Santolina rosemarinifolia tohumu iri çiçekli yaz kış yeşil

Santolina rosemarinifolia her dem yeşil, çok yıllık bir süs bitkisidir. Yeşil renkli yumuşak yaprakları görünütüsüyle ibreli bitkileri andırır. Yaprakları kokuludur ve etrafa aromatik bir koku yayar. Bahar aylarından başlayarak sonbahara kadar çiçekleri açar. Çiçeklerin sürekli bitkiyi süslemesi için çiçekleri geçtikçe hem form vermek hem de yeni den çiçek almak için kuruyan çiçek başlarının yaklaşık 10 cm altından tüm bitkiyi budayın. Çiçekleri altın sarısı renktedir ve çiçeklerinin düğmeye and
FIYAT
:
49,38 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 4,65 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
1279 F

Santolina rosemarinifolia tohumu

santolina rosemarinifolia - lavander cotton

çalı formunda kompakt bitki
kürsel form alan ve çiçeklenen yaz kış yeşil
paketteki tohum adedi: +50 tohum

Santolina rosemarinifolia her dem yeşil, çok yıllık bir süs bitkisidir. Yeşil renkli yumuşak yaprakları görünütüsüyle ibreli bitkileri andırır. Yaprakları kokuludur ve etrafa aromatik bir koku yayar. Bahar aylarından başlayarak sonbahara kadar çiçekleri açar. Çiçeklerin sürekli bitkiyi süslemesi için çiçekleri geçtikçe hem form vermek hem de yeni den çiçek almak için kuruyan çiçek başlarının yaklaşık 10 cm altından tüm bitkiyi budayın. Çiçekleri altın sarısı renktedir ve çiçeklerinin düğmeye andıran bir yapısı vardır. Hava sıcaklığının düşük olduğu yerlerde zarar uğrayabilir bu da uzun süreli dona karşı dayanıksız olduğunu gösterir. Bahar aylarında yapacağınız budama santolinanın kendini daha da güçlü yapılı olmasını sağlayacaktır. Çok hızlı büyür ve kolayca etrafına yayılır. Santolina güneşi çok sever yarı gölge bile onun için yetersiz kalır. Santolina kışın daha az su ister yazın ise haftada bir sulanmak ister ve haftada bir suladığınızda daha fazla çiçek açtığını göreceksiniz.

Dikim yeri :   Tam güneş

Önerilen: Çiçek tarhları, kaya bahçeleri, geniş saksılar, mezarlıklar, bordürler, küçük ya da geniş bahçe yetiştiriciliğine uygun.

Toprak :  Toprak ayırt etmez.

Büyüme hızı :   Hızlı

Çiçeklenme dönemi : Bahar

Dona dayanıklılık : Donlara karşı hassas

İklim kuşağı :  6-9

Ömrü :  Çok yıllık

Tohum ekimi

Ön uygulama istemeden ekilebilir.  +20 derecede ortalama 14-21 günde çimlenir.

Nasıl çimlendirilir ?

Çimlendirme için ön uygulama istemez. Hızlı ve kolay çimlenir. 

Geçirgenliği yüksek, steril içinde yabancı tohum barındırmayan ekim toprağını havalandırarak, üretim saksılarına doldurun. Ekim toprağını sulayarak 15 dakika suyun süzülmesini bekleyin. Tohumları yüzeye serperek ekin. Üzerlerine ince bir tabaka, en fazla 1-2mm elenmiş torf yada elenmiş ince vermikülit serpiniz. Asla kalın bir tabaka örtmeyin çünkü tohumlar çimlenmek için gün ışığı görmek isterler. Çimlenme gerçekleşene kadar toprak nemli kalmalıdır. 20-22°C de 3-4 hafta arasında aydınlık ortamda çimlenme gerçekleşir.

Çimlenmeden sonra toprak yüzeyine çıkan genç filizler ani ısı değişikliklerine ve mantar hastalıklarına karşı hassastır. Yapmanız gereken daha sıcak bir yere almanız ve hava akımının olduğu temiz bir alana taşımanızdır. Gerekirse spreyle mantar ilacı tatbik edilebilir. Sulamayı azaltarak ve 2 haftada bir normalin 4 katı seyreltilmiş sıvı gübre takviyesi ile filizleri geliştirip kabında fideleyin.

Fideleri, kökler zedelenmeden, daha geniş saksılara ya da bahçede çiçek tarhlarına taşıyarak, elle tutulabilir gelişkinliğe ulaştıklarında  şaşırtın. Her fide arası 10-20 cm mesafe bırakırsanız gelişimleri hızlanacaktır.

Bakımı ve diğer bilgiler

Bakımı oldukça kolay ve zahmetsiz bir bitkidir. Güneşi çok sever. Dikim yapılacak alan tam güneş almalıdır. Santolina toprak ayırt etmez her toprağa uyum sağlar. Bahar aylarında yapılacak budama santolinanın daha gürleşmesi ve çiçek açmasını sağlayacaktır. Kışın fazla sulamayın, yazın ise haftada bir sulayın suyu az seven bitki olduğu için ne kadar az sularsanız o kadar fazla çiçek açtığını göreceksiniz.

Nerede yetiştirilir ?

Saksı yetiştiriciliğine uygun, bahçe ve tarhlar, bordürler de rahatlıkla kullanılabilir.

Ek bilgiler

Santolina lavantalar, biberiyelerle birlikte dikilebilen onlara kardeş bir bitkidir. Bu türlerin yaprak renklerine göre dizilimini yaparak yaz kış renkli bir bahçe oluşturabilirsiniz.

Ekim zamanı : Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Kaya bahçesi, Kır bahçesi
Özelliği : Çok yıllık, Kokulu, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yaz kış yeşil, Az bakım ister
İklim ve konumu : Güneşli, Dona yarı dayanıklı, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar, Yaz
Çiçek rengi : Sarı
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı, Çit bitkisi, Çiçekli süs çalısı
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Santolina rosemarinifolia tohumu iri çiçekli yaz kış yeşil Çiçekli çalı santolina tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik alısveriş internet sitesi zengardentr.com 1279 F
Santolina rosemarinifolia tohumu iri çiçekli yaz kış yeşil

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.