Sarkan dahlberg papatya tohumu thymophylla tenuiloba

FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!

Dahlberg papatyası tohumu

thymophylla tenuiloba

fidanlıklarda fidesini bulamazsınız
aylarca çiçek açar
donlara dayanıklı sarkan ve yayılan sarı papatya
yaprakları aromatik turunç kokulu
paketteki tohum adedi:  ort. 120  tohum

Boşuna bakmayın çünkü fidanlıklarda rastlamak neredeyse imkansızdır. Bu nedenle tohumdan yetiştirmek dışında pek te çare kalmayan bitkilerden biridir. Dahlberg sarı papatya sarkar, yayılır ve aylarca bahçenize saksılarınıza renk katar.

Çiçekler 2-3 cm çapında papatya benzeridir. Eğrelti otlarınızı anımsatan zarif yaprakları koyu yeşildir ve iyi dallanan sürgünleri süslerler. Avucunuza alıp biraz sürttüğünüzde harika bir limon ve turunç kokusu yayan aromatik yapraklar bitkiye daha da bir güzellik katar.

Bu harika mevsimlik, bahar aylarında başladığı çiçeklenmesini ilk donlara dek devam ettirir. Sonra mı? Sonrasında cömertçe ekili olduğu tarhlara serptiği tohumları sayesinde her sezon yeniden ve daha da çoşkulu bir şekilde geri gelir.

Çiçeklenme dönemi:  Bahar yaz ve sonbahar

Hiç bir ön uygulama istemez. Erken bahar aylarından Haziran sonuna dek ekebilirsiniz.

Nasıl çimlendirilir ?

Çimlendirme için ön uygulama istemez. Hızlı ve kolay çimlenir.

Üretim saksılarına, nemli çimlendirme torfu doldurup tohumları yüzeye ekin. Tohumların üstüne ortalama 2-3 mm kalınlıkta elenmiş torf serperek kapak toprağı yapın. Sulayın ve elinizle hafifçe tohumların toprağa tutunması için basırın.

Üretim saksısı nemini kaybetmemesi için şeffaf bir plastikle üstünü kapatabilirsiniz. 20-25 derecede tohumlar ortalama 14-30 günde çimlenir ve filiz başları topraktan gözükür. Çimlenme gerçekleşir gerçekleşmez saksıyı poşetten açarak havalandırın.

İlk gerçek yapraklarını verip, filizler elle tutulabilir boya geldiklerinde doğrudan kalıcı yerlerine ( eğer son don tehlikeside geçmiş ve toprak ısınmışsa ) yada daha geniş 9 cm çaplı saksılara , topraktan dikkatlice çıkartarak alınır. Bu şekilde aydınlık bol ışık alan bir yerde bitkileri fideleyin.

Bunun haricinde doğrudan çiçeklenmesini istediğiniz toprağa da ekim yapabilirsiniz. Ancak önceden toprak yani ot ve tohumlardan arıdırılmalıdır. Aksi halde çimlenecek yabani otlar gerçek bitkinin çimlenip gelişmesini engelleyecektir. Aynı şekilde sizinde hangi filizin doğru filiz olduğunu bulmanızı zorlaştıracaktır.

Bakımı ve diğer bilgiler

Geçirgen havalandırılmış bahçe toprağında sağlıklı gelişim gösterir. Güneşli, açık alanda güzel çiçeklenir. Drenajı yüksek  toprak ister.

Nerede yetiştirilir ?

Bahçede ve açık alanda yetiştirilmeye uygundur. Bahçede çiçek tarhlarında, bordürlerde, ve yer örtücü olarak kullanılabilir. Kaya aralarını güzel doldurur. Saksılarda da aynı yüksek performansla gelişir, askı ve sepet saksılarda ise saksıyı doldurup kenarlarından taşma yapar. Çiçeklendirmeyi artırmak için mutlaka gübre kategorimizi ziyaret ediniz.

 

Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Eylül, Ekim, Kasım
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Kaya bahçesi, Yerörtücü, Kır bahçesi
Özelliği : Mevsimlik, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Sarkan, Yayılıcı örtücü, Az bakım ister
İklim ve konumu : Yarı gölge, Güneşli, Dona dayanıklı, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Yılın büyük kısmı
Çiçek rengi : Sarı, Kırmızı
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı, Yerörtücü
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Sarkan dahlberg papatya tohumu thymophylla tenuiloba Dahlberg papatyası tohumu satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik alısveriş internet sitesi zengardentr.com 1141 F
Sarkan dahlberg papatya tohumu thymophylla tenuiloba

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.