Şifalı kırmızı ekinezya tohumu echinacea purpurea immün otu

Dona dayanıklı, çok yıllık, kalıcı, 90 - 120 cm boylanan tıbbi ve şifalı özellikleri olan değerli bitkidir. Ekinezya yaklaşık 15 alt türü bulunan ve sadece 3 türü tıbbi olarak kullanılan şifalı, çiçekli bir bitkidir. Bu 3 bitkiden de Al Kirpi, yani satışta olan şifalı ekinezya'nın daha etkili olduğu araştırmalarda ortaya çıkmıştır. Tohumdan ya da kök ayırma yoluyla üretilir. Anavatanı Amerika olup, özellikle Oklahoma'da sıkça yetişir. Gerçekten bir peyzaj süs bitkisinden farkı olmayan güze
FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
953 F

Şifalı ekinezya tohumu

echinacea purpurea - eastern purple coneflower

ŞİFALI KIRMIZI EKİNEZYA
İMMÜN - AL KİRPİ OTU
pakette ort. 50 tohum
50 tohum 8 metrekare alanı kaplayacak sayıda bitki yetiştirmenize olanak verir

 Dona dayanıklı, çok yıllık, kalıcı, 90 - 120 cm boylanan tıbbi ve şifalı özellikleri olan değerli bitkidir.

Ekinezya yaklaşık 15 alt türü bulunan ve sadece 3 türü tıbbi olarak kullanılan şifalı, çiçekli bir bitkidir. Bu 3 bitkiden de Al Kirpi, yani satışta olan şifalı ekinezya'nın daha etkili olduğu araştırmalarda ortaya çıkmıştır.

Tohumdan ya da kök ayırma yoluyla üretilir. Anavatanı Amerika olup, özellikle Oklahoma'da sıkça yetişir. Gerçekten bir peyzaj süs bitkisinden farkı olmayan güzellikteki çiçekli bitkinin şifalı bitki olarak kullanımı da yine bu eyaletteki kızılderililerce keşfedilmiştir.

Ekinezya, çok yıllık, çatallaşan ve bu verdiği sürgün uçlarında iri kırmızı mor çiçekler açan bir bitkidir. Hayli dekoratif olan Ekinezya ailesinin neredeyse tüm fertleri, çiçek güzellikleri nedeni ile peyzaj uygulamalarında da sıkça aranan bitkilerin başında gelir.

Sadece Avrupa'da 172 ilaç firması tarafından 1000 e yakın ilaçta kullanılan şifalı bitkinin anavatanı Amerika olsa da üretime en uygun ülkelerin başında Türkiye gelmektedir. Zira iklimimize uygun ve Anadolu'da yetiştirilmesi için hiçbir özel hazırlık gerekmemektedir. Ancak halen en büyük üreticilerin başında ABD, Almanya, Fransa, İngiltere ve Japonya gelmektedir.

Satışta olan tohumlarımız geleneksel, tohumu alınabilen gerçek Ekinezya tohumlarıdır. Hibrit değillerdir.
Bitkinin sayısız faydaları saymakla bitmez. Kanser tedavisinden, akne tedavisine, bağışıklı sistemini güçlendirmeden hepatit-c ye kadar pek çok hastalıkta kullanılır. Natürel ilaç yapımında bitkinin tazesi ya da doğru olarak kurutulmuşu kullanılır.

Sonbahar ekimlerine uygun olan bitki bahar aylarında sadece 3 haftalık bir soğuk uygulama ertesi kolaylıkla çimlendirilebilir. Donlara dayanıklı olan Sarı Ekinezya, her geçen sezonla birlikte her yıl daha fazla çiçeklenerek güzelleşen kalıcı ve değerli bir bitkidir.

Çikolata renkli toparlak göbeği, gün sarısı taç yaprakları ile aynı zamanda şifalı bitkilerin belki de en bilineni Mor ekinezya ile ekildiğinde harika bir kontrast yaratırlar. Bahçenizden, saksınızdan eksik etmeyiniz.

Tohum ekimi

Sonbahar sonu ve Bahar başında ekimi yapılır. En iyi sonucu 2 ay soğuk uygulama sonrasında verdiğinden, geniş çaplı ekimlerde ve doğrudan toprağa ekimlerde Sonbahar sonu ekim için idealdir.

Nasıl çimlendirilir ?

Tohum ekildikten sonra ortalama 4 hafta soğuk uygulama ister. Soğuk uygulama, tohumun nemli ve 5°C den düşük ısıda toprakta kalması anlamına gelir. Doğrudan dış mekânda sonbahar sonunda ekimini gerçekleştirmenizi öneririz. Daha önceden havalandırıp, gevşettiğiniz bahçe toprağını yetiştirme saksılarına ( saksı yetiştiriciliği için) doldurun. Bahçe ekimlerinde toprağı havalandırıp, tırmıkla düzleyin ve ekim öncesinde toprağın oturması için sulayın.

Bu şekilde hazırlanmış ekim alanı yüzeyine tohumları ekip, üzerlerini 3 - 5 mm elenmiş toprak ve torf karışımı ile örtün. Elinizle ya da geniş alan ekimlerinde silindir yardımıyla tohumların toprağa tutunmasını bastırarak sağlayın. Sonbahar ekimlerinde bitki rozet şeklinde kışı geçirecek baharda gelişim gösterecektir. Çimlenme, soğuk uygulama ertesi, 12 - 18°C de birkaç hafta içinde gözlenir.

Kapalı mekân ekimlerde soğuk uygulama nemli torf içine atılan tohumların 2 - 3 ay buzdolabının meyve sebze bölümünde bekletildikten sonra oda sıcaklığında ekilmesi ile gerçekleşir. Ancak çimlenme sonrası bitkiye serin 12 - 18°C bir alanda gelişim imkânı tanımak gerekir. Bu nedenle soğuk uygulama sonrasının yaz aylarına gelmemesi için ayarlama yapınız.

Güneşli ya da yarı gölge alan ekimlerine uygun olan bitki, her türlü toprakta sağlıklı gelişim gösterir. Kuraklığa dayanıklı olup, kışın donlardan etkilenmez. Yaz boyu çiçeklidir.

Bakımı ve diğer bilgiler

Bol güneş gören açıklık, hava akımı olan yerlerde yetiştirilir. Geçirgen süzek toprakta verimli, kalıcı çok yıllık bir bitkidir.

Nerede yetiştirilir ?

Bordür ve doğal peyzaj görüntülerinde diğer çiçekli bitkilerle ekimi yapılır. Derin ve rüzgar almayan korunaklı ve güneş gören alanlarda saksı yetiştiriciliği yapılabilir. Şifalı bitki yetiştiriciliğinde kullanılır.

Diğer

Satışta olan tüm tohumların çimlenme testi yapılmış ve taze olarak paketlenmiştir.   
                                                                Her alışveriş, derlediğimiz hediye tohumlar ilave edilmiş ve zarar görmeyecekleri şekilde paketlenmiş olarak adresinize kargolanır.
Satın aldığınız ürünlerin detaylı kargo bilgileri için lütfen *KARGO * sayfamızı ziyaret ediniz.
Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Eylül, Ekim, Kasım
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Kaya bahçesi, Kır bahçesi
Özelliği : Çok yıllık, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yaz kış yeşil, Şifalı, Az bakım ister
İklim ve konumu : Yarı gölge, Güneşli, Dona dayanıklı, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Yılın büyük kısmı
Çiçek rengi : Kırmızı
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı
şifalı
Tohumların bir kısmını buzdolabında soğuk uygulama yapmak için ayırdım ama viyole ektiklerim hemen çimlendi, gerek kalmadı :) Çok teşekkürler!
Orkide Coskun Susam | 07/09/2017
ekinezya
Hızlı kargo için teşekkür ederim. Aldığım ürünler küçük poşetler içinde ayrı ayrı poşetlenmiş ve nasıl ekim yapılacağını gösteren bilgi kartlarına zımbalanmış olarak gönderildi. güvenle alışveriş yapılabilecek bir site. Keyifli alışverişler
CEMİL YILMAZ | 21/04/2012
Şifalı kırmızı ekinezya tohumu echinacea purpurea immün otu Ekinezya tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik alısveriş internet sitesi zengardentr.com 953 F
Şifalı kırmızı ekinezya tohumu echinacea purpurea immün otu

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.