Sesbenya tohumu kırmızı salkım sesbania punicea scarlet wisteria

Sesbenya kırmızı-turuncu çiçekler açan bir süs çalısıdır. Yaklaşık 3,5 ila 5 metreye kadar boylanma gösterir. Genelde sulak ve yüksek nem oranlı alanlarda büyür. Sesbenya karşılıklı dizilmiş, sık dokulu, küçük, oval yapraklarıyla, parlak kırmızı çiçekler açar. Çiçekleri Yaz ve Sonbahar boyunca açmaya devam eder. Kışın yapraklarını döken çalının üzerindeki tohum keseleri rüzgarla birlikte çıngırak sesine benzeyen bir ses çıkardığından rattlebox yani türkçe karşılığı ile tıngırtı kutusu adı ile de
FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
951 BON

Sesbenya tohumu

sesbania punicea - scarlet wisteria
rattlebox

Sesbenya tohumu
kırmızı portakal çiçekler
tohumdan yetiştirildiği ilk yılında çiçeklenir
paketteki tohum adedi: 10 tohum

Sesbenya kırmızı-turuncu çiçekler açan bir süs çalısıdır. Yaklaşık 3,5 ila 5 metreye kadar boylanma gösterir. Genelde sulak ve yüksek nem oranlı alanlarda büyür. Sesbenya karşılıklı dizilmiş, sık dokulu, küçük, oval yapraklarıyla, parlak kırmızı çiçekler açar. Çiçekleri Yaz ve Sonbahar boyunca açmaya devam eder. Kışın yapraklarını döken çalının üzerindeki tohum keseleri rüzgarla birlikte çıngırak sesine benzeyen bir ses çıkardığından rattlebox yani türkçe karşılığı ile tıngırtı kutusu adı ile de anılır. Tohumdan kolayca üretilmektedir. Tam güneşli ortamları sever. Kelebekleri kendine çeker. Tohumdan yetiştirdiğiniz bitkiler ilk sezonda hızla gelişerek çiçeklenirler.

Tohum ekimi

Son donlar geçtikten sonra yani erken İlkbahar'da hazırladığınız çimlendirme torfunun üzerine tohumları ekiniz.

Nasıl çimlendirilir ?

Ortalama +20 C derece civarında, sürekli nemli torfta tohumlar hızla ve büyük bir yüzde ile kısa sürede çimlenir. Çimlendirme torfu, çimlenme gerçekleşene dek nemli kalmalı asla çamur gibi ıslak olmamalıdır. Büyüklüklerine göre tohumlar ortalama kendi kalınlıklarının 3 katı torf ile örtülmelidir. Çimlenene dek üretim saksınızı uygun ısı, nem ve ışıkta, havadar bir ortamda tutunuz.

Çimlenen tohumlar elle alınabilir duruma geldiği zaman yani yaklaşık 10-15 cm boya ulaştığında fideleri daha büyük saksılara alarak serince, aydınlık bir ortamda yetiştirebilirsiniz. Büyük saksılara aldığınız fideleri son donlar geçtikten sonra ise artık dış mekana, kalıcı yerlerine alabilirsiniz.

Bakımı ve diğer bilgiler

Nemli, geçirgen, besin maddelerince zengin topraklarda kolayca gelişir. Tam güneş ister.

Nerede yetiştirilir ?

Saksı, çiçek tarhı ve bahçe yetiştiriciliğine uygundur.

Diğer

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Sesbenya tohumu kırmızı salkım sesbania punicea scarlet wisteria Sesbenia punicea ağaç tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online alışveriş ile satın al 951 BON
Sesbenya tohumu kırmızı salkım sesbania punicea scarlet wisteria

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.