Pembe diascia tohumu sarkan çiçek

Küçük ama sayılamayacak kadar çoktur. Bir arada nadide bitkinin sürgünlerini süslerler. Bahar aylarında başlayan çiçeklenme yaz ortası sıcaklarda düşer. Sonbaharda havaların serinlemesi ile donlara kadar çiçeklenme tekrar başlar. Donlardan korumalı ortamda bitki kışlayabilir.
FIYAT
:
49,38 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 4,65 TL den başlayan taksitlerle!!
Pembe diascia tohumu
kaşık çiçeği
sezon boyu çiçekli
diascia
gönderilecek ürün
bir pakette 25 tohum
fidesi fidanı

Küçük ama sayılamayacak kadar çoktur. Bir arada nadide bitkinin sürgünlerini süslerler. Bahar aylarında başlayan çiçeklenme yaz ortası sıcaklarda düşer. Sonbaharda havaların serinlemesi ile donlara kadar çiçeklenme tekrar başlar. Donlardan korumalı ortamda bitki kışlayabilir.

Güney Afrika kökenli genelde sezonluk yetiştirilmesine rağmen kışın korunduğunda çok yıllık olan, ekildiği saksıdan sarkan dalları üzerinde sezon boyu çiçekler açan bir bitkidir, Diascia. Oval şekilli yeşil yaprakları ve nadide çiçeklerinin kaşığa benzer şekilleri nedeni ile Kaşık çiçeği olarak da bilinir.

Aslanağzı ailesinden olan bitkinin yetiştirilmesi de aslanağzından pekte farklı olmadığından, kolay ve bakımı şaşalı görüntüsüne rağmen oldukça basittir.

Son dönemde geliştirilen ve farklı renk alternatifleri sunan, bizimde satışlarımızda bulacağınız hibrit türleri, kolaylıkla ev bahçecilerinin yaz saksılarını süslemeleri ya da birden fazla sarkan bitkiyi aynı sepete ekerek aranjmanlar yapanlar için, zarif çiçekleri ve renkli sürgünleri ile Diascia, sezonun en güzel bitkilerinden biridir.

Çiçekleri küçük ama sayılamayacak kadar çoktur. Dalından bahar aylarında kolaylıkla çoğaltabileceğiniz Diascia ne yazık ki tohum vermez. Alınan tohumlardan benzer bitki yetiştirilmez.

Adına, rengine doğru tohumun adresi Zengarden bu sezon aralarından seçmeye zorlanacağınız rengarenk varyetelerle bahçenizi renklendirin diyor. Biz bu sezon her bahçede bir sarkan bitki görmek istiyoruz. Diascia'larsa bu sepetlere en yakışan bitkiler.
 
Dikim Yeri: Sarkan sepetler, toprak saksılar, birden fazla sarkan bitki ekilerek yapılan çiçek aranjmanlarında, kaya bahçelerinde sınır bitkisi olarak kullanılır.
Ekim: İç mekanda Ocak - Nisan'da ekimi yapılır.
Çimlenme: Ocak ayından Nisan ayına İç mekânda don tehlikesinden uzak çimlendirebilirsiniz. Tohumdan ekildikten 2 ay sonra çiçekleneceğinden, son donları hesap edip bulunduğunuz bölgeye göre ekim tarihini ayarlayın. Geçirgenliği yüksek humuslu, kaliteli çimlenme toprağını nemlendirin. Nemli toprak yüzeyine ektiğiniz tohumları örtmeyin, zira çimlenmeleri için gün ışığına ihtiyaç duyarlar. Nemini korumak için şeffaf plastik bir örtüyle kapattığınız üretim saksısını, ışık alan, sıcak bir yere yerleştirin. 15-21°C de tohumlar 14 günde çimlenirler. Işık çimlenmede en önemli faktördür. Filizleri görür görmez saksıyı açın. Bu süreçte doğrudan öğle güneşi görmeyen fakat gün ışığı alan sıcak ve HAVADAR bir yerde elle alınabilir boya gelene kadar büyütün. Elle alınabilir boya geldiklerinde dikkatlice her filizi, fidelemek için 8 cm çaplı saksılara taşıyarak şaşırtma işlemini gerçekleştirin. Dış mekâna taşıyıp kalıcı yerlerine dikene kadar bol ışık alan ancak daha serin bir ortamda 15-17°C de tutarsanız çiçeklenme daha güzel olacaktır. Kalıcı yerinde güneş alabileceği, yazın sıcaklarda sabah erken vakitte sulayarak bakımını yapın. Nemli toprak, yavaş yarayışlı gübre sever. Aşırı gübre çiçeğin formunu bozar.
Bakım: Bakımı ve tohumdan yetiştirmesi kolay. Ekildiği ilk yıl çiçeklenen tür. Tam güneş, yarı gölge. Yaz sıcaklarında yarı gölgede daha iyi performans sergiler. Sürekli nemli toprak sever.
Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun
Özelliği : Mevsimlik, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yayılıcı örtücü, Yarı sarkan
İklim ve konumu : Yarı gölge, Güneşli, Dona yarı dayanıklı, Sahil kesimi, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : Yaz, Sonbahar
Çiçek rengi : Pembe
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Pembe diascia tohumu sarkan çiçek Diascia tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online alışveriş sitesi www.zengardentr.com 737F
Pembe diascia tohumu sarkan çiçek

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.