Selluka fidesi kokulu vigna caracalla Zülf-ü Aruz

Selluka belki de adından en çok söz ettiren kokulu çiçekler açan sarmaşıklardan biridir. İzmir sarmaşığı olarak bilinen bitki, yaz aylarında helezonlar şeklinde ve üzüm salkımı gibi salkımlar oluşturan müthiş kokulu çiçekleri ile tanınır. Önce krem rengi açan çiçekler günler içinde neredeyse gökkuşağı gibi rengarenk bir hale bürünür. Çiçekler portakal, vanilya, bergamot, limon çiçekleri gibi pek çok kokuyu kendine toplamış olup, yaz günlerinde insanı baştan çıkaran bu kokuları yaymaya devam eder
FIYAT
:
69,60 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 6,55 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
selluka X fide
Kategori
Kokulu selluka fidesi Zülf-ü Aruz
dikildiği sezon içinde çiçeklenir
vigna caracalla
gönderilecek ürün
1 adet mini fide
fidesi fidanı

Selluka belki de adından en çok söz ettiren kokulu çiçekler açan sarmaşıklardan biridir. İzmir sarmaşığı olarak bilinen bitki, yaz aylarında helezonlar şeklinde ve üzüm salkımı gibi salkımlar oluşturan müthiş kokulu çiçekleri ile tanınır. Önce krem rengi açan çiçekler günler içinde neredeyse gökkuşağı gibi rengarenk bir hale bürünür. Çiçekler portakal, vanilya, bergamot, limon çiçekleri gibi pek çok kokuyu kendine toplamış olup, yaz günlerinde insanı baştan çıkaran bu kokuları yaymaya devam ederler.

Satışta olan fideler, diğer tüm sellukalar gibi toprağın ısınması ile büyümeye başlayacaklarından dikimden sonra bitkinin don görmemesi önemlidir. Genelde ilk yıl Haziran ayı ile tırmanışa geçen büyüme sezon bitmeden bitkinin 6 metre boya ve dalları ile 2-3 metre yayılmasına dek devam eder. İlk sezon yaz sonuna doğru açan çiçekler, takip eden yıl yaz başında belirir. Bol çiçek için püf noktası; bitkinin yeterli yüksekliğe ulaştığında dallanabilmesi için baş sürgününü kopartmaktır. Sürgün ucu kopunca bitki daha fazla uzayabilmek için hazırda beklettiği gövde sürgünlerinden dallanmaya başlar ki bu dallar çiçeklerle bezenecek olan dallardır.

Dikim Yeri: Güneşli, yarı gölge - Her sarmaşıkta olduğu gibi kök kısmı öğle güneşi almamalı ancak bitki uzayarak güneşe erişecek şekilde konumlandırılmalıdır. Güneşe erişen dallarda çiçeklenme olur.
Önerilen: Saksı ve çit boylarında, pergolelerde rahatlıkla yetişir.
Toprak: Her türlü toprakta yetişebilir. Ancak toprak geçirgen, verimli ve hafif kumlu ise gelişimi daha güzel olur.
Büyüme Hızı: Çok hızlı
Çiçeklenme Dönemi: Yaz başı ya da yaz ortasından itibaren
Bitkinin Maks. Eni: 3 m
Bitkinin Maks. Boyu: 6 m
Dona Dayanıklılık: Donlara karşı dayanıklı değildir. Bitki yaş aldıkça dayanıklılık artar.
İklim Kuşağı: 8-10
Ömrü: Çok yıllık - ortalama 15-20 yıl arası yaşar.
Bakım: Sıcak aylarda sulama yapın. Asla aşırı sulama yapmayın. Bitkinin yumru kökü aşırı sulamadan olumsuz etkilenir. Kış aylarında sulama azaltılmalı kök mutlaka dondan korunmalıdır. Tüm üst gövde dondan etkilenmiş olsada eğer kök korunmuşsa her yıl yeniden büyük bir hızla sürecektir.
Güvenilir Firma
Hızlı kargo yapıldı. Fideler gayet sağlıklı, güvenle alabilirsiniz. Teşekkürler Zengarden.
Hakan ÖZTÜRKER | 07/07/2020
Selluka fidesi kokulu vigna caracalla Zülf-ü Aruz Selluka çiçeği online sipariş ile saksıda yetişmiş kapıya teslim zengardentr.com selluka X fide
Selluka fidesi kokulu vigna caracalla Zülf-ü Aruz

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.