Prof. Einstein nergis soğanı ithal narcissus dev çiçekli

FIYAT
:
77,34 TL
Havale
(%6,00 havale indirimi)
* 7,28 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
nergis-1
Kategori

Prof. Einstein nergis soğanı iri çiçekli
5 adet

narcissus

fidesi fidanı
gönderilecek ürün bitki boyu
bitki eni 12/14 cm
pakette 5 adet soğan bulunmaktadır bitki boyu 45 cm

Nergis soğanları anavatanı Akdeniz olan, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde ise doğal olarak yetişen eşsiz çiçeklerdir. Bakımı oldukça kolay olan soğanlı bitki hem kalıcıdır hem de zamanla bahçenizde çoğalarak çok daha iri ve iyi çiçeklenerek her bahar açmaya devam eder.

Nergis soğanı kalibrelerimiz hakkında:

Zengarden üzerinden vereceğiniz siparişlerde nergis soğanı kalibremiz ticari olarak satılan en yüksek kalibredir. Soğan kalibresi soğanın çevresinin cm olarak ölçüsüdür.  Bu çaptaki her 1-2 cm artış için soğan 1 yıl daha fazla toprakta yetiştirilir. İri soğan daha iri, bol ve uzun süreli çiçek demektir. Yapı marketlerde satılan nergis soğanı kalibresi 10/12 cm olup, zengarden da satışa sunulan nergis soğanlarının en düşük kalibresi 12/14 ten başlayıp bazı türlerde 15/16 cm dev kalibrelere erişmektedir. Dikim yaptığınız soğanlardan en yüksek verimi alacağınız ve bugüne dek yetiştirdiğiniz çiçeklerden çok daha güzel çiçekler yetiştirmeniz bizim için önemli.

Dikim yeri : Güneşli ve yarı gölge alanlar. Kışı soğuk alabileceği dış mekanda geçirmelidir. İç mekan ekimlerde çiçeklenmez.

Önerilen: Saksı ve bahçe yetiştiriciliği için uygun

Toprak :  Besince zengin, humuslu, drenajı yüksek toprak

Büyüme hızı :   Çok hızlı

Çiçeklenme dönemi :  Bahar aylarında

Dona dayanıklılık : Donlara dayanıklı.

İklim kuşağı :   4-10 

Ömrü :  Çok yıllık

Dikim :

Saksıda ve bahçede kolaylıkla yetişirler. Dikimden sonra kış aylarını dış mekanda, açıkta geçirmek ister. En az 6 hafta soğukta dikili tutulmalıdır ki çiçeklensin.

Dikimi soğanlar elinize geçer geçmez yapınız ve bekletmeyiniz. Soğanı kendi büyüklüğünün 4 katı derinlikte açacağınız çukurlara yerleştirip üzerini örtün ve derinlemesine bol su ile ilk sulamasını yapın. Daha sonra sürene dek ara ara toprağı nemli kalsın diye sulama yapabilirsiniz. Ülkemizdeki bahar yağmurları nedeni ile genelde dış mekan ekimlerde ilk sulamadan sonra sulamaya gerek kalmayabilir.

Bakım ve istekleri

Bakım istemez. Çiçeklenme döneminde sulamasını her hafta yapabilirsiniz. Dikimden sonra bahar yağmurları devam ediyorsa yaza dek sulama istemeden gelişir. Eğer saksıya dikim yaptıysanız toprağın daha hızlı kuruyabileceğini unutmayınız.

Soğan dikimini gerçekleştirdikten sonra sulamasını yapınız. Daha sonra toprak nemini azaltmaya başladığında sulama yapınız. Kışın diktiğiniz soğanı mutlaka soğuk alanlarda bırakınız ve bahar ayları girmeye başladığında güneşli bir alana alınız. Nergisleriniz artık çiçek açmaya mı başladı o zaman sulamayı arttırın.

Çiçeklenme dönemi sona erdikten sonra bitki saplarındaki çiçek tohumları oluşmadan sap üzerindeki çiçek tablasını kırınız. Bu işlemi yapmadığınız takdirde bir sonraki döneme küçük çiçekler açar. Çiçekler artık geçtikten sonra serin ve rutubetsiz bir ortamda dikim mevsimine kadar muhafaza ediniz. Soğanların sökülüp saklanması, tüm yeşil aksamı kendiliğinden kuruyup sarardıktan sonra yaz aylarında yapılır. Soğanlar kuru saman ya da yırtık gazete şeritleri arasında kuru, ışık almayan bir karton kutu içinde ve üstü açık olarak hava alacağı şekilde saklayınız. Depolamadan önce ziraatçinizden sıvı mantar ilacı alarak soğanların küflenmeden kalması için spreyle ilaçlama yapabilirsiniz.

Tüm soğanlı bitkilerde sezonluk gübreleme için verimi ve etkisi kanıtlanmış osmocote akıllı gübre öneriyoruz. Sadece sezon boyu gübreleme için 4 aylık yıl boyu bitki bakım ve beslemesi için 9-12 aylık  akıllı gübre satış sayfalarına ulaşmak için tıklayınız. Bunun haricinde bahçe dikimlerinde daha ekonomik ve uzun yarayışlı kompost gübremizi de deneyebilirsiniz.

 

fide fidan dikimi faydalı bilgiler fide fidan kargo bilgileri
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Prof. Einstein nergis soğanı ithal narcissus dev çiçekli nergis soğanları için dikim bakım ve yetiştirme bilgilerini bulabileceğiniz online olarak sipariş edebileceğiniz zengardentr.com nergis-1 Prof. Einstein nergis soğanı ithal narcissus dev çiçekli

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.