Şifalı kişniş tohumu cilantro coriandrum sativum

Ülkemizde doğal olarak da yetişen, Türkiye genelinde tohumdan yetiştirilmesi mümkün olan çok yıllık, donlara dayanıklı şifalı bir bitkidir.
FIYAT
:
56,46 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,32 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
834 H
Kategori

Kişniş tohumu

coriandrum sativum - cilantro

Şifalı
Geleneksel
pakette ort. 50 adet tohum

KENDİ ŞİFALI BİTKİLER BAHÇENİZİ KURUN
İSTER SAKSILARDA İSTER BAHÇENİZDE

Ülkemizde doğal olarak da yetişen, Türkiye genelinde tohumdan yetiştirilmesi mümkün olan çok yıllık, donlara dayanıklı şifalı bir bitkidir.

Anavatanı ülkemiz, Suriye, Mısır dahil Doğu Akdeniz ülkeleridir ve buradan Dünya'ya yayılmıştır. 30-80 cm boylanma yapan, çiçekleri 10-20, tanesi şemsiyeler halinde açan şifalı bir bitkidir. Hasat Ağustos ayından Eylül ayı ortasına kadar yapılabilir.

Taze olarak salatalarda ve et yemeklerinde kullanılan kişniş, kurutulduktan sonra baharat olarak da kullanılır. Yetiştirilen bitkiden alınan taze tohumlar ezilerek demlenip çayı içilir.

Genel Faydaları:

Baharat olarak yemeklere lezzet katarken taze tüketilmesi sağlığa yararlıdır.
Şişkinlik ve hazımsızlığa iyi gelir.
Kramp ve adele ağrlarını hafifletir.
Mideyi kuvvetlendirir.
İshali önler.

Diğer İsimleri:

Kişniş

***Tüm şifalı bitkileri kullanırken doktorunuza danışınız.


Şifalı otları kurutma ve muhafaza etme:

İnternet üzerinde ki sayısız websitesinde şifalı bitkilerin hangi dönemde, hangi hastalığa iyi geldiklerini ve hangi dönemde hasada uygun olduklarını kolaylıkla bulabilirsiniz. Ancak internet üzerinde arama yaptırırken, şifalı bitkinin Türkçe ismi yerine kesinlikle satış sayfalarımızda bulunan Latince ismi ile arama yapınız. Türkçe isimleri yöreden yöreye değişse de, şifalı bitkiler konusunda bilgi veren güvenilir web siteleri bitkinin Latince adını kesinlikle kullanmaktadırlar. Şifalı bitkilerin özelliklerini kaybetmeden, muhafaza edilebilmesi için bazı koşullara uyulması gerekmektedir. Demetler halinde baş aşağı asarak, havadar bir yerde kurutmak en tercih edilen yöntemdir. Saklama sırasında bitkinin bozulmasına sebep olan üç etken vardır. Rutubet, ısı ve ışık. Bu etkenlerin tesirini önlemek için, genel olarak bitkilerin serin, kuru ve karanlık yerde saklanması gerekir. Bitkiler kese kağıdı, bez torba, mukavva kutu, teneke kutu veya cam kavanoz içinde saklanmalıdır. Plastik torbalar bitkilerin muhafazası için uygun değildir. Plastik torba içine konan bitkiler kısa zamanda küflenir. Işık geçiren cam kavanozlar ise dolap içinde saklanmalıdır. Genellikle bitkiler ancak bir yıl saklanabilir. Toplanma tarihinden bir yıl sonra bitkiler etkilerinden mühim miktarda kaybetmeye başlarlar. Aktarlarda kötü koşullarda saklanan, açıkta gün ışığına maruz alanlarda, havalandırması yetersiz mekanlarda satılan şifalı bitkiler ne yazık ki yarardan çok üzerlerinde oluşan küf nedeni ile zarar verirler. Şifalı otların bünyesinde barındırdıkları uçucu yağ ve alkoller, bazı bitkilerde günler içerisinde etkilerini kaybedebilmektedir. Bazı şifalı otlar ise sadece tazeyken işe yaramakta, kurutulmuş olarak satılan bitkilerin ise hiçbir faydası olmamaktadır. Bunun en güzel örneklerinden biri kurutulmuş fesleğendir. Zengarden'dan alacağınız fesleğen ve reyhan tohumlarından, kısa sürede yetiştirebileceğiniz bu şifa kaynağı bitkinin, neredeyse tüm süpermarketlerde paketler halinde kurutulmuşu satılmaktadır. Yemeklerinize tat katmak için satın aldığınız bu baharın paketini açınca farkına varırsınız ki ne kokusu ne de aroması vardır. Oysa küçük bir saksıda dahi kolaylıkla yetiştireceğiniz tür tür fesleğenleri kuruttuğunuzda, üzerinden 1 yıl geçse dahi, içine koyduğunuz kabı her açtığınızda mutfağınızı hoş kokusuyla dolduracak kadar kalıcıdır aroması. Lezzetinden burada hiç bahsetmiyoruz. Siz de gerçekten sağlık ve deva bulacağınız şifalı bitkiler yetiştirmek istiyorsanız, kendi şifalı bitkiler bahçenizi şimdiden kurmaya başlayın. Kurutun, karıştırın kendi çaylarınızı, kendi pomat hatta mis kokulu sabunlarınızı yapın.

Tohum ekimi

Her mevsim ekimini yapabilirsiniz.

Nasıl çimlendirilir ?

Tohum ekimden önce hiçbir ön uygulama istemez. Doğrudan dış mekânda ekimini gerçekleştirmenizi öneririz. Daha önceden havalandırıp, gevşettiğiniz bahçe toprağını, yetiştirme saksılarına ( saksı yetiştiriciliği için) doldurun. Bahçe ekimlerinde ise toprağı havalandırıp, tırmıkla düzleyin ve ekim öncesinde toprağın oturması için sulayın.

Bu şekilde hazırlanmış ekim alanı yüzeyine tohumları ekip, üzerlerini 3-5 mm elenmiş toprak ve torf karışımı ile örtün. Elinizle ya da geniş alan ekimlerinde silindir yardımıyla tohumların toprağa tutunmasını bastırarak sağlayın. İdeal ekim Bahar ve Yaz ayları boyuncadır. Çimlenme 12-18°C de 7-10 günde gözlemlenir. İlk hasat 30-35 günden itibaren yapılmaya başlar.

Güneşli alan ekimlerine uygun olan bitki, her türlü toprakta sağlıklı gelişim gösterir. Yaklaşık 30-40 cm boylanma yapar.
Aromatik bitki bahar olarak ve şifalı ot olarak kullanılmaktadır. Şifalı ot olarak kullanılması için 40-45 günde olgunlaşır.

Bakımı ve diğer bilgiler

Güneşli alanları sever ve her türlü toprakta yetişebilir. Her mevsim hasat yapılabilir.

Nerede yetiştirilir ?

Saksı, bahçe, pencere önünde yetişebilir.

Diğer

Bitki geleneksel tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyveden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız. Bu aldığınız tohumları dikim öncesi yetiştirebilecek kişilerle paylaşınız ve onlara tohumun geleneksel olduğunu, sezon sonunda meyveden neslin devamı için tohum alması gerektiğini anlatınız. Ancak bu şekilde ülkemizde geleneksel tohumları kaybetmeden koruyabileceğimizi unutmayınız.

Satışta olan tüm tohumların çimlenme testi yapılmış ve taze olarak paketlenmiştir.   
                                                               Her alışveriş, derlediğimiz hediye tohumlar ilave edilmiş ve zarar görmeyecekleri şekilde paketlenmiş olarak adresinize kargolanır.
Satın aldığınız ürünlerin detaylı kargo bilgileri için lütfen *KARGO * sayfamızı ziyaret ediniz.
Yetiştirme yeri : Saksı, Bahçe, Pencere önü
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Aromatik baharat, Şifalı, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze, Aromatik Baharat
Hasat sezonu : İlkbaharda hasat, Yaz aylarında hasat, Sonbaharda hasat, Kış aylarında hasat, Dört mevsim hasat
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Şifalı kişniş tohumu cilantro coriandrum sativum Kişniş tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik alısveriş internet sitesi zengardentr.com 834 H
Şifalı kişniş tohumu cilantro coriandrum sativum

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.