Sarkan aubrieta tohumu mor çiçekli obrezya tohumu

Aubrieta baharda çiçeklenmeye başlayan yayılıcı ve sarkan yer örtücülerden biridir. Kaya bahçelerinde, sarkmasına izin vereceğiniz yükseltilerde ya da dip örtü olarak ağaç ve çalılıkların altlarında mükemmel sonuçlar yakalayabileceğiniz bir bitkidir. Halı gibi yayılıcı özelliği ile bahçenizde bir renk cümbüşü yaratacaktır. Karışık renklerden derlenen tohumları seçebileceğiniz gibi, ayrı ayrı renkleri bir arada ekerek, bahçede düzenleme yapabilirsiniz.
FIYAT
:
59,26 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 5,58 TL den başlayan taksitlerle!!
Sarkan mor aubrieta tohumu
yayılıcı ve sarkan
obrezya
hızlı saran tür
gönderilecek ürün
paketteki tohum adedi: ort. 100 tohum
fidesi fidanı

 
 
 
 
 
 
Aubrieta baharda çiçeklenmeye başlayan yayılıcı ve sarkan yer örtücülerden biridir. Kaya bahçelerinde, sarkmasına izin vereceğiniz yükseltilerde ya da dip örtü olarak ağaç ve çalılıkların altlarında mükemmel sonuçlar yakalayabileceğiniz bir bitkidir. Halı gibi yayılıcı özelliği ile bahçenizde bir renk cümbüşü yaratacaktır. Karışık renklerden derlenen tohumları seçebileceğiniz gibi, ayrı ayrı renkleri bir arada ekerek, bahçede düzenleme yapabilirsiniz. Aubrieta kesinlikle sizi tahmininizden çok daha fazla mutlu edecek, çiçeklenme döneminde yetiştirmekten mutluluk duyacağınız, ilgi odağı bir bitki olacaktır.

Satışlarımızda Cascade – Sarkan Cinsler - Royal Serisi – Daha Büyük Çiçeklenen Cinsler- ve Leylak rengi Hendersonii türü ile Gül rengi açan Leichtlinii türlerini bulabilirsiniz. Tüm türler, hem ayrı ayrı renklerine göre paketlenmiş, hem de ekonomik karışım paketleri olarak satışa sunulmuştur. Sarkan türler, ayrı köşelerde ya da geniş saksılarda, tek renk seçerek yapılacak düzenlemelerle, daha etkileyici olmaktadır.

Aubrieta'nın tohumdan yetiştirilmesi oldukça kolaydır. Bitki erişkin boyda yerden sadece 10 cm yükseldiğinden derli toplu, halı gibi bir görüntü sergiler. Yaz kış yeşil bitki, Türkiye iklimine uygun olup -23 dereceye kadar soğuğa dayanabilen, dayanıklı bir türdür. Bahar boyunca istisnasız her bir noktasından çiçeklenen bitki görsel olarak rakipsizdir.
Aubrieta, bahçe kenarlarında, bordürlerde, köklerinin tutunmasına imkan verecek olan düz duvar girintilerinde, kaya bahçelerinde, ağaç altlarında ve saksıda yetiştirmeye uygundur. Serin yerleri tercih etmesine rağmen ülke genelinde yetiştirilebilir.
 
Önerilen: Çiçek tarhları, bahçe kenarları ve bordürlere uygundur.
Ekim: İki ekim dönemi vardır. Erken çiçeklenme için Eylül Ekim, Geç çiçeklenme için Şubat’tan Haziran ortasına kadar geniş bir sürede ekilebilir. Sonbahar ekimlerinde ilk yıl yaz boyunca çiçeklenecektir.
Çimlenme:
Sonbahar ekimi: Hazırladığınız nemli çimlendirme toprağının yüzeyine tohumları ekin. Işıkla çimlenen tohumun üstünü örtmeyin. Nemini koruması için toprağın üstüne az miktarda vermikülit serpebilirsiniz. İnce bir tabaka oluşturmaya özen gösterin. Ekim saksısının üstünü şeffaf bir plastik ya da cam ile kapatarak nemi hapsedin. 18-20°C de 2-3 haftada çimlenirler. İlk tohum çimlenir çimlenmez, üretim saksının üstünü açın ve diğerlerinin de çimlenmesi için bekleyin. Yeterli sayıda çimlenme olduğunda, saksıları daha serin bir yere taşıyın. Don görmeyen ortalama 10-15°C arası, bol ışık alan bir alan idealdir. Isıtmadığınız kapalı balkonunuz ya da dış mekanda ışık alan, kapalı sera ortamı kullanılabilecek alanlardır.

Küçük fideler yeterli büyüklüğe ulaştıklarında, 7 cm lik daha geniş saksılara alarak şaşırtın. Bu aşamaları atlamadan yapmanız, sağlıklı ve bol çiçek açan bitkiler yetiştirmenizi sağlar.

7 cm lik saksıları bitkiler doldurduklarında baharla birlikte kalıcı yerlerine gruplar halinde dikin. Bol güneş alan geçirgenliği yüksek topraklarda, hızla yayılarak büyürler.

Doğrudan ekim
: Baharda hazırladığınız çiçek tarhına tohumları doğrudan yüzeye ekin. Toprağı bu süreçte nemli tutun, tohumların akmasına izin vermemek için önlem alın. Daha gür ve sağlıklı gelişim için zayıf olan filizleri elle ayıklayın.
Bakım: Çiçekleri geçtikten sonra, yeni sürgünlerle daha güçlü büyümeleri için budayın.
Sonbaharda budama yapmayın. Kışın donlardan etkilenen kuruyan kısımlarını bahar başında temizleyin. Toprak drenajı düşük ve yaz ayları çok sıcak oluyorsa ömrü azdır. Toprak drenajını artırın, yazları çok sıcak geçen bölgelerde, daha serin öğle güneşini almayacak yerlere ekim yapmayı tercih edin.
Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Eylül, Ekim, Kasım
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Kaya bahçesi, Yerörtücü, Kır bahçesi
Özelliği : Çok yıllık, Hızlı kapatan, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yaz kış yeşil, Sarkan, Yayılıcı örtücü, Az bakım ister
İklim ve konumu : Yarı gölge, Güneşli, Dona yarı dayanıklı, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar, Yaz, Sonbahar
Çiçek rengi : Mor
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı, Yerörtücü
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Sarkan aubrieta tohumu mor çiçekli obrezya tohumu Aubrieta tohumu ve yer örtücü bitki tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik alısveriş internet sitesi zengardentr.com 1344 F
Sarkan aubrieta tohumu mor çiçekli obrezya tohumu

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.