SET 1 küpeli çiçeği fidesi 3 adet XXL büyük katmerli çiçekli

Tam sarkan ve saksı kenarlarından salkım salkım çiçeklerle taşan varyetelerinin yanı sıra, dikine boylanan türleri ve hatta doğrudan bahçeye dikebileceğiniz ve çalı formunda gelişe
FIYAT
:
121,81 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 11,47 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
küpe-set XXL 3 adet
XXL çiçekli 3'lü sarkan küpeli çiçeği fidesi seti
sarkan XXL katlı çiçekli
fuchsia X hybrida
gönderilecek ürün
3 adet mini fide
fidesi fidanı

Küpe çiçekleri ya da küpeli çiçekleri en güzel saksı bitkilerinden biridir. Sayısız çeşidi, renk renk çiçekleri vardır. Bir kaç genel kurala uyulup, bakımını bir kez öğrendiniz mi çok kolay yetiştirilen ve çiçeklendirilen bitkilerden de biridir. Tam sarkan ve saksı kenarlarından salkım salkım çiçeklerle taşan varyetelerinin yanı sıra, dikine boylanan türleri ve hatta doğrudan bahçeye dikebileceğiniz ve çalı formunda gelişen çeşitleri de mevcuttur.

Yetiştirme:

Sezon boyunca düzenli sulayın. Kıyı şeridi ve yaz aylarında aşırı sıcak bölgelerimizde bitki gölgeye alınmalı, yazın esen sıcak rüzgarlardan korunmalıdır. Kış aylarına girerken dip kök kısmına ağaç kabuklarından malçlama yapın ve kökleri donlardan koruyun. Donların geçmesine yakın baharda derin budama yapın ve çiçeklenip dallanmasını teşvik edin.

Yazı sıcak geçen bölgelerde bitki serin ve öğle güneşi almayacağı bir yere yerleştirilmeli susuz bırakılmamalıdır. Tüm bölgelerde güneş yakıcılığını kaybettiği dönemler olan bahar, sonbahar ve kış aylarında ise bitki bol bol ışık alabileceği aydınlık bir yere taşınmalıdır. Küpe çiçekleri soğuktan etkilenmezler. Hatta kış aylarını ısıtmasız, don görmeyen aydınlık bir alanda geçiren yetişkin küpeler baharda çok daha güzel ve iri çiçeklenirler.
 
Dikim Yeri: Yaz aylarında yarı gölge, bahar ve kış aylarında güneşli
Önerilen: Saksı ve çiçek tarhları
Toprak: Geçirgen sus tutumu yüksek bahçe toprağı ve ya toprak katkılı torf
Büyüme Hızı: Hızlı
Çiçeklenme Dönemi: İlk bahar ve Sonbahar aylarında yoğun olmak üzere sezon boyu
Bitkinin Maks. Eni: 45
Bitkinin Maks. Boyu: 30
Dona Dayanıklılık: Dayanıklı
İklim Kuşağı: 6-9
Ömrü: Çok yıllık
Dikim: Zengarden'dan aldığınız fideler elinize ulaşır ulaşmaz dikimini gerçekleştirebilirsiniz. Dikim toprağında, gelen fidenin topraklı kısmıyla aynı derinlikte ve genişlikte bir delik açın ve fideyi içine hafifçe bastırarak oturtun. Fidenin kökleri eğer toprağı spiral şeklinde sarmışsa, dikimden önce elinizle kökleri açarak dikimini gerçekleştirin. Kökler olabildiğince toprağa dik girmelidir.
Bu dikimden hemen sonra mutlaka toprağı derinlemesine, bol ve temiz suyla sulayın. Bu sayede toprak kök çevresine oturur ve hava boşluğu kalmaz. Bu sulamaya can suyu denir ve dikim toprağı çamur gibi ıslak bile olsa yapılmalı, asla atlanmamalıdır.
Bu aşamadan sonra dengeli bir gübre ile her 14 günde bir fideleri beslemek gelişimi sağlar. Çoğu saksı toprağında besin bulunmaz ya da yeterli değildir. Bitkilerde canlıdır ve gelişim için besine ihtiyaç duyar.
Bakım: Bitkinin kendini göstermesi için dallanması ve her dalda da çiçeklenmesi gerekir. Bu nedenle özellikle süs bitkilerini olabildiğince erken sipariş verin. Bu sayede bahara ve yaza dek gelişmek için fırsat bulurlar.
Bitkinin dallanması için fide dikiminden ortalama 14 gün sonra tüm sürgün uçlarını tırnağınız ya da keskin bir bahçe makası yardımıyla budayınız. Bu işlemi yaptıktan 21-30 gün sonra bu kez yeni süren diğer tüm sürgün uçlarını ayn şekilde budayarak bir kez daha yapabilirsiniz. Bu şekilde bitkinizi baharda ve yaz aylarında çiçeklenmesi için hazırlamış olursunuz.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
SET 1 küpeli çiçeği fidesi 3 adet XXL büyük katmerli çiçekli Küpeli çiçeği fidesi çeşitleri satışı, fuchsia dikim, ekim, bakım, üretim bilgileri burada. Tıkla, en güzel çiçek fideleri kapına gelsin. küpe-set XXL 3 adet
SET 1 küpeli çiçeği fidesi 3 adet XXL büyük katmerli çiçekli

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.