Oxalis deppei soğanı dört yapraklı şanslı süs yoncası soğanı çiçekli

FIYAT
:
5,76 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 0,54 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
oxalis-10

 

oxalis deppei
lucky shamrock

ŞANS YONCASI
ÇİÇEKLİ ve TAMAMI 4 YAPRAKLI
SÜS YONCASI

SADECE 2 HAFTADA YEŞERİR
ÇOK YILLIK - İTHAL

** SINIRLI SAYIDA **

pakette 10 adet soğan

Hakkında:

Artık Şansınızın kapıyı çalmasını beklemeye gerek yok. Kendi şansınızı kendiniz yetiştirin. Tamamı 4 yapraklı ve çiçekli süs yoncasını soğandan yetiştirmek için size gerekli olan sadece 2 hafta. O kadar kısa sürede filizlenir ki, dilerseniz sevdiğinize, şık bir saksıda dikili olarak hediye edip, günler içerisinde şanslı yoncasını yetiştirmesini sağlayabilirsiniz.
Süs yoncası kolayca saksı içinde yetiştirilebilir. Güneş alan bir pencere önü mutlu etmeye yeterde artar. Az su ister ve neredeyse hiç gübreleme istemez aksine kısa sürede yeşerir ve baharla birlikte Şubat ayından itibaren çiçeklenir. İkinci çiçeklenme ise takip eden sonbahardır. Tüm bu süreçte her yaprağı kırmızı yeşil çift renkli süs yoncası, Şans getirdiğine inanılan 4 loblu yaprakları ile de oldukça ilginç dikkat çekici bir bitkidir. Ilıman bölgelerde, yaz kış dış mekânda saksı içinde kolaylıkla yetişip gelişir ve toprak altında soğanlarını çoğaltır.
Süzek, dere kumu karıştırılmış geçirgen toprakta mutlu olur. Kış aylarında uykuya yattığından fazla sulama istemez. 3 yılda bir saksısını değiştirip, çoğalan soğanları ayırabilir yeni saksılara dikebilirsiniz.
Dikim ve bakım:
Saksınızı geçirgen bahçe toprağı ya da yapı marketlerde satılan toprak esaslı genel kullanım torfu ile doldurun. Parmağınızla soğan büyüklüğünün 2-3 katı derinlikte delikler oluşturun toprakta. Bu deliklere soğanın sivri kısmı üste, yayvan kısmı alta gelecek şekilde soğanları yerleştirin. Her soğan arası 5 cm mesafe bırakmak yeterlidir. Delikleri toprakla kapatın ve sulayın. Aydınlık, sıcak güneş alan bir yere saksınızı yerleştirip, ilk filizler çıkana dek toprağın nemli kaldığından emin olun. ASLA FAZLA SULAMA YAPMAYIN. Toprağın nemli olması yeterlidir. Göreceksiniz bir - iki hafta içinde ilk filizler kendini göstermeye başlayacaktır. Bundan sonra yine fazla sulama yapmadan ve sulama aralarında toprağın üst yüzeyinin hafifçe kurumasına da izin vererek devam edin.
Doğası gereği tüm soğanlı bitkiler gibi, çoğalabilmek için uykuya yatar. Bu dönemde yapraklar kurur ve bitki toprak seviyesine dek ölür. Sakın korkmayın zira bitkiniz dinlenmeye çekilmiştir. Kesinlikle kuruduğunu düşünerek sulamayı artırmayın. Aksine azaltın ve sulamayı kesin. İşte bu dönemde soğanları toprak altından toplayıp hasat edebilirsiniz. Çoğalan soğanları yeni saksılara ekebilir ve eylül ayından itibaren açık alan bahçe ekimlerine başlayabilirsiniz. Soğanlar bahar ayları boyunca dikime müsaittir. Çiçeklenme ekim tarihine bağlı olarak takip eden ilk - ilkbahar ya da sonbaharda gerçekleşir.
Bu bilgileri not almak isteyebilirsiniz. Zira bu bitkimiz çok sınırlı sayıda olduğundan ayrıca kılavuz basılmamış, yetiştirme bilgileri buradan satış sayfasından verilmiştir.

 

Soğanların çimlenme testi yapılmış, taze olarak paketlenmiştir.

Tüm ayrıntılı Türkçe yetiştirme ve doğru tohumdan çimlendirme bilgileri, tohumla birlikte alıcıya gönderilecektir. Her alışveriş, derlediğimiz hediye tohumlar ilave edilmiş ve zarar görmeyecekleri şekilde paketlenmiş olarak adresinize kargolanır. Birden fazla alışveriş yaptığınızda bu alışverişler, tek bir pakette toplanarak Kargo masraflarından tasarruf etmeniz sağlanır. Tüm kargolar tarafımızdan ücretsiz olarak sigortalanır.

 

UYGULAMA RESİMLERİ


 

 

tavsiye ederim
ev içersinde veya bahçede kendini gösterebileceği bir alanda yetiştirilirse kendini farkettiriyor.
hasan ocak | 26/07/2011
Oxalis deppei soğanı dört yapraklı şanslı süs yoncası soğanı çiçekli oxalis-10
Oxalis deppei soğanı dört yapraklı şanslı süs yoncası soğanı çiçekli

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.