Şeker otu fidesi stevia rebaudiana ithal

FIYAT
:
49,38 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 4,65 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
stevia-1
Seçenekler
Seçenekler
Şeker otu stevia fidesi
ithal
stevia rebaudiana - sweety
gönderilecek ürün
seçeneklerden seçiniz
fidesi fidanı

Güney Amerika'ya özgü, ülkemizde ılıman bölgelerde yıl boyu dış mekanda diğer bölgelerimizde ise kış aylarında aydınlık iç mekanda yetiştirilebilen, yaprakları şekerden 400 kat daha tatlı olan bitkidir.

Ülkemizde şeker otu olarak bilinen stevia, şekerden daha tatlı ancak sıfır "0" kaloridir. Bu nedenle diyetlerde sıkça kullanılır. Japonya da sofralık şekerin yüzde 70 i artık steviadan üretilmekte olup, şeker hastalarının tatlandırıcı olarak kullanabileceği doğal bir alternatiftir.

Stevia, şeker otunu kullanmak çok kolaydır. Arsız bir bitki olup hızlı gelişir. Şeker tadındaki yapraklarını çiğ olarak tattığınızda şekerden çok daha yüksek oranda tatlı olduklarından ağzınıza acı tatlı bir tat gelecektir. Ancak bu halleriyle dahi taze bir yaprağını çayınıza katabilir ve şeker kullanmadan lezzetlenen çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Ancak gerçek tadını kurutunca alacaksınız. Taze yaprakları toplayın ve havadar, alttan ve üstten hava akımı olan örneğin bir elek üzerinde kurumaya bırakın. Kısa sürede kuruyacaklardır. Kurumuş yaprakları ezerek toz haline getirebilir ya da değirmenden geçirebilirsiniz. Bu şekilde tam kurumuş yaprakları cam kavanoz içinde uzun süre saklayabilirsiniz.

Şeker otu ile kek, börek ve tatlılar yapmanıza hiçbir engel yoktur. Eliniz şeker yerine kullanacağınız ölçülere bir zaman sonra alışacak olsa da internet üzerinde şeker otu ile mutfakta -0- sıfır kalorili diyet tatlılar yapmanız için pek çok tarif bulabilirsiniz.

Zengarden da satışımızda olan Stevia şeker otu fideleri ithal olup, en yüksek şeker seviyesi olan ve mutfakta kullanıp, saksı ve arka bahçede rahat yetiştirebileceğiniz varyetelerden seçilmiştir.

Üretim amaçlı toplu fide siparişleri için lütfen iletişim formunu kullanarak bize e-mail gönderiniz.

Dikim Yeri: Güneşli ve yarı gölge
Önerilen: Saksı, bahçe ve tarla yetiştiriciliğine uygun.
Toprak: Bahçe toprağında sıkıntısız gelişim gösterir.
Büyüme Hızı: Çok hızlı
Çiçeklenme Dönemi: Yaz
Bitkinin Maks. Eni: 60 cm
Bitkinin Maks. Boyu: 60 cm
Dona Dayanıklılık: Donlara dayanıksız ( Kökler korunğu takdirde en fazla -10 dereceye dayanabilir)
İklim Kuşağı: 8-11
Ömrü: Çok yıllık
Bakım: Stevia pek çok toprak türünü tolere edebilir. Genel olrak geçirgen, milli topraktan hoşlanır. İyi yanmış çiftlik gübresi ve organik maddeyi artıran karışımlardan hoşlanır.

Doğada Ph seviyesi 4-5 olmasına rağmen Ph seviyesi 7 olduğunda coşar.

Toprağın nemli kalmasını isteyen bitki hafta da duruma göre 1 ya da 2 kez sulanmalıdır.

Ticari gübrelemelerde nitrojen seviyesi düşük gübreleri tercih ediniz. Yüksek nitrojen yaprak tatlılığını azaltacaktır.

Fide dikiminden 4 hafta sonra tepe sürgününü kesip dallanmasını sağlayınız.

Böcek ilacı insektisit kullanmanıza gerek yoktur. Stevia yaprakları böcekleri çeken glikozu içermediğinden zararlıların en son uğrayacağı bitkilerden biridir.

** Piyasada satışta bulunan pek çok sıvı veya katı gübrede dolgu maddesi olarak bitkiyi hızlı çoşturduğundan dolayı melas şurubu kullanılmaktadır. Melas şeker fabrikalarında şeker pancarı ve şeker kamışı üretiminde fabrikasyon kademesinde şekerin fabrikasyona geri alınamayan son şurubudur. Şekerli gübreler yaprağa yürüdüklerinde, zararlı böcekler bitkilere saldırmakta ve böcek ilacı kullanımı ve ihtiyacı artmaktadır.
hizli guvenli
Hizli ve guvenli sekilde bitkiler geldi.herkese oneririm.
m... u... | 11/05/2015
Almanizi tavsiye ederim.
Kasim sonu siparis verdim. Gelince kapali balkonda saksi icine ektim. 2 ay gecti ve bitki problemsiz buyuyor. Bir yapragini tad icin denedim , seker orani yazildigi gibi yuksek.
Ramazan Usta | 31/01/2015
Şeker otu fidesi stevia rebaudiana ithal şeker otu stevia fide, yetişmiş, saksıda sipariş edebileceğiniz online satış sitesi www.zenfide.com stevia-1
Şeker otu fidesi stevia rebaudiana ithal

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.