Şifalı alman papatyası tohumu elma kokulu german chamomile matricaria recutita

Dona dayanıklı, çok yıllık, kalıcı, 35 cm boylanan tıbbi ve şifalı özellikleri olan yoğun kokulu papatya...
FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
952 F

Alman papatyası tohumu

matricaria recutita - German Chamomile

Elma kokulu ve Şifalı
sadece 12-20 cm boylanır
bir pakette ort. 250 tohum

Dona dayanıklı, çok yıllık, kalıcı, 35 cm boylanan tıbbi ve şifalı özellikleri olan yoğun kokulu papatya...
Tohumdan üretilir. Geleneksel bitki, küçük papatya benzeri kokulu çiçekleri nedeni ile papatya olarak bilinir. Çok yıllık ve şifalı bit

kinin küçük papatya çiçekleri elma kokuludur ve ekildikten sadece 60 gün sonra ilk çiçeklerini verir.

Her kök 2-3 yıl yaşar ancak yine her sezon döktüğü tohumlardan çoğalmaya devam eder. Çayı yapılan, uyku bozukluklarına, sinir ve tansiyona iyi gelen şifalı cins papatya matricaria recutita budur. Kuvvetli bir antiseptik ve yeri doldurulamayacak bir doğal peyzaj bitkisidir.

Bizim ek ve unut dediğimiz bitkilerden biri olan Alman papatyası neredeyse tüm toprak türlerinde kolaylıkla gelişim gösteren, hobi bahçecilerinin ve şifalı bitki tarhlarında üretim yapanların da kolaylıkla hasat edebileceği, donlara dayanıklı eşsiz bir bitkidir.

Kullanımı: Müthiş antiseptik özellikleri nedeni ile ülser, peptik ülser, kalın bağırsak iltihabı tedavisinde, hazımsızlık, soğuk algınlığı, uykusuzluk, rahatlama ve mide problemlerinde yüzyıllardır bilinen hiçbir yan etkisi olmadan kullanılmaktadır.

Tohum ekimi

Sonbahar sonu ve Bahar aylarında tohumdan ekimi yapılır. Doğrudan toprağa ya da üretim saksılarına ekilir. Üretim saksılarında fideleyerek toprağa alınması tavsiye edilir.

Nasıl çimlendirilir ?

Çimlendirme için ön uygulama istemez. Hızlı ve kolay çimlenir.

Ortalama +20 C derece civarında, sürekli nemli torfta tohumlar hızla ve büyük bir yüzde ile kısa sürede çimlenir. Çimlendirme torfu çimlenme gerçekleşene dek nemli kalmalı asla çamur gibi ıslak olmamalıdır. Büyüklüklerine göre tohumlar ortalama kendi kalınlıklarının 3 katı torfla örtülmeli, ince ve toz tohumlar ise hiç örtülmeden torf yüzeyine ekilip, elle hafifçe bastırılmalıdır. Çimlenme gerçekleşir gerçekleşmez filizler serince aydınlık bir ortamda fidelenmelidir.

Bakımı ve diğer bilgiler

Bol güneş gören açıklık, hava akımı olan yerlerde yetiştirilir. Geçirgen süzek toprakta verimli, kalıcı çok yıllık bir bitkidir.

Nerede yetiştirilir ?

Bordür ve doğal peyzaj görüntülerinde diğer çiçekli bitkilerle ekimi yapılır. Şifalı bitki yetiştiriciliğinde kullanılır. Geleneksel bitki tohumları yoluyla yayılım gösterdiğinden bahçe ekimlerinde sınırlandırılmalıdır.

Diğer


Ekim zamanı : Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Kaya bahçesi, Yerörtücü, Kır bahçesi
Özelliği : Çok yıllık, Kokulu, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yayılıcı örtücü, Böcek uzaklaştıran, Şifalı, Az bakım ister
İklim ve konumu : Yarı gölge, Güneşli, Dona dayanıklı, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar, Yaz
Çiçek rengi : Beyaz
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı, Yerörtücü
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Şifalı alman papatyası tohumu elma kokulu german chamomile matricaria recutita Papatya tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online alışveriş sitesi www.zengardentr.com 952 F
Şifalı alman papatyası tohumu elma kokulu german chamomile matricaria recutita

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.