Alp gelincik tohumu papaver alpinium renkli karışım

FIYAT
:
49,38 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 4,65 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
930 F

Alp gelincik tohumu tüm renkler karışımı

papaver alpinium

ZENGARDEN KOLEKSİYON BİTKİSİ
KARIŞIK RENKLİ GELİNCİK
ALPİNE AİLESİNDEN
VE SADECE
15 - 25 CM BOYLANAN ENDER TÜR
dona dayanıklı çok yıllık
bir pakette +100 tohum

Mavi himalaya gelinciğimizden sonra belki de en nadide gelincik tohumumuz. Alpine ailesinden bodur ve kaya bahçenizde mücevher gibi parlayacak nadide bir bitki.

Donlara dayanıklı ve sayısı ender çok yıllık gelinciklerden biri. Kısacası bu güzellik kalıcı ve yıllarca bahçenizi süsleyecek bir bitki. Sadece 15 - 25 cm boylanma yapar ki bu yükseklik çiçeklerin ulaşabileceği son noktadır. Yeşil kısımlar ise yere yakın dururken canlı bir yeşil tonu sergiler. Geçirgen toprak hayati olmasına rağmen yine de adapte olabilen varyete, kışı soğuk geçen bölgelerde daha gür çiçeklenir.

Bol güneş, geçirgen toprak ister. Fazla gübrelenmekten hoşlanmadığını da hatırda tutun.

Tohum ekimi

İdeal ekim, sonbahar ayları ısının +10 dereceye düştüğü zamanda doğrudan dış mekanda ya da Ocak sonu - Şubat ayı boyunca doğrudan ekime müsaittir. Havalar +20 dereceye ulaştığında çimlenme gerçekleşir. Artan gelincik tohumlarınızı serin ve kuru yerde ışık almadan uzun yıllar saklayabilirsiniz.

Nasıl çimlendirilir ?

Çimlendirme için ön uygulama istemez. Hızlı ve kolay çimlenir.

Geçirgen, havalanmış ekim toprağınızı hazırlayın. Dışarı ekimlerde hazırladığınız toprağın yüzeyini tırmık yardımıyla düzleyip, tohumları ekin. Üst kısmına çok az ince torf serpin. Asla gübreleme yapmayın. Saksı ekimlerinde kapalı mekanda toprağı sürekli nemli tutun yada baharda kendiliğinden çimlenmesi için yağmur alabileceği, güneşli bir noktaya yerleştirin. Çimlenme toprak ısısı 20 dereceye ulaştığında gerçekleşir.

** Temiz toprağa ekmeniz önerilir. İçinde yabani ot tohumu bulunan toprağa ekimlerde yabani otlarda çimleneceğinden ayırmanız güç olacaktır. Bu nedenle önceden yabani ot temizliği yapmanız ve 15 gün bekleyip topraktan yeni çıkan filiz olup olmadığana bakıp, gerekirse yeniden filizleri temizledikten sonra ekim yapmanız önerilir.

Bakımı ve diğer bilgiler

Gelincik her türlü toprakta kolaylıkla gelişebilir. Yine de bahçe toprağı, süzek ağır olmayan topraklar sağlıklı gelişimi için daha iyidir. Pek çok gelincik çok yıllık bitkiler olup, toprak altında her yıl sürebilecekleri yumru kökler oluştururlar.

Nerede yetiştirilir ?

Saksı, bordür ve geniş alan ekimlerine müsait. 60 cm boylanma yapar. Konumlandırmasını bunu göz önünde bulundurarak yapınız.

Diğer

Satışta olan tüm tohumların çimlenme testi yapılmış ve taze olarak paketlenmiştir.   
Tohumla birlikte size ücretsiz olarak ayrıntılı Türkçe yetiştirme ve detaylı tohumdan çimlendirme bilgileri gönderilecektir. Her alışveriş, derlediğimiz hediye tohumlar ilave edilmiş ve zarar görmeyecekleri şekilde paketlenmiş olarak adresinize kargolanır.
Satın aldığınız ürünlerin detaylı kargo bilgileri için lütfen *KARGO * sayfamızı ziyaret ediniz.
Ekim zamanı : Ocak, Şubat, Mart, Eylül, Ekim, Kasım
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun, Kır bahçesi
Özelliği : Çok yıllık, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Yayılıcı örtücü, Az bakım ister
İklim ve konumu : Yarı gölge, Güneşli, Dona dayanıklı, Sahil kesimi, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : İlkbahar
Çiçek rengi : Beyaz
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Alp gelincik tohumu papaver alpinium renkli karışım Gelincik tohum çeşitleri satışı hızlı kargo kredi kartına taksit ile güvenilir bahçecilik online satış web sitesi zengardentr.com 930 F
Alp gelincik tohumu papaver alpinium renkli karışım

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.