohumu paul robeson geleneksel tohum

FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!

Siyah mor domates tohumu
Paul Robeson

heirloom paul robeson tomato seeds - lycopersicon esculentum

Geleneksel tohum
orta sezon domatesi
sırık tip domates
fideden hasata 74 gün
paketteki tohum adedi: +10 tohum

Geleneksel Rus domatesi olan Paul Robeson domatesinin tohumları ilk kez Marina Danilenko tarafından tanıtıldı. Bu favori domates adını; zenci hakları savunucusu olan ve tüm Dünyayı etkileyen siyahi bir sanatçıdan almaktadır.

Paul Robeson domatesi üstlerden basık, söğüşlük tip, lezzetli siyah Rus domateslerinden biridir. Ortalama 10 cmlik meyveler verir. Kıpkırmızı iç kısmı, egzotik baharatlı aroması ve tatlı asitli dengeli tadı ile damakta iz bırakan Paul Robeson domatesinin kabuğu; üst kısımlarda koyu yeşilden dibe doğru koyu kırmızı bir renk alır.

Zengarden püf noktası: Pek çok siyah domates gibi Paul Robeson da bir Rus domatesidir ve Sibirya da gelişmiştir. Ülkemizde verimli siyah domates yetiştirmek isteyen müşterilerimiz diğer domateslerden 15 gün önce dikim yapmalı ve serin dönemde meyve tutturmalıdır. Özellikle kısa sezon yaşayan serin illerimiz için tüm siyah domateslerimiz mükemmel bir tercih olacaktır.

Denemelisiniz: Domates yetiştirirken; beyaz sinekleri uzak tutmak için  Fransız kadife çiçeklerini, yaprak bitleri ve diğer zararlılar için ise  fesleğenfrenk soğan otu ve  nane gibi aromatik bitkileri domateslerinizin yakınına dikmeyi unutmayınız.

Domates tohumu ekimi

Fide yetiştirme materyali tavlı ise sulamaya gerek yoktur. Aksi halde, fide yetiştirme materyali ile doldurulmuş fide torbaları veya fide yetiştirme kaplarının iyice sulanması ve sonra tohum ekiminin yapılması gerekir. Tohumların 3-4 saat ıslatıldıktan sonra ekilmeleri çimlenmeyi kolaylaştırır. Tohumlar ortalama 1 cm derinliğe ekilmelidir. Tohum ekimini takiben tekrar hafifçe sulanması faydalıdır.

Dikim genellikle tohum ekiminden yaklaşık 7-8 hafta sonradır. Yani bulunduğunuz yerde son don tehlikesi Nisan ayının 15'i ise geriye doğru 7-8 hafta sayın ve elde ettiğiniz tarihten itibaren artık tohum ekimine başlayabilirsiniz. Tohumların çimlenmesi için en uygun toprak sıcaklığı 12-15 ºC olmalıdır. Bu sıcaklıklarda tohumlar 5-13 gün içinde çimlenir. Domates fidelerinin en uygun şaşırtılma zamanı kotiledon yapraklarının tam gelişmelerini tamamladıkları ve yere paralel oldukları zamandır. Sağlıklı ve tam gelişmiş fideler şaşırtılmalıdır.

Domates fideleme

Fide yetiştiriciliğinde genel olarak ( torf, perlit, vermikulit) veya (torf, perlit, toprak) veya (yanmış hayvan gübresi, kum, toprak) gibi karışımlar kullanılır. Yanmış hayvan gübresi, kum, toprak karışımında 1:1:1 oranı kullanılır. Torf, perlit, toprak karışımında 2:1:1 oranı kullanılmaktadır.

Fide dikimi ilkbahar don tehlikesinin tamamen kalktığı, toprak ve hava sıcaklığı 12-15 ºC' yi bulduğu zaman yapılır. Dikim genellikle tohum ekiminden yaklaşık 7-8 hafta sonradır. Dikim akşama doğru yapılmalı, fideler güneş altında bekletilmemelidir.

Fideler yaklaşık 15-20 cm boylanınca genellikle dikime hazırdır. Dikimde can suyu yeteri kadar verilmelidir. Domates yetiştiriciliğinde sıra arası ve üzeri aralıkları, çeşidin sırık veya yer çeşidi olmasına göre değişir. Sırık çeşitlerde sıra arası 60-80 cm, sıra üzeri 50-60 cm, oturak çeşitlerinde sıra arası 140 cm, sıra üzeri 40-50 cm olmalıdır. Yani tek sıra halinde bir hat üzerine oturak domates fideleri diktiniz diyelim. Bu hat üzerindeki her fidenin arası 40-50 cm olmalı. Sonra yanına bir sıra daha domates dikecekseniz, bu yeni hat ile ilk diktiğiniz hat arasında da 140 cm olmalı. Ancak düzenli gübreleme, damlama sulama gibi aktif bakım yapacaksanız bu mesafeleri kısaltabilirsiniz. 

domates yetiştirme

Bakımı ve diğer bilgiler

Domates nemi sever. Su noksanlığında üst yapraklar kıvrılır. Çok nemli, ağır topraklarda ise bitkiler hastalanır. Toprak nem eksikliğinin en duyarlı olduğu dönemler; çimlenme, çıkış, çiçeklenme ve meyve oluşumu dönemleridir. Aşırı toprak nemi vegetatif gelişmeyi hızlandırır. Meyveler ceviz iriliğini alıncaya kadar gerekmedikçe sulama yapılmamalı, daha sonraki devrede, yağışlı bölgelerde 2-3, kurak bölgelerde 4-5 kez sulama yapılmalıdır.

Domates bakımı

Fideler dikildikten 2 hafta sonra birinci çapa yapılır. I. Çapadan 2-3 hafta sonra II. çapa yapılır. Bu devrede bitkiler 30-35 cm kadar boy aldıklarında sırık çeşitlerde II. Çapa ile birlikte sırık da dikilir. Sırık domateslerde ( Oturak tipler bu şekilde budama istemezler.) koltuk alma budaması yapılır. Gövde ile ana yaprakların birleştiği yerde oluşan sürgünlerin alınmasına koltuk alma denir. Domateslerin gübre istekleri fazladır. Yavaş yarayışlı Kompost hayvan gübresi, peletli gübreler ve organik gübrelerle desteklenen toprakta yetişen domates bol hasat verir.

Nerede yetiştirilir ?

Saksıda da yetiştirilebilir. Bahçe ve tarla yetiştiriciliğine uygun.

diğer

Bu ürün geleneksel tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyvesinden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız.

Bu topladığınız tohumları dikim öncesi yetiştirebilecek kişilerle paylaşınız ve onlara tohumun geleneksel olduğunu, sezon sonunda meyveden neslin devamı için tohum alması gerektiğini anlatınız. Ancak bu şekilde ülkemizde geleneksel tohumları kaybetmeden koruyabileceğimizi ve gelecek nesillere aktarabileceğimizi unutmayınız. Zengarden olarak biz geleneksel tohumların serbestçe üretilmesini, çoğaltılmasını ve paylaşılmasını destekliyoruz. Geleneksel tohumlar tabiatın bize armağanı, insanlığın kültür mirasıdır ve tohum firmalarının tekeli altına giremeyecek kadar değerlidir.

Satışta olan tüm tohumların çimlenme testi yapılmış ve taze olarak paketlenmiştir.   
Her alışveriş, derlediğimiz hediye tohumlar ilave edilmiş ve zarar görmeyecekleri şekilde paketlenmiş olarak adresinize kargolanır.
Satın aldığınız ürünlerin detaylı kargo bilgileri için lütfen *KARGO * sayfamızı ziyaret ediniz.
Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz
Yetiştirme yeri : Saksı, Bahçe, Pencere önü
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : Yaz aylarında hasat, Sonbaharda hasat
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Siyah mor domates tohumu paul robeson geleneksel tohum Domates tohumu çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik alışveriş websitesi zengardentr.com 976 TOM
Siyah mor domates tohumu paul robeson geleneksel tohum

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.