Sarı istiridye kabak tohumu Atalık yaz kabağı çalı tipi

Sarı Atalık Kızılderili yaz kabak tohumu. İstiridye tip geleneksel taze kabak, hasat patlaması yapacak kadar bereketlidir. Üstelik sadece lezzetli değil aynı zamanda uzun süre dayanması ile de ünlüdür.Anavatanı Kuzey Amerika olan ve Kızılderililer tarafından ilk üretimi yapılan geleneksel yaz kabağıdır. Tıpkı, pazardan alınan yeşil kabak gibi, kızartması, yemeği, dolması yapılabilir. İlk kez 1591 yılında Avrupa'ya getirilen İstiridye kabağı o günden bu güne, en lezzetli ve en fazla ürün...
FIYAT
:
76,05 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 7,16 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
222 GRD
Sarı istiridye kabak tohumu
Çalı tipi
cucurbita pepo
yellow scallop summer squash
gönderilecek ürün
paketteki tohum adedi: 10 tohum
fidesi fidanı

Sarı Atalık Kızılderili yaz kabak tohumu. İstiridye tip geleneksel taze kabak, hasat patlaması yapacak kadar bereketlidir. Üstelik sadece lezzetli değil aynı zamanda uzun süre dayanması ile de ünlüdür.Anavatanı Kuzey Amerika olan ve Kızılderililer tarafından ilk üretimi yapılan geleneksel yaz kabağıdır. Tıpkı, pazardan alınan yeşil kabak gibi, kızartması, yemeği, dolması yapılabilir. İlk kez 1591 yılında Avrupa'ya getirilen İstiridye kabağı o günden bu güne, en lezzetli ve en fazla ürün veren kabak türlerinden biri olagelmiştir.
 
Dikim Yeri: Bahçe yetiştiriciliğine uygun.
Ekim: Kabak dikiminden önce toprağınızı hazırlayın. Kabak, gübresi bol, nem tutumu yüksek kaliteli bahçe toprağı sever. Yetiştirme öncesi ve ilk meyve tutumundan sonraki dönemde de toprağının havalandırılmasını ve gübrelenmesini ister. Yavaş yarayışlı Kompost hayvan gübresi, peletli gübreler ve organik gübrelerle desteklenen toprakta yetişen kabak bol hasat verir.
Tohumlar iç mekânda Nisan ayından itibaren, dış mekânda ise son donlardan sonra toprak ısınmaya başlayınca ekilir. İç mekânda erken fidelenen tohumlar, erken hasat almanızı sağlar. Kabak Haziran ayından başlayarak, ilk donlara kadar sürekli meyve verir.
Çimlenme: Kaliteli, nemli, havalandırılmış ekim toprağına tohumları 1 cm derine ekin. Sulayın. 24°C de tohumlar 6-10 günde hızla filizlenir. İç mekânda elle alınabilir duruma gelen filizler daha geniş saksılara alınarak dış mekâna dikilene kadar fidelenmelidir. Dış mekânda filizler, her yöne 60 cm aralık kalacak şeklide, fide olduklarında taşınarak şaşırtma işlemi yapılır. Düzenli sulanan bitki, meyve vermeye başladığında gübreleme yapılmalıdır. Bundan sonra 14 günde bir sıvı gübre verilebilir.
Bakım: Meyve verimini takiben düzenli hasat yapın. Meyve boyu istediğiniz boya geldikçe toplamanız önerilir. Meyvenin aşırı büyümesine izin vermeniz ve tohuma bırakmanız, hasadı sonlandırır ve kabaktan verim almanız aksar. Sabah erken saatlerde çiçeklerini toplayabilirsiniz. Sulamayı gece saat 10 sularında ya da sabah erkenden yapmanız, daha sağlıklı gelişimine imkan sağlar.
Diğer: Bitki Atalık tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyveden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız.
Çok verimli ve güzel
Tohumlar kolayca çimlendi. Bitki çok büyük yer kaplıyor. Sayısız çiçek açıyor. Kabaklar göz alıcı ve çok lezzetli. Fırında, tencere yemeği olarak ya da çorba yapımında kullanılabilir.
BENGU KIRKIZ ERGUVEN | 05/01/2024
Sarı istiridye kabak tohumu Atalık yaz kabağı çalı tipi Kabak tohum çeşitleri satışı, dikim, ekim, bakım, üretim bilgisi uygun fiyat, hızlı kargo, kapıya teslim Türkiyenin en büyük lider fidanlığı Zengarden 222 GRD
Sarı istiridye kabak tohumu Atalık yaz kabağı çalı tipi

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.